Šta je novo?

Klima za 20 kvadrata?

telenorce

Cenjen
Učlanjen(a)
30.12.2012
Poena
180
Razmišljam se da uzmem klimu koja će prvenstveno služiti za prelazni period ali s obzirom na sve veće cene peleta možda i za grejanje ubuduće. Soba je mala sa kuhinjom i pokušao sam da nacrtam raspored. Zanima me gde postaviti klimu, imam samo jedan spoljni zid, možda desno od prozora?

Za klimu bih izdvojio oko 500e bez ugradnje, može i preko toga ako vredi, verovatno mi treba 12ca? Prozor je dobar ali nema izolacije, za sada...

Prilozi

• IMG_20260914_112353.webp
    IMG_20260914_112353.webp
    20.5 KB · Pregleda: 33
Sprat kuće, kada ložimo grejemo se 🙂 zime su sve blaže, to je južni deo kuće pa nije hladan kao severni 🥶

Nek duva ka kuhinji, samo nemoj da je nabiješ uz taj spoljni zid, ostavi bar 20cm lufta. Kakva je izolacija?

Hvala na odgovoru, ja sam mislio desno od prozora ali bilo bi knap jer je soba mala i prozor na sredini... Izolacije bez, malterisani blokovi.

Koju klimu predlažete? Ja sam gledao nešto kao Fujitsu 12ca ulazni model(KNCA) ali posle sam video da ovde predlažu Midea Breezeless, kod prijatelja sam video Daikin koji greje bez ikakve buke i duvanja, ali su one skupe isto kao Fujitsu, Ai kaže da Fujitsu ulazni modeli nisu ništa bolji od midea-gree modela iz srednjeg segmenta koji mogu da se nađu za te pare... Onda sam video i Bergen i Bosch za njih proizvode kao Midea-Gree?

Ne znam ništa za ulazne modele Fujitsu, al' srednja klasa Fujitsu greje za sve novce. Imaš li izolaciju ploče odozgo? Bar tu razmotaj 10cm vune po ploči sa tavanske strane, mnogo znači. Što se tiče KNCA, za 5.000 više imaš 12KETA, provereni model, isto što i KMCC samo lepša unutrašnja

Uff ne znam više, sada vidim da ovaj budžet nije nikakav, na granici i ovde ne može da se uglavi Fujitsu, tako da ostaje midea, gree ili da uzmem nešto još jeftinije.. Ne znam imam li potrebu za Fujitsu-om jer je kvadratura mala...

???
Kakve veze ima mala kvadratura? Tebi treba uređaj koji može nisko modulirati, a GREE to na primer nije.

Izolacije bez, malterisani blokovi.
To je ledenica u celom objektu. Ako sam dobro razumeo ovo je samo deo, koji je na juznoj strani. Ali zato ostatak ima da upumpava hladnocu. Ne znam koliko je takav objekat za niskotemperaturno grejanje... Pogotovo sa tim budzetom.

Hladno je, stara kuca bez izolacije, kao što sam napisao cilj mi je za prelazni period, a možda u nekoj budućnosti i to bude izvor grejanja umesto peleta ali koliko mi se čini da je za ovaj novac to nemoguće. Ovog leta je temperatura bili maks 29 C i to kada se u kuhinji ukljucivao sporet, a koliko se secam prosle zime mislim da temperatura ujutru nije bila ispod 16 C u toj sobi. Inace lozimo od 6-6:30 do 21h. Ako može neki predlog i ako je izvan budžeta ili da batalim sve i stavim neki bergen da dogreva u prelaznom periodu pa kada se sredi izolacija i krov da se zameni... Uopšte ne volim to da radim, zato bih sada i uzeo nešto kvalitetno da sutra ne treba da menjam...

Uff ne znam više, sada vidim da ovaj budžet nije nikakav, na granici i ovde ne može da se uglavi Fujitsu, tako da ostaje midea, gree ili da uzmem nešto još jeftinije.. Ne znam imam li potrebu za Fujitsu-om jer je kvadratura mala...
Džaba što je mala kvadratura, kad nema izolacije

Nazad
Vrh Dno