Claudio Bravo
Čuven
- Učlanjen(a)
- 27.12.2003
- Poena
- 609
Klima uredjaji ne spadaju bas u kompove, ali ima vec dosta topika na ovu temu, medjutim, ni jedan ne sadrzi nesto preterano puno cinjenica...
Dakle, zima je stigla uveliko i mene, kao pretpostavljam i veliki broj ljudi sa ovog foruma zanimaju klima uredjaji za grejanje/dogrejavanje.
Prvenstveno me zanima iskustvo vlasnika klima uredjaja koji ih koriste za grejanje na temperaturama preko i oko nula (0) stepeni...
Znaci, zamolio bih sve korisnike klima uredjaja da odgovore na ovu malu anketu...
Marka i model uredjaja i zemlja proizvodnje:
BTU i potrosnja struje u KW, ko zna naravno..
Povrsina koja se greje u kvadratima
Grejana prostorija se nalazi u stanu ili kuci (znaci, okruzena toplim ili hladnim prostorijama):
Postignuta prosecna temperatura u stanu posle par dana rada
Da li postoji jos neki izvor toplote i koje je snage, (radijatori, kvarcna, TA i sl.)
Izolacija prostora: losa / srednja / dobra (ovde mislim, zidovi tanki debeli, prozori, dihtuju bolje, lose, plasticna/alu stolarija i sl...
Neki bitan komentar
I na kraju, ovo je najteze:
Najveci potrosac el. struje u klima uredjaju je kompresor, pa me zanima, koliko otprilike, kada se postigne neka optimalna temperatura, tokom jednog sata radi kompresor. Naravno, sve to po vremenskim uslovima koji traju poslednjih petnaestak dana ovde u BG.
Dakle, cilj ove ankete je da sabere iskustva korisnika iz prakse, i da po mogucstvu pomogne nama koji nemamo nikakve klime pri izboru pravog uredjaja, ....
Hvala svima...
Jos jednom za laksi "quote"
BTU i potrosnja struje u KW:
Povrsina koja se greje u kvadratima:
Prostorija u stanu ili kuci:
Postignuta prosecna temperatura u stanu posle par dana rada:
Da li postoji jos neki izvor toplote i njegova snaga:
Izolacija prostora: losa / srednja / dobra:
Prosecan rad kompresora za sat vremena:
Neki bitan komentar:
Dakle, zima je stigla uveliko i mene, kao pretpostavljam i veliki broj ljudi sa ovog foruma zanimaju klima uredjaji za grejanje/dogrejavanje.
Prvenstveno me zanima iskustvo vlasnika klima uredjaja koji ih koriste za grejanje na temperaturama preko i oko nula (0) stepeni...
Znaci, zamolio bih sve korisnike klima uredjaja da odgovore na ovu malu anketu...
BTU i potrosnja struje u KW, ko zna naravno..
Povrsina koja se greje u kvadratima
Grejana prostorija se nalazi u stanu ili kuci (znaci, okruzena toplim ili hladnim prostorijama):
Postignuta prosecna temperatura u stanu posle par dana rada
Da li postoji jos neki izvor toplote i koje je snage, (radijatori, kvarcna, TA i sl.)
Izolacija prostora: losa / srednja / dobra (ovde mislim, zidovi tanki debeli, prozori, dihtuju bolje, lose, plasticna/alu stolarija i sl...
Neki bitan komentar
I na kraju, ovo je najteze:
Najveci potrosac el. struje u klima uredjaju je kompresor, pa me zanima, koliko otprilike, kada se postigne neka optimalna temperatura, tokom jednog sata radi kompresor. Naravno, sve to po vremenskim uslovima koji traju poslednjih petnaestak dana ovde u BG.
Dakle, cilj ove ankete je da sabere iskustva korisnika iz prakse, i da po mogucstvu pomogne nama koji nemamo nikakve klime pri izboru pravog uredjaja, ....
Hvala svima...
Jos jednom za laksi "quote"
BTU i potrosnja struje u KW:
Povrsina koja se greje u kvadratima:
Prostorija u stanu ili kuci:
Postignuta prosecna temperatura u stanu posle par dana rada:
Da li postoji jos neki izvor toplote i njegova snaga:
Izolacija prostora: losa / srednja / dobra:
Prosecan rad kompresora za sat vremena:
Neki bitan komentar: