Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Nisam video da je manje od 320e sa vaucerom od 5000 na ananasu

Dobio sam ponudu za micubisi
Ap,Ay 12 u dnevnu i hr u sobe
U malu 9
Sta mislis za vecu sobu,dal staviti 12 ili 9
To sto stavljam klime u sve prostorije ne znaci da ce sve raditi
Pre ce biti opcija da ce klima iz velike sobe i dnevne zagrevati hodnik ,kupatilo i malu sobu
12 u vecu sobu koja ce raditi 24/7 i drzi vrate otvorene nek ide toplota u druge sobe.
Ove manje koristi po potrebe

Ima ovde X preporuka za budžet klime koje su se solidno pokazale na grejanju.

Koje klime imaju napredan fan/ sistem izduvavanja- (4d), tako da ne udaraju u lice? Promaja mi stvara problem...

Znam za Midea Breezeless i TCL TAC-12CHSD/TPG31I3A.
Naravno, Samsung Windfree, ali je on vec dosta skuplji.

Koja su očekivanja na grejanju kada klima radi u brezeless modu?

Ja na tcl taj odzgo ne mogu da ukljucim ovaj mod kad je na grejanju...citao sam jos negde da to radi samo prilikom hladjenja
A inace usmerivaci dobro rade...

Koje klime imaju napredan fan/ sistem izduvavanja- (4d), tako da ne udaraju u lice? Promaja mi stvara problem...
To nije napredan sistem već prisilno gušenje izduva klime smanjivanjem protoka vazduha klapnom. Vazduh umesto da slobodno prolazi on ide kroz rupice. To radi samo na hladjenju i za hladjenje je ok, pošto hladan vazduh pada dole, ali za grejanje nije. Svaka klima ima tihi, noćni režim, podigni krilca na gore i neće biti promaje, biće sličan efekat na grejanju. Samo će efikasnost biti jako loša.

Imaju klime koje mogu da usmere vazduh paralelno sa spoljnim zidom. Naravno, samo u višem segmentu

Pozdrav. Planiram da uzmem klimu 18k btu i gledam hisense energy pro x, ima dosta dobru specifikaciju. Da li ima neko iskustvo sa ovom klimom?

Evo i ja sa Clivijom 18 da da dam neki komentar za ove srednje hladne dane.

Greje se 70 kvadrata .Klima se ne gasi stoji stalno na fan3 23 stepena.

Raspored soba je dobar .Klima udara direktno iz dnevnog boravka na hodnik iz hodnika u spavacu sobu .
Druga spavaca soba je pored tako da je tamo temperatura par stepeni niza nego u svim prostorijama.
Inace temperatura koja je zadata na daljinskom od 23 I FELL je i u svim prostorijama sem u pomenutoj sobi.

Inace za klima radi bez ikakvih problema i nije bucna .
Kao sto vidite modulacija doseze i ispod 450 w sto je ok sa obzirom da je 18 i da se greje veca kvadratura.
Potrosnja kada su hladniji dani ne prelazi 400kw mesecno sto je smesno.
Grejao sam se i prosle godine na ovu klimu bez ikakvih problema tako da je svaka preporuka za ovu klimu.

Inace kupio sam i Cliviju 12 roditeljima ali nisam vrsio nikakva merenja.
Eto toliko od mene.

Prilozi

• 1000006908 (1).jpg
    1000006908 (1).jpg
    45.9 KB · Pregleda: 31
Hehe, meni je KMCC nabijala u kuhinju visoke T (koja je na kraju istog zida pored unutrašnje jedinice), pa sam primjenio seljak tuning 🤭🤭🤭

Prozirni selotepjt + prozirna folija za spiralni uvez, gotovo potpuno neprimjetno naljepljeno da prelazi preko ruba lijevog dijela maske i blokira tok vazduha ka tom pravcu, u kuhinji je odlično i nije pretoplo, a više toplote se distribuira ka centru prostorije i vratima da ide dalje niz hodnik.

Još uvijek 12ka sama pokriva obje etaža, oktobar 125 kW, novembar je za 12 dana "već"natukla" 64 kW. Jedan dan se morala i na spratu angažovati 14Luc preko vikenda, začas je sa 22 digla na 24 i dalje modulirala.

spiralni-uvez.jpg

Ima ovde X preporuka za budžet klime koje su se solidno pokazale na grejanju.
Predlažem da napravite "sticky" temu Budžet klime za grijanje i ljudima obrazložite šta se do sada pokazalo kao najbolje, pa onda mogu znati uporedno i ganjati akcije i kupone, umjesto što se doslovce svaki dan pojavi neki "padobranac" koji bane i ne da mu se listati teme.

Poslednja izmena:
Ove godine je TCL hit...
Svake godine stižu nove nade budžet scene... a manje, više, radi se o uređajima sličnih karakteristika. Ali kada dođe Šaomi, tisuće poklonika će osetiti toplotu oko srca, kolena će zadrhtati, a ruka sama krenuti ka novčaniku i eto ga hit za 2026.

***, treba pratiti tržište i ko se s čime "probija i lakta".
Ove godine u BiH je to Haier sa Pearl premiumum, 18ka je baš džabe za svojih 800 Eura kao i 12ka za 550 eura. Bolje za taj novac naprosto nema šanse za naći (toliko je kod nas aeri+ i 18ka i 12ka)
Model Pheating
nominalno
grij. +7 °C
ulaz el.en.
grij na +7 °C
PdesignC
Cooling +35
Radni
opseg °C
PdesignH
Heating
-7°C
Tbivalent
-7
TOL
-10
SCOPMax
Protok vazduha
m3/času
Masa
unutraš.
jedinice
Masa
vanjske
jedinice
Grijač
vanjske
jedinice
Količina
rashladnog
sredstva
18 Pearl Premium5.8 kW1.51 kW5.30 kW-15 do +434.60 kW4.07 kW3.70 kW4.6980/270011.6 kg37.8 kgdupli1100 g R32
12 Pearl Premium3.9 kW1.05 kW3.3 kW-15 do +432.8 kW2.48 kW2.34 kW4.6670/22808,5 kg28.5 kgdupli650g R32

Ove godine je TCL hit...
Svake godine stižu nove nade budžet scene... a manje, više, radi se o uređajima sličnih karakteristika. Ali kada dođe Šaomi, tisuće poklonika će osetiti toplotu oko srca, kolena će zadrhtati, a ruka sama krenuti ka novčaniku i eto ga hit za 2026.
Nadam se da ce biti i MODovane verzije, CUSTOM ROMovi, otkljucani BOOTLOADERI i sl..Tada ce japanci nestati kao rukom odneseni..

Vrh Dno