Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Danas sam sa fenom odledio veći deo klime, medjutim i dalje je bas glasna spoljna jedinica, prvi put se cuje od kad je imam.

Interesuje me iz znatiželje da li je to zbog leda ili zato sto mora da uvlači taj vlazan vazduh pa joj je to problem?
I kod mene prvi put su mi bucne, ali takodje mi je prvi put - 4c i maglustina oko 4 dana, uzas za klime.

Nesto tu ne stima ili je potrebno odredjeno vreme za postizanje temp. Ja nisam u kuci nego pratim preko Room temp i stoji 22 nakon nekih pola sata na 30.
Koliko treba da izgura temp ako stoji na 30 ? To me zanima, jel probao neko ?

Nesto tu ne stima ili je potrebno odredjeno vreme za postizanje temp. Ja nisam u kuci nego pratim preko Room temp i stoji 22 nakon nekih pola sata na 30.
Koliko treba da izgura temp ako stoji na 30 ? To me zanima, jel probao neko ?
Sve zavisi sta grejes,izolacija kvadratura i tako to

Kod mene dva dana ovako vreme, vidljivost 5-10 metara i Daikin FTXF35D na svaki sat defrost od 5-7 minuta. Danas radio i na pola sata defrost, prvi put da ovako radi. Održava 25°c u 45m² mada sam danas zatvorio jednu sobu pa ostavio samo 30m², samo zidovi izolovani, da se manje muči. Tokom defrosta opadne za stepen najviše. Ne žalim se, greje super i pored tih defrosta, samo da prenesem utiske. Znam da je ovo vreme najgore za klimu. Zanimljivo da samo 5 km od moje kuće nema uopšte magle, vidljivost 100%. Potrošnja kao i dan pre magle 10kWh dnevno, temperatura -2°c.
IMG_20250101_153110.jpg

Ja izn
To možda kod tebe nema šta da traži, ja grejem samo na klime od 2017 i to nije dogrevanje već pravo grejanje kao centralno. Sad što ti hoćeš sa nekim kinezom i to slabim za taj prostor da greješ to je tvoj problem, prestani da ovde iznosiš neistine.
Imaš ovde temu pa tamo piši:
Ja uznosim svoje misljenje i iskustva, a ti nemoj da citas i uzivaj u svojim svemirskim klimama. Grejem ja na klime i pisem prednosti i mane, ako si pratio trebalo bi da si svatio,a nije lepo da kazes da izmisljam i da me saljes gde da ja komentarisem,to nije kulturno, nemas tapiju na komentare.Svako klime dozivljava na svoj nacin, neko uziva na 20c a neko na 25c.Toliko

Ni lulu ni čep. Leskovac trenutno -2 i magla. Samo ova rupa na višem nivou je otvorena kad zamrzne lula pada u kantu. Ja vam kažem df su retki malopre bio df sve kroz lulu.

Ni lulu ni čep. Leskovac trenutno -2 i magla. Samo ova rupa na višem nivou je otvorena kad zamrzne lula pada u kantu. Ja vam kažem df su retki malopre bio df sve kroz lulu.
Ti si znaci na idealnoj lokaciji gde je mnogo manja vlaznost nego na drugim mestima. Kao kod mog matorog sto ima gre amber pro njemu suva ko barut on u centru grada ja 4km van. Razlika u vlaznosti i temp kod mene i njega uvek ogromna. Meni su tako suve Nordic modeli sa grejacima. Dok Fuji ovih dana svuda u led-u.

Ti si znaci na idealnoj lokaciji gde je mnogo manja vlaznost nego na drugim mestima. Kao kod mog matorog sto ima gre amber pro njemu suva ko barut on u centru grada ja 4km van. Razlika u vlaznosti i temp kod mene i njega uvek ogromna. Meni su tako suve Nordic modeli sa grejacima. Dok Fuji ovih dana svuda u led-u.
Ma mozda i to al pre ce da bude da covek zna da izabere klimu shodno kvadraturi,ja isto nemam problema sa df verovatno svi misle da lazem ali sta cu🤣🤣

Pozdrav svima.Imam

Vivax ACP-24CH70AERI+ R32.​

Interesuje me dali sam dobro podesio klimu.Drzim je na auto sa zadatom temp. od 28 stepeni.Grejem prostor od 90m2...U kuci je 23-4 stepena konstantno,problem je sto mi je racun za struju malo veci da kazem 20,000+
Zaboravio sam da napomenem da ni i nocu tako radi,a uvece mi je jefina struja.Dali bi trebao da preko noci spustim temperaturu i za koliko?

Pozdrav svima.Imam

Interesuje me dali sam dobro podesio klimu.Drzim je na auto sa zadatom temp. od 28 stepeni.Grejem prostor od 90m2...U kuci je 23-4 stepena konstantno,problem je sto mi je racun za struju malo veci da kazem 20,000+
Zaboravio sam da napomenem da ni i nocu tako radi,a uvece mi je jefina struja.Dali bi trebao da preko noci spustim temperaturu i za koliko?
Mnogo bre 28c to vuce...
Idi na 23-24c i Fix-Fan 3-4 --- NE Auto-Fan
Kad ce ona na Auto-Fan da ugreje 90m2? Mozda u April/Mai

Poslednja izmena:
Pozdrav svima.Imam

Ova jedna klima ti greje 90kv?
Imam je ja u sobi al nemam uticnicu da merim,prvi dan sam samo prebacio ovu sa voxa i modulirala je na oko 300w tako da mislim da ti je to racun zato sto je 28 mnogo,to ti je u stvari 30,jer kod mene laze 2 st temp,podesena je na 22 a u sobi 24.

Imam je ja u sobi al nemam uticnicu da merim,prvi dan sam samo prebacio ovu sa voxa i modulirala je na oko 300w tako da mislim da ti je to racun zato sto je 28 mnogo,to ti je u stvari 30,jer kod mene laze 2 st temp,podesena je na 22 a u sobi 24.
Izvinjavam se nisam video da je 24-ka u pitanju hahah

Da da 24-ka i to ugreje bez problema celu kucu...znaci po vama da drzim tipa 26 stepeni?
Da da 24-ka i to ugreje bez problema celu kucu...znaci po vama da drzim tipa 26 stepeni?
A fan low-mid ili high?

Stavi je na ventilator najjace,znaci ne turbo nego stepen ispod,i kreni sa 24 pa 25 i tako dizi kolko ti odg,al nemoj odma sacekaj barem po 3 sata pa povecavaj,a nocu to sve zavisi kako tebi odg,moja zena naprimer ne da ispod 23🤷🏻‍♂️🤣🤣

Ona meni drzi 22-23 stepena u kuci,ako sam vas dobro razumeo da drzim klimu na 26 i da stavim na high fan?Uzgred jefina struja mi je od 10-18 casova pa sam zbog toga pitao za noc kako da podesavam 😄

Ona meni drzi 22-23 stepena u kuci,ako sam vas dobro razumeo da drzim klimu na 26 i da stavim na high fan?Uzgred jefina struja mi je od 10-18 casova pa sam zbog toga pitao za noc kako da podesavam 😄
Ako ti je 22-23c u kuci onda je drzi na 23-24c i na Fix-Fan 3-4
A ne na 26-28c ona vuce bezveze kad ne moze ni 25c da dostigne

Hvala Style na savetu,pocinjem da primenjujem odma 💪
Video sam na post-u gore da ste pominjali cep i lulu da spoljnoj jedinici,to bi trebao da skinem? Kod mene je bas gusta magla pa radi DF na svakih 45-60 min

E ovako sam podesio,to je ta srednja jacina fan-a...ziv bio momak 💪IMG_20250102_013942.jpg

Prilozi

• IMG_20250102_013942.jpg
    IMG_20250102_013942.jpg
    78.6 KB · Pregleda: 7
Ma mozda i to al pre ce da bude da covek zna da izabere klimu shodno kvadraturi,ja isto nemam problema sa df verovatno svi misle da lazem ali sta cu🤣🤣
Kod mene se srk35zs-wf pokazao savršenim. 4 komada su mi u blizini (2 kod mene, jedna kod brata i jedna kod roditelja) i sve rade identicno. Sad da li je klima zaslužna iskreno ne znam ali je danima magla i smog preko celog dana, a ovih dana su bili i konstantni minusi. Mislim da je ovaj model dobar kad čujem kako se fujitsu i ostali modeli ponašaju. Ja nemam dobru izolaciju tako da bi se česti df sigurno osetili u padu temp. Možda i nema toliko noćnih df jer ja smanjim klime pred spavanje na 21. Šta ga znam.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno