Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Nije ista klima tako da modulacija ne mora da bude ista ili slična.

Koja je brzina ventilatora?
Auto, pokusavao sam i na max, ali nije prijatno, spusti mozda na 650w kad je na maxu. Da sam hteo da se pali i gasi non stop, ostavio bih on/off klimu, ne bih bacao pare. Najgora stvar kod tog paljenja i gasenja sto ona nastavi da izduvava kad se iskljuci i osecas prohladan vazduh, uopste nije prijatno. Zna li ko zasto ne moze da spusti obrtaje?

Auto, pokusavao sam i na max, ali nije prijatno, spusti mozda na 650w kad je na maxu. Da sam hteo da se pali i gasi non stop, ostavio bih on/off klimu, ne bih bacao pare. Najgora stvar kod tog paljenja i gasenja sto ona nastavi da izduvava kad se iskljuci i osecas prohladan vazduh, uopste nije prijatno. Zna li ko zasto ne moze da spusti obrtaje?
Ne modulira nisko jer ventilator na auto rezimu ventilator ista situacija sa Extreme. mozda da stavis na 80% pa kad zagreje spustis na 60 % ventilator.
Za prohladni vazduha imas temu na ovom forumu pod naslovom ,, iskustva o Midea Extreme klimama " razni kodovi za podešavanje, kad zagreje da prestane da duva hladno i da se podigne gore usmerivac vazduha

Pozdrav @Xepoj87 / ostali eksperti :), par prakticnih pitanja oko ugradnje klime, vidim da se time bavis :)

1. ukoliko su vec postavljeni nosaci za klimu ispod fasade kraci, tako da nema razmaka od 10 cm do zida, ima li nekog resenja za to? Montaza novih nosaca nije na zalost moguca.

2. ukoliko zelim da promenim lokaciju spoljne jedinice, gde je potrebno produziti bakarne cevi za par metara (ukopane su u zid tako da montaza novih nije moguca), da li je to izvodljivo?

Hvala!

Pusti modulaciju, mene zanima kako se krece temperatura u sobi, kako je postavljena, da li moze da dise i ima li 3m duzinu cijevi?

Pozdrav @Xepoj87 / ostali eksperti :), par prakticnih pitanja oko ugradnje klime, vidim da se time bavis :)

1. ukoliko su vec postavljeni nosaci za klimu ispod fasade kraci, tako da nema razmaka od 10 cm do zida, ima li nekog resenja za to? Montaza novih nosaca nije na zalost moguca.

2. ukoliko zelim da promenim lokaciju spoljne jedinice, gde je potrebno produziti bakarne cevi za par metara (ukopane su u zid tako da montaza novih nije moguca), da li je to izvodljivo?

Hvala!
1. Bilo koji krsten majstor moze to da produzi bez da vadi nosace ako to nije opcija.
2.Proveri u uputstvu za tvoju klimu do koliko metara cevi ne mora da se dopunjuje freon.
Ako ideš preko toga onda ce pisati i koliko treba da dopunis na tu duzinu.
Sve u svemu takodje nista specijalno tesko.

Pusti modulaciju, mene zanima kako se krece temperatura u sobi, kako je postavljena, da li moze da dise i ima li 3m duzinu cijevi?
U sobi 24,3 stepena, klima nastelovana na 24. Na sredini sobe, od plafona preko 20cm, sto se tice cevi, to vec nzm, nisam merio, iza spoljasnje jedinice je namotano
Ne modulira nisko jer ventilator na auto rezimu ventilator ista situacija sa Extreme. mozda da stavis na 80% pa kad zagreje spustis na 60 % ventilator.
Za prohladni vazduha imas temu na ovom forumu pod naslovom ,, iskustva o Midea Extreme klimama " razni kodovi za podešavanje, kad zagreje da prestane da duva hladno i da se podigne gore usmerivac vazduha
Na mom Extreme ventilator je uvek na auto rezimu i modulira savrseno, ona konstantno radi na 300w. A to cu da pogledam sto se tice kodova.

Kod mene Midea ne puse hladno nakon iskljucenja kompresora, mozda kratko...ugasi se skroz. Isto tako je i na Hisense a u pocetku su mi ovdje govorili da tako rade jeftini kinezi a ono vecina klima tako radi

Juče
Zavisi koja Midea, kod Xtreme Midea po fabričkim podešavanjima fan uvek duva, ako dostigne/prestigne temperaturu i ugasi se kompresor tada se ventilator spušta na minimalnu brzinu dok se ponovo ne uključi kompresor.

Isto i kod mene. Dok Haier Flexis još pokušavam da provalim kad i kako se gasi. Juče je npr. Bio podešen na 22, nabio skoro 24, ali nikako da se ugasi; kada dostigne samo utihne i ni da puhne. Dok Midea konstantno duvka, valjda meša vazduh ili šta.

Danas Flexis sve regularno, stigne do željene temperature i zagasi se.

Off topic - ceo dan mi ide jeftina tarifa na brojilu. Da li vam se nekad to desilo?

Pa evo za Hisense Wings Pro su mi govorili da ne radi stalno ventilator ljetos kada je hladila, da se ona gasi odmah kada dostigne temperaturu i da radi na tom fazonu jer je jeftini kinez. Ustvari, tako je radila kada sam prvih par puta probaoa onda nekad se gasila, nekad radila dalje, nekad digne krilca i puše, nekad digne krilca i ne puše. Jer je Hisense loša marka..

Uzeo Midea Breezeless S i ona isto tako radi, nekad puše malo sa podihnutim krilcima, nekad se skroz ugasi, rekao bih identično kao i Hisense ali valjda je i to do Kineza.
Ja mislim da je do senzora temperature na daljinskom ,vanjske temperature, unutrašnje, nekih parametara...ako je temperatura stabilna određeno vrijeme onda će se ugasiti skroz, ako postoje bilo kakve male promjene na senzoru ona će miješati zrak i dalje.

Evo ovom prilikom da pohvalim Hisense jer sam zasad prezadovoljan, nikakvih problema, tiha vanjska, nešto glasnija unutrašnja i to joj je možda najveća mana ali definitivno se navikne čovjek, veći je problem ljeti ali i to zbog jakog duvanja. Potrošnja joj je odlična ako je suditi po računima a snaga neupitna... Bez najmanjih problema grije na ovim temperaturama do -1 nekih 50-60 kvadrata a primjetio sam samo jednom defrost, trajalo minut, nikakve buke i ostalih problema o kojima ljudi pričaju a bilo je jako maglovito i hladno zadnjih 4,5 dana. Imam osjećaj da bi mogla grijati lagano do 100 kvadrata da je pustiš.

Niej za poređenje 18ka i 12ka ali Hisense je puno jača od Breezeless modela što se tiče snage, ona pravi vjetar u kuhinji koja je 5 metara iza klime koja je smještena nekako na sredini sprata.

Juče

Isto i kod mene. Dok Haier Flexis još pokušavam da provalim kad i kako se gasi. Juče je npr. Bio podešen na 22, nabio skoro 24, ali nikako da se ugasi; kada dostigne samo utihne i ni da puhne. Dok Midea konstantno duvka, valjda meša vazduh ili šta.

Midea spušta minimalno na 240-250W i pri spoljnoj temperaturi koja je ispod 10 stepeni verovatno neće uopšte ni da se gasi sem ako nije u nekoj baš maloj prostoriji.

Uzeo Midea Breezeless S i ona isto tako radi, nekad puše malo sa podihnutim krilcima, nekad se skroz ugasi, rekao bih identično kao i Hisense ali valjda je i to do Kineza.
Ja mislim da je do senzora temperature na daljinskom ,vanjske temperature, unutrašnje, nekih parametara...ako je temperatura stabilna određeno vrijeme onda će se ugasiti skroz, ako postoje bilo kakve male promjene na senzoru ona će miješati zrak i dalje.
Za Breezeless ne znam ali na Xtreme nije do senzora nego je baš tako programirana, nikad ne gasi fan na fabričkim podešavanjima. Može da se zaobiđe i ugasi na kodove.

Midea spušta minimalno na 240-250W i pri spoljnoj temperaturi koja je ispod 10 stepeni verovatno neće uopšte ni da se gasi sem ako nije u nekoj baš maloj prostoriji.

Da da da, to sam skontao, generalno je prosta za upotrebu, nema ne znam koji spektar opcija i generalno mi je vrhunska za tu manju sobu plus hodnik&kupatilo. Recimo, šokirao sam se kad sam skontao da je pomeranje bočnih krilaca na njoj manuelni. Nije kao da mi treba, ali mi bi smešno. :D

Odlicni uslovi za dobar rad Klime 😂

Prilozi

• Screenshot_20241109-233631~2.png
    Screenshot_20241109-233631~2.png
    41.9 KB · Pregleda: 123
  • IMG_20241109_233403.jpg
    IMG_20241109_233403.jpg
    152.3 KB · Pregleda: 86
  • IMG_20241109_233530.jpg
    IMG_20241109_233530.jpg
    107.2 KB · Pregleda: 87
  • IMG_20241109_234940.jpg
    IMG_20241109_234940.jpg
    103.6 KB · Pregleda: 139
Ne znam sto su je vadili kz kutije uopste 🤣

Jel zna neko u cenu bi mogao biti problem koji imam?
Mitsubishi electric klima LN35VG2.
Primetio sam, na grejanju pre svega, zadam temperaturu, ali kao da je ne postiže jer nabije kompresor, duva toplo, ali ne prilagodi fan speed na automatskom modu.
Ako izmenjam brzine i ostavim na auto on onda duva jace i postigne temperaturu u sobi
Znam da manuelno mogu da premostim to sa tim da ja stavim fan speed Ali baš nije komforno kao auto...
Kao da se zagupela klima.
Imali su neke probleme sa serverima za daljinsko upravljanje, deluje mi da je problem od tada

Jel zna neko u cenu bi mogao biti problem koji imam?
Mitsubishi electric klima LN35VG2.
Primetio sam, na grejanju pre svega, zadam temperaturu, ali kao da je ne postiže jer nabije kompresor, duva toplo, ali ne prilagodi fan speed na automatskom modu.
Ako izmenjam brzine i ostavim na auto on onda duva jace i postigne temperaturu u sobi
Znam da manuelno mogu da premostim to sa tim da ja stavim fan speed Ali baš nije komforno kao auto...
Kao da se zagupela klima.
Imali su neke probleme sa serverima za daljinsko upravljanje, deluje mi da je problem od tada
Hoces reci na fix fan nepostize temp a na auto postigne?

Ne mora da bude 300w kao extream, ali me sanse da bilo koj inverter ne moze da spusti ispod 700w. Koja je poenta inverter klime ako se non stop pali i gasi kao on/off klima?
Neispravna klima. Menjaj to
Pozdrav ljudi, kupio sam Mideu msafbu-12 hrdx Forest, odlicno greje, ali imam problem sa modulacijom. Nema teorije da spusti ispod 700w. Krene naravno na najjace i polako spusta do 700w i tu se gasi. I tako u krug, imam osecaj da radio kao on/off klima. Jeste mala prostorija 20 i kusur kvadrata, ali otvorim drugu kako mozda ne bi ugasila ali nema teorije da spusti ispod 700w. Na drugom spratu imam Midei extream 12 i ona bukvalno sad po ovakvom vremenu 24h radi na 300w, cak i kad iskljuci po paljenju dodje do 500-600w i odmah ga obara na 300w, a veca kvadratura. Siguran sam da postoji neki problem, montazer kaze da nema pojma sta moze da bude. Ima li ko ideju tj slicnog iskustva?
Neispravna klima, menjaj dok je "friško"

Hoces reci na fix fan nepostize temp a na auto postigne?
Ne.
Na auto ne postiže temperaturu jer duva baš sporo. Kompresor uradi svoje, ali sporo izduvava topao vazduh.
Tek kada manuelno stavim na 2 ili 3 klima uradi svoje.
To me izludjuje jer je ranije sve radilo na auto bez problema

Ne.
Na auto ne postiže temperaturu jer duva baš sporo. Kompresor uradi svoje, ali sporo izduvava topao vazduh.
Tek kada manuelno stavim na 2 ili 3 klima uradi svoje.
To me izludjuje jer je ranije sve radilo na auto bez problema
Jel si probao Reset? cupanje iz struje i baterije iz daljinski na 15min? Koliko kvadrata grejes?

Nazad
Vrh Dno