Ništa nije prošlo, pre neku godinu videsmo sneg u aprilu. Kako god, u martu i aprilu su hladna jutra, ne bih da se u sred aprila mučim da ložim ujutru jednu vatru, znajući da će popodne biti na primer 25 stepeni napolju... Dakle ugradio bih sada klime koje bi mi služile od sledeće sezone. U krajnjem slučaju mogu jednu da kupim sada 12icu za dnevnu, trpezariju i kuhinju, a druga da se uzme pred sledeću sezonu grejanja.
Termoizolacija se svakako planira 10cm, a možda i 12cm, ali će verovatno biti 10cm jer uzimam stiropor 25gr, a ne 17gr. Neki kažu da je mala razlika, ali nema veze, moj novčanik... Za potkrovlje je ok taj minimum, ali meni je to malo, jer apsolutno sve koje znam, imaju problem na potkrovlju a stavljali su 10cm kamene i 10cm mineralne vune, nije strašno hladno, ali im je za par stepeni hladnije nego u prizemlju, tako da sam vunu uzeo za celo potkrovlje i to 10cm kamene i 20cm mineralne, tj 30cm, mislim da bi to trebao da bude neki minimum.
Čini mi se (izvini ako grešim) da potenciraš neke skuplje klime, ja to svakako ne bih uzimao makar štedeo do 2030.godine... Svakako bih po jedinici izdvojio najviše 700-800 evra, ništa više od toga.
Ništa, čekamo onda još neki komentar za vivax
A ovo za hodnik, on nije toliki problem jer bude uvek topao jer je u sredini kuće, mada imam i radijator tamo, a kupatilo i soba su mi najhladniji jer je taj ćošak kuće severna strana. U dnevnoj na centralnom grejanju kad nabijem 24 stepena u sobi bude oko 21.5 otprilike, soba je nešto više od 12m2 i radijator je 1400/600 panelni, bude on vreo, sve super, ali ne vredi, najhladniji zidovi su na toj strani... I još jedna greška koju sam napravio je ugradnja dobre stolarije ali sa unutrašnjom nadgradnom roletnom... Ima roletna stiropor unutra, ali nije to to, bolje da sam spoljne roletne stavljao, sad je gotovo. A stakla su mi troslojna