Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Miki_994

Poštovan
Učlanjen(a)
26.05.2016
Poena
55
Javice se, vrv imaju ugradnje. Nazoves opet i pitaj da ti daju broj lika sto treba da dodje ili ako imas zobi ga direktno.
Pa imaju ugradnje na sve strane i klime i sisteme za grejanje itd ceo dan nije kuci kaze.. krastavac ne mozes ocekivati da zoves servis i da majstor neki istog momenta u sred nekog posla dolazi kod tebe. znaci prijavljen je problem vrv ce doci sutra ili prekusutra imam i broj naravno od tog lika koji je bio kod mene.

Da neko mi rece gore u postovima da probam da duvam u crevo, probao sam i kako prestanem da duvam izasla voda iz creva ali procurela je i opet i u sobi koja fora ne znam.

Huho

Zapažen
Učlanjen(a)
05.08.2023
Poena
20
Izvini, a zasto kad si se vec ''opekao'' ostvarujes komunikaciju putem telefona, bez pisanog traga? Obratis im se putem mejla, kratko opises uocene nedostatke, ostavis svoje podatke i to je to. Od tog trenutka teku zakonski rokovi, koji ako se ne ispostuju zna se koje su posledice, a ti za to imas dokaz u slucaju da se obratis trzisnoj inspekciji. Zakon o zastiti potrosaca ne poznaje servisere, garanciju ti je izdao trgovac i sa njim ostvarujes komunikaciju, izmedju ostalog trgovcu izjavljujes reklamaciju. Zapreti ti trgovcu sa podnosenjem prijave trzisnoj inspekciji i udruzenju za zastitu prava potrosaca, da vidis kako ce da pevaju drugu pesmu.
Lijepo je objasnio covjek. Najpametnije je putem pisanog traga obratiti se prodavcu ili na licu mjesta uz neki pisani trag od strane prodavca da je zaprimio reklamaciju. Zamisli kupis auto u Mercedes i Mercedes grupacija cima te zovi majstora u Borci. 😂 Ja sam takodje ulozio reklamaciju, juce me zovu iz radnje kazu da li vas je pozivao majstor jer se blizi isticanje roka zbog reklamacije. Znaci njima je u interesu radi svoje reputacije i dalje saradnje da se problem rijesi, a majstori kao majstori - lako cemo.

Prilozi

• IMG_20230919_074637.jpg
    IMG_20230919_074637.jpg
    95.1 KB · Pregleda: 65
Poslednja izmena:

alibeg

Poštovan
Učlanjen(a)
22.09.2022
Poena
55
Zanima me grijanje sobe 20 kvadrata, novgradnja, dobra izolacija, jedan vanjski zid. Ne trebam nešto pretjerano skupo.

Npr, Hisense Energy SE HiNano 12K ili Midea easy pro 12k ili nešto od Gree?

EmaXx

Poštovan
Učlanjen(a)
07.10.2020
Poena
85
Zanima me grijanje sobe 20 kvadrata, novgradnja, dobra izolacija, jedan vanjski zid. Ne trebam nešto pretjerano skupo.

Ako se sjecam ti imas ona dva velika daikina. Ako si zadoboljan radom ne mijenjaj, uzmes manji Daikin i tjt. Imas sensiru naci po 1300 km msm. Baci oko na pik

alibeg

Poštovan
Učlanjen(a)
22.09.2022
Poena
55
Da imam dva velika daikina kući. Ovu bratu treba u stanu za spavaću, pa neće nešto pretjerano skupo.

Huho

Zapažen
Učlanjen(a)
05.08.2023
Poena
20
Kod mene amber premium cegrtanje kad su krilca postavljena u desnom smjeru. Dosli serviseri, rastavili klimu i nema zvuka (rasprsuje vazduh na sve strane bez krilca) vracali dio po dio i utvrdili da panel klime zajedno sa krilcima vrsi neko strujanje vazduha koje proizvodi zvuk cegrtanja.
Nisu mogli to da rijese i uputili su me na servis zvanicnog uvoznika Gree klima, sto sam ja odbio. Kontaktirao sam trgovca i pitao da li postoji jos neka instanca na koju trebam da cekam ili mogu da se obratim sa zahtjevom za zamjenu defektne klime sa ispravnom. Receno mi je da ce ujutro iskomunicirati sa serviserom i dobavljacem i javiti mi za dalje korake.
E stvarno ne pada mi na pamet da zovem servise kao da su oni meni platili klimu, a ne ja njima. 😂 Jos mi kaze serviser sve sam ti ja zavrsio kod dobavljaca da dodje sjutra, samo ga ti pozovi. Ha ha. 😂 Hvala reko tebi na pomoci ali ipak cu se obratiti prodavcu.
Moram reci da je bio iznenadjen kako sam bio informisan o klimi i nacinu njenog rada (pravilnog i nepravilnog), kao i potrosnji i modulaciji. Jos je sam bio misljenja da je klima zmaj. 😂

Poslednja izmena:

Xepoj87

Slavan
Učlanjen(a)
09.12.2009
Poena
345
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD 5800x3D, DarkRock 4 PRO
Matična ploča
ASUS TUF GAMING X570-PLUS
RAM
Kingston Fury 16gb Renegade Ddr4 4800mhz
GPU
ZOTAC RTX 4090 AMP Extreme AIRO
Storage
2x1TB SSD Samsung 960Evo, 4TB WD Gold, 750GB WD Black ext
Zvuk
Logitech Z5500 5.1, B&O H9, Sound Blaster Z, Asus Xonar U7 MKII 7.1
PSU
Corsair HX850i
Kućište
Fractal Design Torrent
Monitor
LG 55B8
Miš & tastatura
Logitech G900, Logitech G915
Ostale periferije
Xbox Elite Series 2
Laptop
Dell Inspiron
Tablet
Microsoft Surface Pro
Mobilni telefon
Iphone 14 Pro Max 256 Deep Purple
Pametni uređaji
Galaxy Watch
Steam
Xepoj_Cp6uje
Pristup internetu
  1. Optički internet
Senzor prisutnosti mi ne radi na LN-u i mislim da je krivac los update firmware-a, jer je prvih 15 minuta pre update-a radilo :)
Poslao mail u nedelju uvece Steelsoft-u, u ponedeljak me zvali, danas dosli i utvrdili kvar, njihovo resenje je zamena kompletne elektronike.
Klima pored 3D-i see senzora savrseno funkcionise.

aleksa.ue

Poštovan
Učlanjen(a)
28.03.2021
Poena
85

Ako za te pare nadjes lomo regular model koji se pokazao dobrim.Kod nas u srbiji nema lomo regular i gtech model.

Boy_81

Poznat
Učlanjen(a)
13.12.2022
Poena
45
Senzor prisutnosti mi ne radi na LN-u i mislim da je krivac los update firmware-a, jer je prvih 15 minuta pre update-a radilo :)
Poslao mail u nedelju uvece Steelsoft-u, u ponedeljak me zvali, danas dosli i utvrdili kvar, njihovo resenje je zamena kompletne elektronike.
Klima pored 3D-i see senzora savrseno funkcionise.
Koji je update? Kod mene je V1.28.1.0
Ja to nisam ni gledao dali radi, krilca su na gore i tako stoje. A da ti budem iskren od garancije nema nista. Na osnovu prijasnjeg iskustva nemam vise zivaca. Sad sam ugradio sam klimu i kako bude.

Xepoj87

Slavan
Učlanjen(a)
09.12.2009
Poena
345
Moja oprema  
CPU & Cooler
Matična ploča
RAM
GPU
Storage
Zvuk
PSU
Corsair HX850i
Kućište
Fractal Design Torrent
Monitor
LG 55B8
Miš & tastatura
Ostale periferije
Xbox Elite Series 2
Laptop
Dell Inspiron
Tablet
Microsoft Surface Pro
Mobilni telefon
Pametni uređaji
Galaxy Watch
Steam
Xepoj_Cp6uje
Pristup internetu
  1. Optički internet
Koji je update? Kod mene je V1.28.1.0
Ja to nisam ni gledao dali radi, krilca su na gore i tako stoje. A da ti budem iskren od garancije nema nista. Na osnovu prijasnjeg iskustva nemam vise zivaca. Sad sam ugradio sam klimu i kako bude.
Ne znam ni gde to da proverim?

Kako mislis nema nista od garancije? Pa upravo sam ti rekao da ce doci da zamene elektroniku.
Ako to ne uspe, morace da menjaju celu unutrasnju.

Ja sam ovu klimu zbog tog senzora najvise i kupio.

Boy_81

Poznat
Učlanjen(a)
13.12.2022
Poena
45
Ne znam ni gde to da proverim?

Kako mislis nema nista od garancije? Pa upravo sam ti rekao da ce doci da zamene elektroniku.
Ako to ne uspe, morace da menjaju celu unutrasnju.

Ja sam ovu klimu zbog tog senzora najvise i kupio.
Ja sam se godinu dana borio sa garancijom. Kupljena u njemackoj a ugradjena u austriji... jedva vratio i uspio zamjeniti za Mitsubishi. Ovaj puta sam klimu ugradio sam... tako da... opet ima kao neki zakon zastite potrosaca ali sobzirom da sam samo zivce izgubio sa tim necu vise da se maltretiram.
Na app dolje u desnom cosku pise

Prilozi

• Screenshot_2023-09-19-18-39-16-529_mitsubishi.wifi.android.mitsubishiwifiapp.jpg
    Screenshot_2023-09-19-18-39-16-529_mitsubishi.wifi.android.mitsubishiwifiapp.jpg
    84.2 KB · Pregleda: 39

Xepoj87

Slavan
Učlanjen(a)
09.12.2009
Poena
345
Moja oprema  
CPU & Cooler
Matična ploča
RAM
GPU
Storage
Zvuk
PSU
Corsair HX850i
Kućište
Fractal Design Torrent
Monitor
LG 55B8
Miš & tastatura
Ostale periferije
Xbox Elite Series 2
Laptop
Dell Inspiron
Tablet
Microsoft Surface Pro
Mobilni telefon
Pametni uređaji
Galaxy Watch
Steam
Xepoj_Cp6uje
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zasto si kupio u Nemackoj, a ugradjivao u Austriji? :D

To je verzija aplikacije, ne firmvera, kod mene na ios je 1.26.2.0.

mickeyrs

Slavan
Učlanjen(a)
11.05.2005
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5800X + Corsair H100i PRO XT
Matična ploča
Asus ROG Strix B450I Gaming
RAM
G.SKILL 2x16GB (F4-3600C16D-32GTZR)
GPU
MSI Ventus 2080Ti
Storage
970 PRO 512GB + Hynix 512GB nVME
Zvuk
Edifier R1700BT
PSU
Corsair SFX 600 Platinum
Kućište
DanCase A4 H2O
Monitor
Lenovo Q27q 1440p
Miš & tastatura
Logitech MK850 keyboard & mouse
Laptop
Lenovo T14s Gen2
Mobilni telefon
Sony Xperia 5
Pristup internetu
  1. Optički internet
Svašta... čuveno 'if it ain't broken, don't fix it' postaje standard :D
Inače, divim se sam sebi koliko sam oguglao na sve te gedžete, od svih funkcija sam do sad samo osposobio wifi app da mogu da palim/gasim klimu kad nisam kod kuće... :)

ivanbass1

Čuven
Učlanjen(a)
25.04.2016
Poena
765
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5700X, LC-CC-120
Matična ploča
AsRock X570S PG Riptide
RAM
Kingston 2x16GB 3400MHz CL14
GPU
AsRock Challenger Pro 6700 XT
Storage
Kingston A2000 1TB, Toshiba P300 3TB
Zvuk
HyperX Cloud II Wireless
PSU
Seasonic Core 650 GM
Kućište
NZXT S340 Elie
Monitor
AOC CQ32G1
Miš & tastatura
Logitech G502, HyperX Alloy
Ostale periferije
Mac Mini M1 16/512
Laptop
Macbook Pro M1 16/512
Tablet
Galaxy Tab S7
Mobilni telefon
XIaomi 12X
Pametni uređaji
-Galaxy Watch 3
-Mi Band 5
-Mi Band 4
-Mi Smart Humidifier
-Mi Air Purifier 2S
-Mi Air Purifier 3H
-Mi Mop Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
@mickeyrs

Ja i to ne koristim, na Amber 12 Premium i Hisense Fresh Master mi je WiFi iskljucen.

Boy_81

Poznat
Učlanjen(a)
13.12.2022
Poena
45
Zasto si kupio u Nemackoj, a ugradjivao u Austriji? :D

To je verzija aplikacije, ne firmvera, kod mene na ios je 1.26.2.0.
Imao je kolega tu Gree sa kojom je bio zadovoljan i hvalio ju je. Posto mi je vikendica na dunavu gdje ima puno vlage i hladnije je u odnosu na grad ( u toku bilo renoviranje pa budzet za klimu nije bio sjajan ) odlucio sam se za tu Gree koja nema u austriji vec samo u njemackoj pa sam porucio. Ko bi i pomislio da cu tolike probleme imati. Na kraju sam doplatio jos 620€ na onih 1670€ i uzeo Mitsubishi jer nisam vise htio ni cuti za Gree ili bilo kog kineza. Sad sam sa 18ke preso na 12ku 🤣🤣

fatza

Slavan
Učlanjen(a)
09.08.2005
Poena
345
Moram reci da je bio iznenadjen kako sam bio informisan o klimi i nacinu njenog rada (pravilnog i nepravilnog), kao i potrosnji i modulaciji. Jos je sam bio misljenja da je klima zmaj. 😂

Neverovatno je koliko serviseri klima uređaja ne znaju ništa o tome kako klima zaista treba da radi. Ja sam morao serviseru da objašnjavam da NIJE NORMALNO da klima ide u defrost na +10 ili +15 stepeni. Njima je to normalno. Prvo su pokušali da me naprave ludim, ali kad su videli da ponešto i ja znam, odustali su i dali mi drugi klima uređaj.

Xepoj87

Slavan
Učlanjen(a)
09.12.2009
Poena
345
Moja oprema  
CPU & Cooler
Matična ploča
RAM
GPU
Storage
Zvuk
PSU
Corsair HX850i
Kućište
Fractal Design Torrent
Monitor
LG 55B8
Miš & tastatura
Ostale periferije
Xbox Elite Series 2
Laptop
Dell Inspiron
Tablet
Microsoft Surface Pro
Mobilni telefon
Pametni uređaji
Galaxy Watch
Steam
Xepoj_Cp6uje
Pristup internetu
  1. Optički internet
Svašta... čuveno 'if it ain't broken, don't fix it' postaje standard :D
Inače, divim se sam sebi koliko sam oguglao na sve te gedžete, od svih funkcija sam do sad samo osposobio wifi app da mogu da palim/gasim klimu kad nisam kod kuće... :)
Upalio wi-fi app, cim sam povezao, izlazi da imam firmware update...ebg :)

Huho

Zapažen
Učlanjen(a)
05.08.2023
Poena
20
Neverovatno je koliko serviseri klima uređaja ne znaju ništa o tome kako klima zaista treba da radi. Ja sam morao serviseru da objašnjavam da NIJE NORMALNO da klima ide u defrost na +10 ili +15 stepeni. Njima je to normalno. Prvo su pokušali da me naprave ludim, ali kad su videli da ponešto i ja znam, odustali su i dali mi drugi klima uređaj.
Ma ja mu pricam kako treba da radi klima (sve na forumu pokupio), a on me gleda kao iz tudje glave. Pricam konkretno o modulaciji i potrosnji. Reko ima snage klima mnogo, ali reko dobra je stvar sto moze da spusti potrosnju na 110w kad je to dovoljno. Reko zato ima A+++ i na hladjenju i na grijanju, a i zato je skupa. Kazem npr vece klime losijeg raspona i energetske efikasnosti ne mogu da spuste potrosnju ispod 400-500-600w, a i vrlo vjerovatno da i losije griju. Reko npr 7.2kw snage daje oko 24.500 BTU britanske mjerne jedinice, sto znaci na grijanju klima je 24-vorka. A on me gleda i bukvalno nema pojma o tome.
Naucili da montiraju i da razmontiraju i to je to. Jos me pita a kako pratis tu potrosnju hahaha

Poslednja izmena:

mickeyrs

Slavan
Učlanjen(a)
11.05.2005
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5800X + Corsair H100i PRO XT
Matična ploča
Asus ROG Strix B450I Gaming
RAM
G.SKILL 2x16GB (F4-3600C16D-32GTZR)
GPU
MSI Ventus 2080Ti
Storage
970 PRO 512GB + Hynix 512GB nVME
Zvuk
Edifier R1700BT
PSU
Corsair SFX 600 Platinum
Kućište
DanCase A4 H2O
Monitor
Lenovo Q27q 1440p
Miš & tastatura
Logitech MK850 keyboard & mouse
Laptop
Lenovo T14s Gen2
Mobilni telefon
Sony Xperia 5
Pristup internetu
  1. Optički internet
Upalio wi-fi app, cim sam povezao, izlazi da imam firmware update...ebg :)
Pa to vi sa Mitsu Electric imate benefit da se app lako nađe i instalira, mi sa MHI ćutimo i srećni smo da radi app uopšte, FW ne pipam ni pod razno sa ovako divlje instaliranom app. :LOL:
Ima i ova moja neki senzor prisustva, jonizatore... ništa me ne zanima trenutno, samo da duva hladno/toplo kad joj zadam i to je to za sad. Naravno, i da ne trokira tom prilikom ili se dernja kao magarac na izdisaju.

Možda u nekom trenutku krenem da bistrim ostale opcije... 😇

Boy_81

Poznat
Učlanjen(a)
13.12.2022
Poena
45
Kod mene amber premium cegrtanje kad su krilca postavljena u desnom smjeru. Dosli serviseri, rastavili klimu i nema zvuka (rasprsuje vazduh na sve strane bez krilca) vracali dio po dio i utvrdili da panel klime zajedno sa krilcima vrsi neko strujanje vazduha koje proizvodi zvuk cegrtanja.
Nisu mogli to da rijese i uputili su me na servis zvanicnog uvoznika Gree klima, sto sam ja odbio. Kontaktirao sam trgovca i pitao da li postoji jos neka instanca na koju trebam da cekam ili mogu da se obratim sa zahtjevom za zamjenu defektne klime sa ispravnom. Receno mi je da ce ujutro iskomunicirati sa serviserom i dobavljacem i javiti mi za dalje korake.
E stvarno ne pada mi na pamet da zovem servise kao da su oni meni platili klimu, a ne ja njima. 😂 Jos mi kaze serviser sve sam ti ja zavrsio kod dobavljaca da dodje sjutra, samo ga ti pozovi. Ha ha. 😂 Hvala reko tebi na pomoci ali ipak cu se obratiti prodavcu.
Puno je nas ovdje naucilo dosta o klimama, pocevsi od mene pa nadalje. Ali to govori jednu stvar, klime su lose ( vecinom ove kineske ) i stvaraju puno nepravilnog rada i nezadovoljstva kod ljudi. Ja sam cesto rekao, bolje nesto ne imati nego neko smece kupiti pa te samo sekira.

Trollface

Cenjen
Učlanjen(a)
15.12.2014
Poena
115
Moja oprema  
Laptop
Asus TUF Gaming F15
Mobilni telefon
Huawei Nova 5t
Pametni uređaji
Nvidia Shield Tube 2019
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Jedno glupo pitanjce.Renoviram vikendicu pa ce mi trebati na svakom spratu po jedna klima.Elektricar koji mi radi struju kaze da uticnica kod inverter klima ne mora biti na zidu pored unutrasnje jedinice nego se sad izvodi skroz napolje kod spoljne.Da li je to tacno?Ne bih da moram da dodjem u situaciju da se naknadno zezam sa tim.

zeka89

Poštovan
Učlanjen(a)
05.08.2020
Poena
95
Jedno glupo pitanjce.Renoviram vikendicu pa ce mi trebati na svakom spratu po jedna klima.Elektricar koji mi radi struju kaze da uticnica kod inverter klima ne mora biti na zidu pored unutrasnje jedinice nego se sad izvodi skroz napolje kod spoljne.Da li je to tacno?Ne bih da moram da dodjem u situaciju da se naknadno zezam sa tim.
Jel? Tako to ide...
Menjaj električara pre nego ti zapali kuću.

Boy_81

Poznat
Učlanjen(a)
13.12.2022
Poena
45
Jel? Tako to ide...
Menjaj električara pre nego ti zapali kuću.
Zasto bi zapalio kucu? Ja sam isto tako radio i na svim novim objektima gdje idu toplotne pumpe je tako. Razlika je samo sto direkt sa osiguracke table se povuce 3x2,5 kabal koji se spaja na toplotnu pumpu ili klimu. Samo to u ovom slucaju nebi stavljao uticnicu ( inace budu ip 67 ) vec malu razvodnu takodje ip67 sa wago 2773 klemama. Tako da se kabal nigdje nevidi a postoji naknada mogucnos da se stavi kontrola potrosnje kao i senzor vanjske temp i vlage. Po mom misljenju kad je planski tvoj el. te fino posavjetovao. Meni je jako ruzno kad se unutra vidi bilo sta oko klime.

Prilozi

• Screenshot_2023-09-20-08-12-09-553_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2023-09-20-08-12-09-553_com.coolkit.jpg
    42.4 KB · Pregleda: 31

frrka

Slavan
Učlanjen(a)
17.09.2005
Poena
485
Mislim da je i ovde tako uradjeno i da je to stvar izbora kada vec renoviras

mitar1982

Čuven
Učlanjen(a)
29.03.2004
Poena
985
Извуче се кабл напоље до утичнице (IP44), или до сервисног прекидача, и одатле напоји спољна јединица.
20181030_102622.jpg
IMG_20180315_191636.jpg

Trollface

Cenjen
Učlanjen(a)
15.12.2014
Poena
115
Moja oprema  
Laptop
Asus TUF Gaming F15
Mobilni telefon