Lik koji čita dobio napad sarkazma na decembarski račun od 2k pre nekoliko godina. Naravno da ga nisam vodio na gajbu da vidi kamin. Komšiji šetluje da ne uđe u crveno za dve brlje, polazi od sebe. Mnogo smradova deli vazduh s nama.#nijesedesilo
Elektro distribucija ima softver koji targetira za proveru sve koji više meseci uzastopno imaju znatno manju potrošnju nego inače. Verovatno je to u pitanju, a ne prijava građana.Nego....što smo neki narod bože me sačuvaj. Juče mi bili iz elektrodistribucije po prijavi građana da kradem struju. Pregledali, izvinuli se i otišli. Šta se desilo?
Neko je video moj račun za struju i sobzirom da znaju da se grejem na klime prijavio me telefonom da se grejem na struju a da imam mali račun. Račun za prošli mesec sa umanjenjem mi bio 7000.
I tako, bili videli i otišli....
Tako je, kod mene je ta situacija da ne moze prirodnim putem kondenz ici napolje. Zato sam i mislio prvo neku zidnu klimu da li postoji neka verzija sa pumpom. Na kraju, ako nema onda moram ici na parapetne, podplafonske ili bilo koje druge sto imaju pumpu u sebi.Pumpa za kondenz ide jedino ako nije moguće prirodnim padom iz unutrašnje jedinice drenirati vodu napolje.Da li je kod tebe takva situacija.
Da li znas mozda gde ima taj test od euroventa? Imaju Hitachi i Toshiba kompresore…Neke modele Haier klima je testirao eurovent.Imaju Hitachi kompresore.Jedan model ima Mitsubishi Heavy kompresor.
Ne znam odakle si ali za iskusta sa Haierom najbolje da proučiš iskustva korisnika iz Hrvatske, tamo je taj brend jako zastupljen. Jedan moj poznanik ga ima i n nema pritužbi al ne znam dal se razume u materiju. Odnosno dal može da prepozna kvalitetan rad klume ili je za njega sve to isto. Pre mitsu sam gledao Haiera i shvatio da oni koji vrede i koštaju skoro kao japanci al servisna podrška i rezervni delovi nema, pa sam odustao od tog brenda. Hrvatska je druga priča, tamo je Haier regulisan.
Imam dva Haiera, Flexis 18 i Thundru 12 sa 7 godina garancije. Flexis je sa Mitsubishi kompresorom, Thundra sa Hitachi. U modele se ugradjuje jos i Panasonicov kompresor. Nisam nikada grejnu sezonu odradio sa njima, vec dok sam imao CG ranije su vise bili za nocnu varijantu, da odrzavaju kada se ugasi CG. Jako su stedljivi, ne znam dal mi je u osnovi dolazio mozda 600-700 din max racun za struju vise, ali nisam nikad merio, plus je radilo iskljucivo po jeftinoj struji. Spoljne jedinice su toliko necujne da ne znas da li rade ako ne stavis ruku da osetis vibraciju (auto mode, plus su na gumicama kod mene). Po specifikacijama deluju kao jako dobri uredjaji, opet nemam iskustva za celu grejnu sezonu sa njima da tvrdim tako nestoU defrost ne ulaze cesto, to mi ostalo u secanju. Za hladjenje nema greske, zadnji sprat jugo-zapad, 80m2 hlade ko od sale (ok izolovan) i racuni su u julu i avgustu bili po 1000 dinara veci nego redovni.
Bas,tako.Vidjao sam njihove klime stare po 20 rade jos.Kod nas je razlika u ceni po 200 evra i vise nego u Cg.Testove imaju na stranici et-a.Da li znas mozda gde ima taj test od euroventa? Imaju Hitachi i Toshiba kompresore…
Istog sam misljenja za Haier. Mislim da je to stari brend, al samo bez dobrog uvoznika za Srbiju da bolje modele predstavi.
Generalno je brend na mnogo visem nivou ali je slabo i stidljivo zastupljen u Srbiji. Tek sada je poceo lagano da se probija i nije jeftin i mislim da to ljude odbija da uzmu Haier koji kosta npr kao LG ili Samsung (bela tehnika npr).Da li znas mozda gde ima taj test od euroventa? Imaju Hitachi i Toshiba kompresore…
Istog sam misljenja za Haier. Mislim da je to stari brend, al samo bez dobrog uvoznika za Srbiju da bolje modele predstavi. Al nikako da su lose klime i da ih uporedjujemo sa Vivax, Voc, Bergen, Galanz i drugim klimama nizerazrednim.
Možeš da kupiš klime koje su ti pristupačne i za koje smatraš da su dobre.Mogu da ti kažem da su Fujitsu klime sigurno kvalitetnije mada opet na tebi je da odabereš.Fujitsu možeš da upoređuješ sa Japanskim proizvođačima.Na mom objektu od jedne veletrgovine je postavljen Haier VRV klima i ljudi su prezadovoljni kako to odradjuje. Al opet nije merilo VRV i kucna upotreba. Svaka cast za opis, izgleda onako obecavajuce. Realno je i 5 godina garancije dovoljno. Jos da ima neko da se javi ko je upotrebljavao preko grejne sezone i stvar resena, U oko mi je zapalo njihovo softwersko resenje, interfejs preko telefona, wifi konekcija Na pragu sam da uzmem onda sve od Haier-a, da ne kupujem onda Fujitsu 3 komada 12KMTA/LMCC.
Ja nisam uporedjivao Haier sa Fujitsu, vec sam rekao da ne moze da se poredi Haier sa Vox, Fox, vivax i takotim brednovima. A poredio sam samo sto se tice wifi opcije, sto su svi to nekako sakrili i sto se u 2023 jos uvek kupuju wifi dongle adapteri.Možeš da kupiš klime koje su ti pristupačne i za koje smatraš da su dobre.Mogu da ti kažem da su Fujitsu klime sigurno kvalitetnije mada opet na tebi je da odabereš.Fujitsu možeš da upoređuješ sa Japanskim proizvođačima.