Šta je novo?

klima uredjaj

Space cowboy

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
620
Moze li mi neko ko je upoznat objasniti funkcionisanje klima uredjaja pri hladjenju kao i pri grejanju (u pitanju je opklada)

Zavisi od uredjaja ali ako mislis na split sistem bez invertora onda radi kao i svaki frizider s tim sto kad greje radi isto to ali na suprotnu stranu tj jedinice zamene funkciju.

Kompresor je najbitnija stvar (rotacioni ili klipni) i naravno gas u instalaciji.

I, cini mi se, moze da greje unutra samo ako je spoljna temperatura iznad 0 Celzijusa

ako nema inverter onda do par C iznad nule jer nije lako hladiti spoljni vazduh kad kad je vec hladan tako da za temperature manje od tih grejanje je ili automatski onemoguceno termostatima ili je toliko lose tj nema ga, da i korisnici odustaju od toga.

ZAP je napisao(la):
ako nema inverter onda do par C iznad nule jer nije lako hladiti spoljni vazduh kad kad je vec hladan tako da za temperature manje od tih grejanje je ili automatski onemoguceno termostatima ili je toliko lose tj nema ga, da i korisnici odustaju od toga.

A opet, s obzirom koliko klima trosi struje, nema potrebe da grejes s njom, kupi jednu grejalicu za hladne dane

zmajns je napisao(la):
A opet, s obzirom koliko klima trosi struje, nema potrebe da grejes s njom, kupi jednu grejalicu za hladne dane

pa trosi oko 1 kW

ajd nadji grejalicu koja trosi manje:)
osim ako nisi fen za kosu unapredio u grejalice :D :D

boggyman je napisao(la):
pa trosi oko 1 kW
ajd nadji grejalicu koja trosi manje
Pa da, zmajnsu, imas totalni pogresnu viziju, zbog takvih kao sto si ti mi zimi nemamo struje !!! :D :D :D

Znam mnoge ljude koji se zimi izuzev tokom ekstremnih hladnoca greju iskljucivo na klime, manje trosi od bilo kog drugog grejanja na struju.

drapin je napisao(la):
Pa da, zmajnsu, imas totalni pogresnu viziju, zbog takvih kao sto si ti mi zimi nemamo struje !!! :D :D :D

Znam mnoge ljude koji se zimi izuzev tokom ekstremnih hladnoca greju iskljucivo na klime, manje trosi od bilo kog drugog grejanja na struju.

Verovao ti ili ne, posto zivim na Fruskoj Gori, ja lozim drva...

eto i gorstaci koriste kompjutere :D :D :D

zmajns je napisao(la):
Verovao ti ili ne, posto zivim na Fruskoj Gori, ja lozim drva...
WOW :cool:
Evo, mogu da ti kazem odavde iz strogog centra Beograda da ti zavidim...

student je napisao(la):
Roberte, okaci svoju sliku! Covek nije ni svestan koliko ti je dobar nadimak dao!!

Pozdrav!

Mani, pa jos da postanem maskota foruma

Nazad
Vrh Dno