Šta je novo?

Klima - kondenzacija prilikom grejanja prostorije

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Klima je De Longhi (nisam siguran koji model da ne gledam).
Stara je nekoliko godina i nikada nije koriscenja za grejanje. Samo radi probe, ali na kratko.

U donjem levom uglu slike je zaokruzena rupa na koju voda bukvalno curi kada ukljucim klimu da zagreva prostoriju. Crevo od unutrasnje jedinice je gore desno.

Predpostavljam da je ovo uredu (leti kondenzuje jedan, zimi drugi :)), ali da li mogu tu da namontiram neko crevo da mi ne curi bas ovako....da nemam tendu na vratima, tacno bi kapljalo na galvu onome ko ulazi/izlazi :wall:

izvini a koja slika je u pitanju :)

Vot a mistejak tu mejka :wall:

Prilozi

• klima.jpg
    klima.jpg
    20.3 KB · Pregleda: 423
Majstori koji su ti instalirali klimu zaboravili su da ti nameste
plasticno crevo za odvodjenje kondenza iz spoljne jedinice.

Bice da je tako...videcu da uzmem neke merdevine da se popnem da izmerim rupu i da kupim odgovarajuce crevo...

Cime je najbolje da to ucvrstim?

Šelnom ;) prsten koji se navuce na crevo a zategne šrafom. Pa kroz tu rupu ti je curelo i celo leto ako je radio uređaj. leti kondezuje unutrasnja jedinica pa crevom koje je izmedju jedinica kondez ide do spoljne i curi gde i sad curi. kad grejes kondezuje spoljna jedinica i opet curi na istom mestu. posto ne vidim na slici da imas na sta da navuces crevo, moguce da ce ti trebati i neki deo koji ce se provuci odozgo kroz rupu a da se na njega nakaci crevo

Preo leta je curilo kroz ono zeleno crevo i skroz levo do oluka...
Ovde curi samo ovih par dana od kada sam poceo da grejem....ali nisam ni primetio da je curilo, jer je stalno padala kisa....

e izvini nisam video da crevo prolazi pored spoljne jedinice, tj majstori su vas malo zeznuli hteli su da ustede malo creva i delova :). inace bi to crevo trebalo da se sprovede u spoljnu jedinicu a crevo iz spoljne u oluk i onda bi uvek curelo kako treba, ovako ces morati dodati jos jedno crevo ;)

UH...dobro je....mislim, ako je samo nedostatak creva problem :)
Videcu da to resim sto pre....ili da zaboravim na grejanje putem klime ....

gledajuci sliku mislim da jedino moze da bude problem taj deo koji ja ne vidim da imas na tacni spoljne jedinice a na koji bi trebalo da se navuce crevo, izgleda recimo kao pecurka koja je suplja po sredini i taj deo se stavi kroz onu rupu na tacni a sa donje strane stavi crevo, ali ne bi trebao da bude problem da se taj deo nace tj neki slican nadje u prodavnici vodomaterijala za kacenje creva na slavine sa navojem.

mislim da ne treba nikako odustati od opcije grejanja kad je klima vec ima jer ovo nije nikakva ni intervencija ni investcija

To je plasticna pecurka koju ces tesko naci u slobodnoj prodaji a da bas odgovara,nego uzmi crevo provuci ga i ucvrsti pa zamazi silikonom.Ja sam imao tih nastavaka mnogo ali sam ih pobacao kad je prosla sezona ugradnje.

Nazad
Vrh Dno