Šta je novo?

Klima - jednostavno rasklapanje imperativ!

vladimirperic

Poštovan
Učlanjen(a)
24.04.2017
Poena
95
Dakle, kao što piše, potreban je uređaj koji se maksimalno jednostavno rasklapa, zbogradi čišćenja.

Nisam uspeo da shvatim po kojim kriterijumima bih definisao pretragu, stoga mi je potrebna pomoć.

Najbliže što sam našao (čitajući razne teme) je midea ALL EASY PRO, a verovatno ima i drugih modela, što derivata, što drugih brendova, samo nikako da se orijentišem.

Stoga, ako neko ima model sa traženim osobinama, ili zna kako bih mogao da ih diferenciram, bilo bi super.

Da napomenem, nije bitan ni brend, ni snaga, ni da li je inverter ili nije, ni tip gasa, ni modulacija, ništa...samo rasklapanje.

Fala unapred...

Sve sto si naveo totalno je opravdano i logicno kao prioritet br.1 prilikom kupovine klime. Dzabe najboja klima ako za dve godine hladjenja i grejanja postane prakticno neupotrebljiva. Ovog leta sam cistio svoju klimu i ostetio sam turbinu prilikom vracanja u kuciste, jer drugacije nisam mogao da je operem, usmrdela se totalno. Majstor koji mi je ugradjivao klimu nije hteo da je totalno rasklopi i opere jer nije hteo da snosi rizik od ostecenja, kaze moze i bez vadjanja turbine da se opere cetkicama za slikanje 😂😂😂. Reko aj cao, pitam drugog on isto, znaci moram ja i eto. Sva sreca nasao sam drugu turbinu i namestio je, al sta ce biti za godinu dve ne znam. Zato te i razumem zasto trazis takvu klimu. All Easv Pro je osrednja klima, pored nje imas i Gree Tech, valjda se tako zove, al bolja ti je ova Midea, ja bi iso na nju.

Ne razumem se u klime uopste, pre par dana kupio neku TCL klimu i u brosurama navodno reklamiraju da se lako rastavlja. E sad da li je to samo marketing ili je tako kod svih klima nemam pojma. Baci pogled

Sve sto si naveo totalno je opravdano i logicno kao prioritet br.1 prilikom kupovine klime. Dzabe najboja klima ako za dve godine hladjenja i grejanja postane prakticno neupotrebljiva. Ovog leta sam cistio svoju klimu i ostetio sam turbinu prilikom vracanja u kuciste, jer drugacije nisam mogao da je operem, usmrdela se totalno. Majstor koji mi je ugradjivao klimu nije hteo da je totalno rasklopi i opere jer nije hteo da snosi rizik od ostecenja, kaze moze i bez vadjanja turbine da se opere cetkicama za slikanje 😂😂😂. Reko aj cao, pitam drugog on isto, znaci moram ja i eto. Sva sreca nasao sam drugu turbinu i namestio je, al sta ce biti za godinu dve ne znam. Zato te i razumem zasto trazis takvu klimu. All Easv Pro je osrednja klima, pored nje imas i Gree Tech, valjda se tako zove, al bolja ti je ova Midea, ja bi iso na nju.
Ja sam tip koji je trazio majstora koji ne rasklapa, bas iz tog razloga ostecenja. Sta fali pranje turbine pod pritiskom? Nesto ce ostati iza nje? Ako je fino opere cece, niti moze.
Ova Midea je bas idealna sto se tice rasklapanja i pranja jer se njoj citav donji dio zajedno sa turbinom skida

Ova TCL se ne rasklapa cela, nema lakog vadjenja turbine, a u tome je fora.
Sto se tice sta fali pranju turbine pod pritiskm, pa ne fali nista, bolje nego da je ne operes al ne moze da se uporedi to pranje i kad se izvadi turbina pa je operes u kupatilu do najsitnijeg, operes unutrasnju jedinicu i sve to vratis. Poenta je sto ovo mozes da radis sam, a da peres pod pritiskm treba ti aparatura ili majstor, to kosta a i nije isto kao kad se sve izvadi, jos ako se vadi lako, milina

Dakle, kao što piše, potreban je uređaj koji se maksimalno jednostavno rasklapa, zbogradi čišćenja.

Nisam uspeo da shvatim po kojim kriterijumima bih definisao pretragu, stoga mi je potrebna pomoć.

Najbliže što sam našao (čitajući razne teme) je midea ALL EASY PRO, a verovatno ima i drugih modela, što derivata, što drugih brendova, samo nikako da se orijentišem.

Stoga, ako neko ima model sa traženim osobinama, ili zna kako bih mogao da ih diferenciram, bilo bi super.

Da napomenem, nije bitan ni brend, ni snaga, ni da li je inverter ili nije, ni tip gasa, ni modulacija, ništa...samo rasklapanje.

Fala unapred...
Meni ove dve klime izgledaju idemticno kao midea all easy pro
Imas ovu teslinu
I ovu venting

Do sada, jedino midea all easy pro je izvesno pogodna.

Ovu teslu i venting bi trebalo proveriti.

Situacija je donekle nezgodna, jeste da se ljudima ne žuri, ali, sa druge strane ni moja potraga nije baš uspešna, ma stranu što mideu uopšte nisam našao nigde na stanju.

Do sada, jedino midea all easy pro je izvesno pogodna.

Ovu teslu i venting bi trebalo proveriti.

Situacija je donekle nezgodna, jeste da se ljudima ne žuri, ali, sa druge strane ni moja potraga nije baš uspešna, ma stranu što mideu uopšte nisam našao nigde na stanju.
Mozda ima negde izlozeno u radnji… mada ja mislim da je to all easy pro… isto izgledaju

Imam i ja All Easy Pro. Rekose da se lako rasklapa unutrasnja, nisam jos probao. Ima li negdje neki video?

Pisao sam u drugoj temi, ne vidjoh ovu, ja bih htio vanjsku da otvorim da prikljucim grijac i provucem kroz crijevo. Pretpostavljam da se svaka jednostavno rasklapa? Par sarafa i skine prednja stranica?!

Vrh Dno