Šta je novo?

Klik na jedan folder - otvara se drugi folder

Saddler

Slavan
Učlanjen(a)
07.02.2008
Poena
304
Interesantan problemcic sa otvaranjem foldera na desktopu: koji god folder kliknem od tridesetak foldera na desktopu otvara se
uvek jedan isti ali nikada onaj koji je izabran. OS je Windows7. Hvala unapred.

sta se desava kad ides desni klik i open i new window?da li otvara taj koji hoces ili?

aj probaj da udjes na computer pa klasika c,(tvoj user )desktop pa kroz lo izlistaj desktop i nadji neki folder pa otvori

To cu moci da uradim tek kroz sat vremena kada budem kod tog racunara. Samo da dodam nesto sto nije nebitno: avast,malwarebyte,spybot i superantispyware nisu nista nasli. Kada sam uninstalirao neke
online igrice i naravno nekoliko toolbara koji su se sami prikacili kada je klinka instalirala igrice, problem je nestao, ali se posle nekoliko dana ponovo pojavio. Javicu se kada probam predlozeni nacin otvaranja
mada mi se cini da sam i to onomad probao samo sada nisam siguran. Hvala.

Ovaj sat vremena je bas potrajao. Bio sam sledeci dan na tom racunaru ali su me kasnije obaveze usporile pa se ovde nisam javio. Nije lepo ostaviti otvorenu temu sto je kod nas
cesto slucaj. Evo sta imamo: dejan 1308 predlozio C:\ user\... ali i tim putem, interesantno, isto dobijam sto bar upucuje na to da se kursor nije "zalepio" na ikonu datog foldera pa
zato uvek otvara njega. Dalje, i najinteresantnije, naveo sam gospodju koje je pravi i najcesci korisnik racunara da po secanju uradi sve onako kako je bilo kada se dogadjao opisani
slucaj. Ovim redom:ukljucivanje racunara, podizanje sistema, welcome screen, pojavljivanje desktopa sa svim ikonama, i u tom trenutku korisnik brzo pokusava da otvori folder dok se
jos nije pojavilo sve sto treba u notification area i dok se jos nisu aktivirali svi servisi i procesi. Kada se samo jos pola minuta saceka da racunar bude spreman folderi se otvaraju
potpuno normalno. Zakljucak: sa sistemom definitivno nesto negde nije sasvim u redu ali se to pokazuje samo kroz zurbu korisnika. Inace, sve , bas sve radi odlicno. Ako se uskoro
pokazu i druge komplikacije vezane za ovaj problem - nastavljamo. Hvala.

Pogledaj ti tu da se nije uvukao neki od onih čuvenih "ubrzivača i sređivača" sistema. Svi nešto guraju te programe a umeju i da se prošvercuju sa nečim drugim. Obično urade deo posla pa posle traže pare da završe.

Da, bilo ih je i Revo Uninstaller je zavrsio posao oko njih. Bilo je i nezeljenih toolbara i vise ih nema. Uvek pazim na stanje stvari posle bilo kakvog uninstalla, ali u ovom slucaju nema razlike. Jedino sto je, naravno,
Google Chrome poceo da dise normalno kada su pobrisani razni toolbari. Posle brisanja malware-a ili nekih programa uvek je moguca steta po windows kao sto sam skoro imao primer sa Superantispyware-om ili moj
kum sa deinstalacijom Malwarebyte-a. Ali ovde nije bilo dodatnih, novih problema.

Za te toolbarove imaš Avastov Browser Cleaner koji ima i kao standalone program, jako lepo rešava te probleme sa njima.
Ako nešto zabrlja sistem posle skidana virusa ili loše Uninstal-a ima "MicrosoftFixit" koji može da pomogne da se sistemski fajlovi srede.
Kad je nešto pozapisivalo gomile stvari po registry-u sa "RegSupreme pro" može da se pronađe i izbriše puno stavki odjedanput, ne kao na regedit što mora jedan po jedan.

Vrh Dno