Šta je novo?

Klavijatura Korg X5

Marel

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2001
Poena
619
Radi se o klavijaturi "Korg X5" koja ne znam da li je ispravna. Ima izlaz za levi i desni zvucnik za banana prikljucke koji sam odgovarajucim kablom ukljucio u Line In na SB-u. Medjutim, kada pritiskam dirke ne cuje se nista.

Da li je ovo znaci da je klavijatura riknuta i ako jeste moze li se to popraviti ili mogu da je bacim u djubre? Klavijatura ima i MIDI prikljucke, da li mozda moze da radi kao MIDI klavijatura?

Ne mora da znaci da je riknula. verovatno ti je "mutiran" line-in. Potrebno je da udjes u volume properties i da "odcheckiras" mute na line-in.
Kladim se da je u ovom problem.
Ajd, javi sta uradi cheers

Eh, voleo bih i ja da je do toga.

Ako prikljucim radio, cuje se, a klavijatura ne, znaci nije do kompa nego do klavijature. Mozda treba naklavijaturi da se nesto podesi?

Veoma je moguce da nesto treba da se "podesi" na klavijaturi. U svakom slucaju treba da isprobas preko midi-ja, jer inace i nema nekog smisla da povezujes komp i klavijature.

Marel je napisao(la):
Radi se o klavijaturi "Korg X5" koja ne znam da li je ispravna. Ima izlaz za levi i desni zvucnik za banana prikljucke koji sam odgovarajucim kablom ukljucio u Line In na SB-u. Medjutim, kada pritiskam dirke ne cuje se nista.

Da li je ovo znaci da je klavijatura riknuta i ako jeste moze li se to popraviti ili mogu da je bacim u djubre? Klavijatura ima i MIDI prikljucke, da li mozda moze da radi kao MIDI klavijatura?

Korg se nikada ne baca u djubre.....
Oni su retko pravili lose sintisajzere.......

Pogledaj malo po netu, imas hiljade sajtova posvecenih Korgu...

Pa ako ima MIDI prikljucke trebala bi da radi kao MIDI klavijatura. Treba ti samo "MIDI-interface cable", koji ces spojiti na jojsick port na SB. To ti nije obican kabl, vec u sebi ima i nesto malo elektronike. Inace nije ga lako naci (ja sam ga dobio iz Slovenije, 30 Dem), ali se moze i napraviti.
Ako imas SB sa prednjim panelom koji na sebi ima standardne MIDI In/OUT trebao bi moci spojiti i sa obicnim MIDI kablovima.

Inace ni ja ne vidim nekog dobrog razloga da povezujes sint. i comp preko line in na kartici. (osim ako ne zelis da snimis nesto na comp ili imas kvalitetnije zvucnike na compu:).

Razlog je prost: hocu da vidim da li je klavijatura uopste ispravna, jer mi je tip rekao da moze da se prikljuci na SB preko Line In.

Ako neko zna sta bi eventualno trebalo da se podesi na klavijaturi, kazite da probam.

Vidi, mora da ima izlaz za slusalice, pa probaj tako...

Ma resio sam problem. Izabrao sam neku opciju load preset data i stvar je proradela. Mogu da kazem da sam zaista prijatno iznenadjen, mada je to bilo pre 2 min, ali svidja mi se sto jacina tona zavisi od intenziteta pritiska na dirku.

Marel je napisao(la):
Ma resio sam problem. Izabrao sam neku opciju load preset data i stvar je proradela. Mogu da kazem da sam zaista prijatno iznenadjen, mada je to bilo pre 2 min, ali svidja mi se sto jacina tona zavisi od intenziteta pritiska na dirku.

Pa naravno da zavisi :) Sve klavijature danas su dinamicke (sem ako ne racunas Casio igracke u klavijature)

Mozda malo offtopic.. Koje mi klavijature preporucujete za neke nastupe po kaficima.. znaci da nije nesto extra ali da moze da prodje da se svira po kaficima za lovu.. znate na sta mislim .. :)

Pa neki Aranzer ,Roland G-600/800/1000 zadnji najskuplji
ili Korg-a nekog is-35/30 ,ili ako imas para novi Korg Pa-80 oko 1300 eur

A ima li nesto za 600-700 eura ?

Poslednja izmena:
ali ako ih kacis preko line-ina ne dobijas midi signal vec obican wav, a sa sb live karticom ces tu dosta izgubiti na kvalitetu. sto ne uzmes midi kabl nakacis ih lepo ko covek i sviras. cak mozes da koristis tri tone kvalitetnijih vst-a i uzivas sa tom klavijaturom.

Nazad
Vrh Dno