Šta je novo?

Klasičan servis (čišćenje od prašine) Asus laptopa nakon isteka garancije

unnamed

Čuven
Učlanjen(a)
18.06.2005
Poena
630
Odneo bih laptop u neki servis, garancija od 2 godine je istekla. Klasično čisćenje od prašine je u pitanju. Da li je preporučljivo da laptop odnesem i sada, u trenutku kada garancija više nije validna, kod servisera koji je ovlašćen za Asus laptopove (KimTec), ili mogu da biram bilo koji pouzdani servis?

Da li možda možete da preporučite neku radnju u Beogradu, na osnovu dosadašnjeg iskustva, u kojoj se može uraditi korektan servis ?

Poslednja izmena:
Idealno bi bilo u ovlašćeni servis, smao nisma siguran koliko su oni raspoloženi za tako nešto (koja cena i koji vremenski rok)

Ovaj servis je ovlašćen za neke druge brendove a čišćenje i zamenu termalne paste radi za 1200 dinara http://www.s1see.com/sr/

Nosi ali znaj da nece biti nezni :crash:

a realno koliko je tesko da sam odsrafis 7-15 srafova i cetkicom + usisivacem sklonis prasinu, osim ako nemas vremena od posla onda .... bilo koj servis gde ne rade maloumni ljudi i to je to.

ako nemas alat ,...... srafciger za to kosta tipa 150 din i samo ga jednom kupis

Poslednja izmena:
U zavisnosti od tipa laptopa zavisi i lakoća čišćenja. Negde je to dva tri štrafa i već s emože čistiti ali na pojedinim asusovim modelima neophodno je rasturiti ceo laptop da bi se mogao očistiti

U pitanju je Asus serije A52. Mogu i sam da probam ukoliko se ova serija lako rasklapa, nisam upućen u to. Čini mi se da je puna oznaka ASUS A52JT-SX397

Poslednja izmena:
Preporuka za sistem one, i meni rade toshibu redovno doduse u ns ;)

toshiba je laganica za ciscenje, hp je bruka, mora skroz da se rasturi sve, a za asus ne znam, ali u svakom slucaju youtube je pun tutorijala, pa ako deluje lako, vredi probati, ako ne onda nositi nekom strucnijem...ja sam gledao za svoju toshibu ali jos je bila u garanciji, i posle 2 meseca, kad je izasla iz garancije, a meni nesto bilo dosadno, nije bilo neta [ xD ] i ja uzeo da je rasturim, i to na osnovu tog klipa koji mi je delimicno ostao u malom mozgu, i hvala Bogu sve sam fino odradio, vrlo malo prasine je bilo iako je godinu dana koriscen na krevetu, jedino sto sam tastaturu zaboravio da prikljucim ali to je samo 3 srafa ispod lajsne tako da je brzo sredjeno :D

hp je bruka, mora skroz da se rasturi sve

Vrlo zavisi. Pavilion i Presario serije su uglavnom jako zeznute, najčešće mora da se rasturi ceo laptop da bi se očistilo hlađenje.

Probook i Elitebook serije su uglavnom izuzetno lake za čišćenje i servisiranje generalno.

^^^^ Očistio sam ventilator rasklapanjem zadnje maske kao u ovom klipu. Malo sam prebrisao i hard disk.

To bi bilo to što se tiče čišćenja? Na ovom modelu je tastatura malo komplikovanija za rasklapanje, mada ne znam da li i koliko utiče prašina u tastaturi na zagrevanje...

Pošto mi se pre nekoliko nedelja pojavljivao plavi ekran, instalirao sam sada SpeedFan da vidim kolike su temperature nakon čišćenja.

Ne znam koliko je precizan program i da li su njegova upozorenja tačna. Ovo su temperature:
HD0: 44C
Temp1: 54C
GPU: 58C
Core 0: 49C
Core 1: 44C

On mi daje crveno upozorenje za stavke Temp1 i GPU.

Procesor je inače Intel Pentium Dual Core P6200 2.13GHz (3MB L3 Cache), a grafička je neintegrisana ATI Mobility Radeon HD 6370 1GB.

Te temerature nisu uopste strasne, ali taj procesor ume da se ugreje bas muski. Preporucujem ti da uzmes neku podlogu sa ventilatorom za laptop.

Bilo bi poželjno da se iznesu i podaci koliko su laptopovi zadržavani na čišćenju

A šta rade na redovnom servisu kod produžene garancije , isto košta 10€, a još ostaje i garancija ?

Pa nista tj redovno isto sve kao i na ovom!!

Pa pominje se u postu gore i zamena termalne paste, ako i to rade uz produženje garancije...ja bih na to išo i 5 god me ne boli glava,naravno da to bude opcija u najpovoljnijoj radnji za lap na akciji u momentu kupovine.

^^^^ Očistio sam ventilator rasklapanjem zadnje maske kao u ovom klipu. Malo sam prebrisao i hard disk.

To bi bilo to što se tiče čišćenja? Na ovom modelu je tastatura malo komplikovanija za rasklapanje, mada ne znam da li i koliko utiče prašina u tastaturi na zagrevanje...

Nije naravno. Pogledaj i OBAVEZNO produvaj sa necim ocisti resetke gde izduvava vazduh. Ako mozes kupi i termalnu pastu i stavi na cpu-gpu ako hoces sve po p.s.-u. Tast nema
veze. Imas kompresovani vazduh da kupis po prodavnicama.

Nazad
Vrh Dno