Šta je novo?

Kinyo R-565 VS Altec 251

Igor

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel 12900K & SILENT LOOP 2
Matična ploča
ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO
RAM
KINGSTON DIMM DDR5 64GB 5600MHz Fury Beast
Storage
SAMSUNG MZ-V8P1T0BW 980 PRO 1TB M.2
PSU
Seasonic PRIME TX-1000, 1000W
Kućište
Corsair Carbide 600C
Monitor
Dell U4021QW
Miš & tastatura
REALFORCE R2 & Logitech MX Master 3S
Mobilni telefon
iPhone 15 PRO MAX
Pristup internetu
  1. Optički internet
U strasnoj sam dilemi sta uzeti od ova dva... Ako je neko slusao oba stvarno bi mi znacila preproruka i njeno obrazlozenje (bolji je ovaj - zato sto... :)).

Sto se tice cene, mene oba sistema kostaju isto...

P.S.
http://www.mbsoft.co.yu/Zvucnici/R-565.htm (link za kinyo)

Kinyo R-565 sam "slusao", nisam narocito zadovoljan. Zvuk je nekako...naivan, plastican, cak i za tu cenovnu klasu. Dobro, ima daljinski, ali ipak je valjda sam zvuk najbitniji.

Altec Lansing nisam uspeo da vidim/cujem, mada sam se bas trudio poslednje dve nedelje :) Vaze za najbolje u tom cenovnom rangu, "oko 100 eura". Ako znas gde ih ima u Beogradu da se ispazare (ali provereno, bar 20 firmi ih drzi u cenovniku, no ni jedna od njih ih trenutno nema "na lageru"), bih bi ti veoma zahvalan za tu informaciju.

Ne znam, ali izmedju ovo dvoje kupio sam trece :) tj. danas sam pazario Creative Inspire 5300 sistem, za 89 EU...

Ne pitah te kako si zadovoljan ? Posle onih 4.1 Kinyo... Ja sam slusao i 5300 i 6700...

Igor je napisao(la):
Ne znam, ali izmedju ovo dvoje kupio sam trece :) tj. danas sam pazario Creative Inspire 5300 sistem, za 89 EU...

Meni je Inspire 5300 bila solucija br 2 (posle Alteca 251) , dok nisam skapirao jednu falinku: nemaju izlaz sa slusalice! Kako kome, ali meni to treba...

milanbb je napisao(la):
Ne pitah te kako si zadovoljan ?

Pa ovako, da je zvuk bolji jeste, primecuje se da je cistiji, lepsi za uho, prijatniji je dosta, u globalu kvalitetniji, subwoofer dosta manje zamucuje nego kynio, naravno 5300 imaju i vise snage pa je pri jacem zvuku distorzija normalno mnogo manja nego kod kinya... Takodje, zvuk sa TV-a (pctva) je kvalitetniji primetno :).

Sve u svemu, da li vredi 50 eu koliko me je doplata izasla, ne vredi, recimo nekih 30-35 bi bila prava mera, da li sam zadovoljan, kada je zvuk jak to jako jako lepo zvuci, godina dana garancije, sama cinjenica da imam Creative zvucnike ima svojih dobrih strana :)), sto se mene tice zavrsio sam sa zvucnicima za PC :).

P.S
Uporedjeno je sa Kinyo TW-410 KINYO 4.1 SUBWOOFER SYSTEM TW - 410 2400W pmpo (27W RMS)

cut tu bre, hvali malo te kynio s'obzirom da ih meni "uvaljujesh" :D

ok, posto su zvucnici uspesno "uvaljeni" :D, kako ti se dopadaju? :)

ovako, za nekog ko ima ogranicen budzet ovi zvucnici zasluzuju sve preporuke. malo losiji srednji opseg frekvencija i malo prenaglasen bas i ne kvare previse ugodjaj ako se zvucnici koriste za igranje i gledanje filmova - za sta sam ih ja i kupio.
nisu u klasi alteca il creative-a , ali nije ih ni porimereno porediti sobzirom da je i razlika u ceni cak i do 100%. sa druge strane bolji su ,na primer, od jazz il genious zvucnika koji kostaju 50% vise. znaci za zvucnike 4.1 do 50 evra - svaka preporuka

kynio r-565 je model koji imam i mozes dodjes da cujes zaista za te pare rulaju...mnogo bolji od creative inspire 5300...moje milsjenje !

Uopste poredjenje Alteca sa Kyniom po meni nema smisla.
Mozda da se cena bas razlikuje, ali ako je nema, onda stvarno nista ne razumem :)

Pozdrav!

p.s. sad videh i kako Kynio izgledaju, LOL

Nazad
Vrh Dno