Jedno laicko pitanje - posjedujem gorenavedeni modul sa SPD karakteristikama na 200MHz CAS 3, 3-3-8. Prije nekog vremena sam uradio jedan mali, stidljivi overclock mog Bartona 2500+ na 10x200 pri Vcore=1,675V, na maticnoj KT6 Delta-LSR i sve radi bez problema. Uradio sam S&M testove i sve je proslo. Na veci overclock se nisam zaletao jer mi program prijavljuje gresku na vecim mnoziocima a ja bas nisam bio rad da podizem napon preko 1,70V zbog loseg napajanja...Juce sam u BIOS-u promijenio CAS Latency na 2.5, istestirao sistem - bez problema. CPU-Z je ocitao parametre memorije kao 2.5, 3-3-8.
E, sada - kazite mi da li ovo smanjenje latence unapredjuje performanse sistema ili ne, posto su mi odgovarajuci testovi memorije u Sandri2005 pokazali da neke razlike nema pri latencama od 3 i 2.5.
Naravno, da li je bezbjedno da memorija ostane na ovim podesavanjima? Napon memorije nisam dizao...Pozdrav i hvala!
E, sada - kazite mi da li ovo smanjenje latence unapredjuje performanse sistema ili ne, posto su mi odgovarajuci testovi memorije u Sandri2005 pokazali da neke razlike nema pri latencama od 3 i 2.5.
Naravno, da li je bezbjedno da memorija ostane na ovim podesavanjima? Napon memorije nisam dizao...Pozdrav i hvala!