Šta je novo?

Kingston ValueRAM vs Corsair ValueSelect

Chuck Norris

Slavan
Učlanjen(a)
09.10.2004
Poena
319
Koja je bolja DDR400?

Corsair nisam probao, ali novi Kingstoni su tezak krsh, bilo 256 bilo 512.

Pazi ovako sve zavisi od primjerka do primjerka ali generalno se Corsair bolje pokazao,pa samim tim uzimaj njega;)
p.s. Drug mi je podavno imao 2x512 kit Kingstone value koji je isao i na 240Mhz ladno...
Poz....

Definitivno sve zavisi od primerka do primerka. Ja sam imao 2x256mb Corsair VS i nisu hteli da idu preko 210. Sada imam 1gb Kingston VR drzim ga 218 sto je dosta s obzirom da se veci moduli teze oc. Modul je sa infineon chipovima. Ortak je imao 2 modula po 256mb Kingston VR od kojih je jedan isao do 220 a drugi do 240. Tako da puno srece pri kupovini za sta god da se odlucis, ovo je bilo samo moje iskustvo.

Kod Kingstona dosta toga zavisi od toga koje memorijske cipove imaju na sebi. Ja sam radio sa Kingston modulima koji imaju Hynix cipove, ali i sa onima koji imaju Kingston cipove i cini mi se da su podjednako dobro radili, jedino ne valja kada se mesaju moduli sa razlicitim cipovima. Sto se tice Corsair-a, VS module imam trenutno i rade na 333 MHz 2-2-2-6 sasvim OK. Nemam pojma koliko bi isli preko 400 MHz.

Vrh Dno