Šta je novo?

Kingston V200 - Spor u realnom radu?

Dovahpig

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.12.2011
Poena
230
Naime, hocu da pazarim ovaj disk u madjarskoj zbog dobre cene (70eur / 64gb) medjutim kazu da je sporiji i od V100 u kopiranju. Posto bi to trebao da bude moj prvi SSD necu da bude ono prvi macici se u vodu bacaju...
Koliko je to zaista velik hendikep u radu u odnosu na ostale diskove slicnog cenovnog ranga (do 90eur recimo)

Kupi Crucial M4 ako ga ima za ~90e, nema šta da gledaš druge.

To mi je bio prvi pik al ga nema preko, bar kod ovog drugara sto nabavljam. Prodaje li neko kod nas jos? Mada bih vise voleo neko iz prve ruke da mi kaze za V200 jel zaista toliko los.

U odnosu ma m64 jeste losiji... e sad koliko je bolji od hdd ne znam, naci ce se neko upuceniji...
A izvini taj drugar, sto ti treba da donese, gde on to zivi kad nema da se kupi m4 od 64gb, "tamo preko" ?

Evo ovako sad sam pricao sa likom, Crucial nema nista, od Samsunga ima neku 830 seriju od 60gb je 105eur to mi je previse. Od kingstona ima V100 jos i to je to.

Kingston V100 koristi stari JMicron JMF618 kontroler (u prevodu low end đubre, kako god ga okrenuo). Ili uštekaj još malo para za M4 ili Samsung 830, ili batali priču oko SSD-a dok ne skupiš pare za neki normalan.

Ja sam hteo da uzmem V100 od 128GB za moj MBP, medjutim, posto ga nema ni kod dobavljaca, ponudili su mi V200, isto od 128GB.

300MB/s read
190MB/s write
to su mu deklarisane vrednosti.

Posle nekih 12h rada, mogu da ti kazem sledece:
1. Bio je katastrofalno spor, malo brzi od hdd-a. Kasnije sam utvrdio da je razlog bilo indeksiranje podataka/fajlova, koje je Spotlight u MacOS-u, radio.
2. Deklarisane brzine su samo to... deklarisane, probao sam 3 benchmark testa(kojih je mizerno malo za Mac) i rezultati su varirali:
220 do 240MB/s read
140 do 155MB/s write

Posto sam bacio pogled na sajt kingston-a i vidim da 64GB ima jos manje deklarisane read/write brzine, mogu samo da ti kazem, da lagano smanjis za 10-15% od tih deklarisanih i onda, mozda ali samo mozda, dobijes neke realne cifre.

Nadam se da sam ti ikako pomogao...

Poslednja izmena:
Evo ovako sad sam pricao sa likom, Crucial nema nista, od Samsunga ima neku 830 seriju od 60gb je 105eur to mi je previse. Od kingstona ima V100 jos i to je to.

pogledaj mushkin chronos(imam pa zato preporučujem) ili još bolje chronos deluxe(kojeg nema kod nas), a što se samsunga 830 tiče takođe je sjajan a čini mi se da dobiješ Batman: Arkham City digital download kupon sa njim ako akcija nije prošla.
ja sam se inače brzo navikao na ssd-ovu brzinu, šok je nastao kad sam seo za neki komp (sličnih komponenti) ali bez ssd-a. osećaj je kao iz ferrarija u fiću, btw vozio sam se i u ferrariju i u fići pa znam pouzdano :D

Poslednja izmena:
Ako ti je Madjarska u blizini lagano nalazis i m4 i samsung...

Ja sam hteo da uzmem V100 od 128GB za moj MBP, medjutim, posto ga nema ni kod dobavljaca, ponudili su mi V200, isto od 128GB.

300MB/s read
190MB/s write
to su mu deklarisane vrednosti.

Posle nekih 12h rada, mogu da ti kazem sledece:
1. Bio je katastrofalno spor, malo brzi od hdd-a. Kasnije sam utvrdio da je razlog bilo indeksiranje podataka/fajlova, koje je Spotlight u MacOS-u, radio.
2. Deklarisane brzine su samo to... deklarisane, probao sam 3 benchmark testa(kojih je mizerno malo za Mac) i rezultati su varirali:
220 do 240MB/s read
140 do 155MB/s write

Posto sam bacio pogled na sajt kingston-a i vidim da 64GB ima jos manje deklarisane read/write brzine, mogu samo da ti kazem, da lagano smanjis za 10-15% od tih deklarisanih i onda, mozda ali samo mozda, dobijes neke realne cifre.

Nadam se da sam ti ikako pomogao...

E to je pravi odgovor koji sam cekao. Znaci V200 definitivno preskacem (bar dok se ne pojavi neki firmware). Verovatno ce da legne Patriot Pyro SE 60gb ili Mushkin Chronos

Poslednja izmena:
Chronos je nešto sporiji od ostalih SF-2xxx diskova iz klase, Pyro SE je ovde najisplativiji.

Hvala peja na svim odgovorima do sad, video sam i na specifikaciji da je nesto sporiji Chronos, medjutim odjednom nema vise Pyro SE 60gb ni u E ni u WW, da nisu mozda oni ista firma? cak su im artikli sa istim opisima :unsure:

... Znaci V200 definitivno preskacem (bar dok se ne pojavi neki firmware)...

Njemu nikakav FW nece moci pomoci, JMicron JMF618 kontroler je takav da samo zamotavanje ssd-a u 100€ pomaze da bi se steklo na trenutak "povoljno" misljenje o tom uredjaju...

Hvala peja na svim odgovorima do sad, video sam i na specifikaciji da je nesto sporiji Chronos, medjutim odjednom nema vise Pyro SE 60gb ni u E ni u WW, da nisu mozda oni ista firma? cak su im artikli sa istim opisima :unsure:

Da, to je ista firma... ;)

Pazi, sto se tice V200, ja nisam nezadovoljan, barem sa 128GB, dok za 64GB, moram da ti kazem, da mislim da je bolje da pronadjes neki V100 ili V100+.
Moj ortak i clan ovog foruma(takodje), ima V100 od 128GB i radi bez prestanka vec skoro 2godine. 3 razlicita OS-a su bila instalirana na istom.

Ako je suditi po ovoj temi sa linka dole, Kingstoni V200 definitivno imaju nekakav problem, pogotovo sa Write-om. U temi ima desetak (ako ne i vise) nezadovoljnih korisnika koji dobijaju cifre manje nego li sa starijom V100 serijom. Zanimljivo je da prijavljuju da i sam sistem ima ocajan odziv i da sve deluje jako usporeno. (govorimo o Windows-u naravno.) Ima par izuzetaka, koji se ne zale.
Neki su se zalili Kingstonu direktno i ponudjena im je zamena u vidu V100+ modela (Toshiba kontroler) tako da postoje indicije da ti V200 diskovi nisu bas "100%" cisti.
http://forum.notebookreview.com/sol...v200-having-serious-performance-problems.html

Poslednja izmena:
Evo da iznesem novosteceno iskustvo sa gore navedenim V200 ssd-om.

Malopre sam doziveo, po prvi put Mac varijantu BSOD-a. Kopirao sam gomilu malih fajlova i prvi je sve lepo zakucalo a onda se pojavio "tockic duge" i sve mi je bilo jasno. Posle hard restart-a, pustio sam xbench, da bih video "brzine", bas me je zanimalo... performanse su pale na 120/70.
To je sa deklarisanih 300/190.

Nasli su mi u maloprodaji gde sam uzeo SSD, prethodnu generaciju V100S2 i danas cu da zamenim ovo djubre od proizvoda.

PFFFF...

"Nisam bogat da kupujem jeftino..." da li ti je to poznato?

Da li bi kupio u prodavnici teglu pekmeza ako znas da joj je istekao rok trajanja?
Ovo dodje nekako vrlo slicno.
Tebi se nadigla patka da kupis ssd i oces da kupis bilo sta za pare koje imas, pa uzimas sve gore i gore modele.

Nemoj ni taj v100, kad nema valjanih ssd-ova ...

Sto ne sacekas jos malo, pristedis neki dinar jos pa uzmes neki savremeniji, koji bolje radi...
Evo sf2281 je resio bsod pa njega naciljaj za kupovinu...
Vidi ima li eventualno neki sf1200, znatno je bolji od tih bofl kingstona...
Kud srljas?

Uzmi pare nazad i sacekaj...

Poznat mi je taj izraz ali mi nismo ortaci/drugari/prijatelji, da bi komunicirao sa mnom na takav nacin. Ne znas ni moju finansijsku situaciju, niti zasto sam napravio takav izbor i ono najbitnije, ne znas mene. Da znas, znao bi da sam sve, samo ne osoba koja srlja.

Ne bih dalje polemisao.

Pozdrav

Izvini.
Nije namera bila da vredjam, omalovazavam ili bilo sta sl.
Nemam ni zelju da prisedam na muku ...

Zdrav nam ti bio i problem resio na najbolji moguci nacin!

Ja sam se odlucio na Patriot Torqx TRB 64gb, po specifikaciji je negde u rangu V200 (ili nesto brzi) a vidim dobre ocene je pokupio na testovima i kontam da je firmware ispeglan. Cena ne bi trebala da bude preko 8000din, cekam do utorka da jave. Pa ako ima neko ovaj SSD mogao bi da ostavi par utisaka.

Inace Kingston se oglasio povodom problema sa V200 i radi se na firmware-u

We've recently discovered a sequential write slowdown affecting our V200 series drives. We have identified the issue and are diligently working on a fix. While performance benchmarks may be slow in certain environments, real world drive performance still reflects that of an SSD with swift application loading, quick boot times and shutdowns. It's important to note that the drive's data integrity remains uncompromised and is unaffected by this slowdown. We apologize for any frustration this issue has caused and we intend to resolve it as quickly as possible. We greatly appreciate your patience while we resolve this matter.

If you have questions or concerns related to this issue, we encourage you to contact our Technical Support Team at 1 (800) 435-0640.

As soon as the V200 Firmware Update becomes available, it will be located here:products

Poslednja izmena:
Uh,juce sam dobio ovaj SSD i posle 2 instaliranja windowsa otkrio sam da nisam jedini koji ima problema sa ovim diskom.
http://imageshack.us/photo/my-images/28/ssdt.jpg
Ne znam da li ja nisam nesto dobro podesio ili je za ovu seriju normalno da ima ovako lose perfomanse?

Poslednja izmena od urednika:
Zašto si uopšte uzimao taj, samo malo da si pročitao ovde video bi da je jedan od najgorih i da ga niko ne preporučuje. :(
Imaš Samsung 830 za 19k, jedan od najboljih ssd-ova trenutno. A ako ti je skup imaš jeftinijih a boljih varijanti od tog kingstona. Ako možeš vrati ga i uzmi samsung...

Nisam sedeo na usima,samo nisam mogao da biram jer sam ga dobio od poslodavca :)
A i da proverim da je do ssd a ne do neke moje greske, kako bi mogao da objasnim problem pa da uzmemo nesto drugo za iste pare

p.s. ja se izvinjavam za dupli post ali mi je prijavio gresku pri prvom postu

Poslednja izmena:
izgleda da nema pomoci v200 seriji

from a user's review online:

"drive seems to have extremely slow writes speeds avg at 3 MB/s on a 4k run of AS SSD benchmark, I called Kingston regrading the problem to see how they would resolve the issue and the answer from a level 2 tech at Kingston kindly stated that there is no fix and an new drive replacement will not fix the issues, also the tech says they might never be a fix for this particular model of ssd as it might be a hard ware issue.... stay away until Kingston figure what the engineers are doing"

Nazad
Vrh Dno