Pa nisam imao potrebe za secure erase-om jos uvek, meni fenomenalno radi TRIM i disk mi radi kao prvog dana - cak i nesto bolje, ako je to ikako moguceupoznat sam sa tematikom, nego kad sam raspalio po guglu svashta sam nashao pa reko mozhda si ti vishe verziran od mene... da ne chitam mora postova koji nemaju veze s vezom...elem mudro zborish, nije sigurno do vrachanja na factory setting, ovaj disk je ovako radio i od prvog dana nego sam ga ja tek danas proverio... a i ja sam lud shto pokushavam da "popravim" neshto staro 15 dana... idem sutra da trazhim drugi ili pare, shta god budu mogli da odrade na licu mesta.
Bas te 'oceEDIT: kupish disk od 220e, kvaran... kupish plochu od 190, sutra proglashavaju recall... eee...
Kol'ko je star?
Sa ovako *stravicno* losim performansama (kazes, 250/230 specifikacija... to je za Seq... a vidi kod tebe, 140/20!!! :zgran, ako je star neko vreme, moglo bi da se desi da se malo "potrosio" vremenom... te bi jedan secure erase mozda doveo stvari na svoje mesto.
Mislim, od ostalih releventnih elemenata, sve se cini na mestu (pravilno je alajnovan - najbitnije... potom je u AHCI modu - druga najbitnija stvar za punu brzinu SSD-a... a imas i RST drajvere, za kraj), tako da mi, u ovakvoj situaciji, jedino secure erase pada na pamet... jer je stanje katastrofalno, realno.
Ili to, ili reklamacija (ako je relativno nov)... jer sa SSD-om nesto ozbiljno nije u redu.
Evo probaj sa ovim kod mene radi ovaj metod sa Parted Magic 5.7 napravi bootabilni cd ili usb
http://www.ocztechnologyforum.com/f...ootable-CD-USB-Linux..-Point-and-Click-Method
ovo vech nisu loshe brojke?
ovo vech nisu loshe brojke?
U svakom slucaju ti je AS SSD Benchmark mnogo pouzdaniji nego HD Tune (Pro)... bar za SSD. A HD Tune, kao sto mu i ime kaze - sluzi pretezano za HDD-ove... iako moze da posluzi za testiranje SSD-ova.ovi testovi uopste nisu merodavni. HD pro prikazuje rezultat od 140MB read dok as ssd prikazuje :
A mozda i gresim, mozda tih ~120 i treba da bude toliko... zaista ne znam. Mozda taj SSD konkretno ima sasvim solidan sekvencijalni transfer, ali prilicno kilav na ostalim poljima.
Najbolje bi bilo da potrazis neke razultate istg takvog SSD-a po netu, pa vidis da li su slicni![]()
Mislis kao sto je meni.A sta da radim volim Kingston.
Samo mi je bitno da bas nije defektan i to je to. Ako je slabiji nema veze dok dodje vreme za kupovinu drugog mozda cu nabasati na... pa na Corsair.
Koji drugi. Ma sve cu iz kompa povaditi i staviti Corsair i sa grafike cu da odlepim Gigabyte i zalepim Corsair sa ventilatora koji je okrenut unutra da se ne vidi nalepnica.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari