Šta je novo?

Kingston USB ne moze da se formatira

djole34j4

Slavan
Učlanjen(a)
27.02.2007
Poena
319
Imam Kingston USB DataTraveler od 4 GB. Od jednom je nesto ubagovao i kada zelim da mu pristupim trazi da se formatira. Kada pokusam da ga formatiram odbije uz poruku ''The disk is write protected''. Posto na njemu nema dugme ili slicno za zakljucavanje pokusao sam da u registriju iskljucim tu opciju ali ne vredi.

Pokusao sam i sa programom HDD Low Level Format Tool, sa kojim sam ranije lagano resavao ovakve probleme ali ni on on uspeva da ga formatira uz poruku ''The device cannot be accessed because it is smaller than 65535 sectors.

Takodje, iako USB ima 4 GB u Properties-u mu stoji da je kapacitet 0 bytes, a u pomenutom programu za formatiranje za Size stoji 2097.15 Kbytes.

Znam kolike su cene USB-ova ali cisto me zanima ima li neko resenje?

Hvala i poz

isti problem i kod mene a i kod drugara posle jedno 2 god koriscenja tog istog kingstona od 4gb, stim da je moj zaista malo koriscen,ali javlja sve isto kao i kod tebe ja sam pokusao sve moguce programe koje sam naso na netu i slusao razne savete ali nista nije pomoglo na kraju sam digo ruke.
Znam samo da kingston vise ne kupujem nikad bez obzira sto vazi za marku taj moj je 4-ti koji sam ja vido da je otkazao iz cista mira sa transcend-om imam odlicna iskustva i sad koristim samo njihove fleske.

Mada ako neko ima neko resenje i ja bi ga rado cuo.

vidi li ga linux?

I ja sam tako prosao sa kingston flash memorijom 16gb, 2 komada, ista prica.
Sve sam pokusavao, linux ga vidi ali isto ne moze da ga formatira, javlja disc is write protected.
Onda sam nasao na netu podatak da je valjda neki pocetak memorije ostecen i da mu nema spasa.
Tako da sam bacio 2 komada posle nekoliko dana mucenja i pokusavanja svakavih resenja!

Baci ga kroz prozor i preskoči Kingston sledeći put.

Sve je dobro dok nisu oni od 256GB, meni jedan strucnjak navalio da uvali, upisao sam se od smeha.
Slikao je cak i telefonom monitor - Removable Disc [C:] 😀

Imao sam isti problem, guglao sam i nasao neko resenje, i popravio.

Secam da sam usao run/cmd i onda kucao tu nesto, i posle sam restartovao komp, i fles je proradio.

Nazad
Vrh Dno