Šta je novo?

Kingston SV300S37A, gde gresim ?

Iskra

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2008
Poena
304
Zdravo ljudi.
Uzeo sam u winwinu kingston sv300s37a/60g. Ne igram igre, radim u windows office okruzenju, kapiram da ce biti dovoljan za sistem.

Nista ubacio sam disk, instalirao na njega windows 7, pa ono jeste nesumnjivo brze, ali nisam ne znam kako impresioniran brzinom diska. Maticna ploca je MSI a55m-p33, sataII, instalirao drajevre sa njihovog sajta, instalirao sam benchmark programe i evo rezultata u attachemnt-u. Na prvom sata kanalu je ssd na drugom hdd.

Nesto su mi to tanke brojke. Jos mi AS SSD izbacuje da nesto nije ok sa PCI IDE kontrolerom.

Da li negde gresim pri instalaciji i koriscenju diska ili su ovo ok rezultati za ovaj sistem i ovaj SSD?
U BIOSu postoji podesavanje nacina rada sata konotrlera, tu sam ostavio IDE pri instalaciji windowsa, da li sam tu pogresio (mozda treba onaj achi) ? Zatim ovo sto mi izbacuje as ssd da nesto nije ok sa dual channel pci ide kontrolerom ?

Prilozi

• kingston.jpg
    kingston.jpg
    219.8 KB · Pregleda: 177
Trebalo je da podesiš da radi u AHCI modu.

Hvala na uputstvu, podesio sam da radi u ACHI modu, hd tune pro ne pokazuje razliku u brzini, as ssd pokazuje da brze cita, nesto sporije pise, evo achi rezultata:

Prilozi

• as-ssd-bench KINGSTON SV300S3 16.8.2014 17-05-03.png
    as-ssd-bench KINGSTON SV300S3 16.8.2014 17-05-03.png
    38.3 KB · Pregleda: 85
Da li si stogod podesavao u cilju "ubrzanja" sistema i produzenja zivota ssd-a?
Sporije mora biti jer je sata2 ploca, ali za taj ssd to je od prilike izgleda maximum, cak prelazis i "maksimum" malko...
http://www.kingston.com/en/ssd/v#sv300s3 pa klikni u specifikacije ili ovde pogledaj http://www.kingston.com/datasheets/sv300s3_en.pdf

Incompressible Data Transfer
(AS-SSD and CrystalDiskMark) 2
60GB — 150MB/s Read and 50MB/s Write
120GB — 180MB/s Read and 133MB/s Write
240GB — 191MB/s Read and 142MB/s Write
480GB — 450MB/s Read and 208MB/s Write

To su rezultati za taj model. Imam isti SSD u laptopu na Sata3 interfejsu, brzine su gotovo identične.

Hvala ljudi, znači to je ta brzina. Nisam ocekivao da ce da cita 300MB/s, ali sam mislio da ce izvuci vise od ovih 152, obzirom da na pakovanju diska pise da cita max 450MB/s, a moj sata interfejs ga limitira na 300MB/s.

Al ok, znaci visedecenijska tradicija laganja u vezi brzine prenosa podataka sa diskova se nastavlja i sa ssd-ovima :).

@P307
Nisam nista dodatno podesavao, samo instalirao nov win7 na ovaj disk i naknadno ukljucio ahci po tvom uputstvu.

Nazad
Vrh Dno