Šta je novo?

Kingston Nov V Series pomoc!!

MarkoIT

Cenjen
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poena
159
Pa ovako....kupio sam Kingston SSD Nov V Series cita 200Mb/s i pise 110Mb/s i koristim ga vec dugo vreme i na Windows 7 Index Experience mu score pada sa 6.8 na 6.5 sve dok danas nije udario u 5.9.Raspitivao sam se sta da koristim da testiram brzinu i obicno kazu Crystal Disk i HD Tune Pro, osim toga nekoliko puta sam formatirao i C: i skrivenu particiju za sistem na SSD-u od 100Mb i podizao sistem 1000 puta znaci format pa boot pa format pa boot pa sve tako redom dok mi nije pukao film.Posto sam nekoliko puta resetovao bios i ostao je IDE mod i dizao preko njega sistem, preporucili su mi u servisu da stavim na AHCI mod, pa format pa nov sistem itd...Sve uradim i pise 6.9 u indexu i ja super popravio sam, ali ne prepoznaje ni u biosu ni u Computer moj HDD i nestabilan je, stalno se restartuje bez ikakvih naredbi:mad:!!!Vratim na IDE mod i sve radi ali sporije MNOGO.Nzm sta da radim pa da li imate neki savet kako da izadjem na kraj:wall::wall::mad:
Tnx unapred!!!

Moras AHCI ako zelis punu brzinu. Ne razumem kako ti ne prepoznaje disk u BIOS-u i Computeru? Ne bi mogao da bootujes sa njega da ga ne prepoznaje.
Da ga nisi prikljucio na neki Marvelov (ili neki treci) kontroler umesto na Intelov?

A i SSD-ovi se ne formatiraju, vec moras da uradis erase. Mislim da za to moze da ti posluzi HDDerase, ali nisam siguran, bolje sacekaj da ti neko drugi odgovori za to.

Poslednja izmena:
Ja imam Msi p55-gd65 plocu i valjda su svi intel kontroleri, ali vidi se ssd i u BIOS-u i u Computer, ali ne vidi se HDD WD 1TB u BIOS-u i u Computer!
Tnx unapred!

Vrh Dno