Šta je novo?

kingston khx1600 ddr3 forsiran na 1866?

xWoLf

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
690
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
namestio sam juce kingston khx1600 ddr3 module (u paru, dual channel) da rade na 1866mhz

da bi to postigao stavio sam setovanjam 10-10-10-30 a voltazu na 1.65V

koliko vidim, rade stabilno.... u memtest 4.20 (zadnja verzija) sam ih silovao nekih pola sata, test je stigao do 50%.. bez ijedne greske...

e sad pitanje je: mogu li jos vise da nategnem memoriju, a da ne izgubim na stabilnosti? probao sam 9-9-9-24 i 9-9-9-27 na 1.65V @1866 i sistem je pucao, nisam mogao da udjem ni u bios.
da nije 10-10-10-30 previse sporo? :)

Koja ploca,cpu?Mozda da probas sa dizanjem voltaze za memoriju..mada i to sto si postigao ako je na AMD je vrh..

Poslednja izmena:
cpu je AMD's A8-3850 Fusion APU
ploca je ASUS F1A75-M LE http://www.asus.com/Motherboards/AMD_Socket_FM1/F1A75M_LE/
memorija je KHX1600C9 http://www.kingston.com/us/memory/hyperx/blu

u biosu sam izabrao onaj overclockerski profil i zatim izabrao 1866 profil, koji sam doradio rucnim podesavanjima timinga (osnovna opcija je bila [email protected]).. ja sam stavio [email protected]
I RADI! :)
jedino me interesuje ima li neke medjuvrednosti koju mogu da probam (u smislu, da ne gubim vreme) izmedju [email protected] (IZUZETNO NESTABILNO, NECE NI DO BIOSA DA DOTERA A BLOKIRA) i [email protected] (RADI STABILNO, U MEMTEST+ STIGAO DO 60% BEZ GRESKE. STIGAO BI I DO 100% ALI ME JE MRZELO DA CEKAM :) ), naravno na 1866mhz efektivno, ustvari 933mhz???

napominjem da procesor nisam overclockovao a i necu (ne zelim)... i dalje je na 2.9ghz default!

mislim da ti je bolje resenje da stavis memoriju na default znaci 1600 i onda smanjis latencije,jer kontam da ti je ovo max sto si izvukao..samo mozes dobiti ne stabilnosti dalje..probaj u linxu koja ti daje vise gflopsa tu kombinaciju zadrzi i to je to..

pa glopsi zavise primarno od procesora.. a sekundardno od brzine memorija.. ili sam nesto propustio.. posto je u pitanju matematika?
na 1866 je veci transfer kroz memoriju, ali sporije vreme odziva
a na 1600 je manji transfer podataka ali brzi odziv..

pa glopsi zavise primarno od procesora.. a sekundardno od brzine memorija.. ili sam nesto propustio.. posto je u pitanju matematika?
na 1866 je veci transfer kroz memoriju, ali sporije vreme odziva
a na 1600 je manji transfer podataka ali brzi odziv..

Pa upravu si..pa eto ti sam odluci sta ti je bolje..

Nazad
Vrh Dno