Šta je novo?

Kingston is on the road again

eatmyshorts

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2005
Poena
319
Kupio sam pre neki dan 1x1 Gb Kingston VR DDR 400 memorije i reko ajde da probam koliko to moze da se nasvira. I tako dodjoh do fenomenalnih 275 MHz, na 3-4-4-9 latencijama i sa 1T parametrom. Napon memorije 2.8V (ne moze vise zbog ploce).

Validacija: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=80635 :wave:

Prilozi

• 275.webp
    275.webp
    19.1 KB · Pregleda: 117
extra! bilo bi najs kad bi moglo preko tih 2.8V i kad bi imao josh jedan takav modul, pa jos i DC i to na nekoj DFI s939....milina....

Ma ne treba mi DC kad imam Sempron 2800+ s754 :d E a planirao sam da kupim DFI Lan Party NF3, ali mi naisla jeftino EPoX 8KDA3I i je...ga, a sad mi je zaaaaoo 🙂

extra!kad se samo setim da sam ja svoj Kingmax HC ddr500 sa josh labavijim latencama furao na istoj frekvenci a josh su moji moduli bili po 512,dodushe ja imam DC ali ipak je ovo VR 😉
Svaka chast!

Mislim sta reci; ili su ti upali neki lepi primerci ili je neko u kingstonu zalemio pogresne mem module 😀

Sve u svemu super kupovina, doduse nisi reko po kojoj ceni si to pazario?

95 evra modul od 1Gb.

A koje cipove ima? Sta pise na modulima koja oznaka? Svaka cast na modulu bas je extra 🙂

Lepo, lepo... Mislio sam da je 2T ali ovo je vec prava stvar! Ali meni bas cudno za Kingston... Svaka cast u svakom slucaju

puska je napisao(la):
A koje cipove ima? Sta pise na modulima koja oznaka? Svaka cast na modulu bas je extra 🙂

Nisam isprva mnogo zagledao cipove tako da ne znam tacnu oznaku (pogledacu cim stignem), ali u pitanju su neki Samsung cipovi u BGA pakovanju.

I sta mu sad dodje kao bolja kupovina, 1GB Kingstona ili PQI? Kingston ima LT garanciju,a PQI?

Lanselot je napisao(la):
I sta mu sad dodje kao bolja kupovina, 1GB Kingstona ili PQI? Kingston ima LT garanciju,a PQI?
Problem, uslovno receno, sa Kingstonom je da nema konzistente chipove po seriji!
Ovaj ovde rekorder, najverovatnije ima Samsung UCCC, e sad, imaju i modeli sa Infineon B5 serijom i oni mogu u DualChannelu oko 240 da izvuku (CL3-3-3-8). Ima Kingston jos dosta razlicitih chipova na VR seriji, tako da je bitno obracati paznju na oznake!

Trenutno najbolja ponuda na domacem trzistu je KingMax Color RAM sa najboljim cipovima koji idu na giga module: Micron -5B D

Evo vidite sta ljudi rade sa tim cipovima (ponavljam u DualChannelu)
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=67762

Nedjo je napisao(la):
Trenutno najbolja ponuda na domacem trzistu je KingMax Color RAM sa najboljim cipovima koji idu na giga module: Micron -5B D

Evo vidite sta ljudi rade sa tim cipovima (ponavljam u DualChannelu)
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=67762

Sa tim cipovima na Crucial Balistix-u, cisto sumljam da kingmax color moze priblizno toliko, dal' ima nekog da me razuveri ko je probao kingmax?

Poslednja izmena:
Misko je napisao(la):
Sa tim cipovima na Crucial Balistix-u, cisto sumljam da kingmax color moze priblizno toliko, dal' ima nekog da me razuveri ko je probao kingmax?
Evo kod smene bez ikakvih napora radi kao DDR500 ("sinhrono" 😉) u DC sa 1T
Nema sumnje da mu za vise od toga treba Crucialov PCB i birani chipovi (sigurno je da Micron svojoj cherki-firmi daje birane primerke za Balistix! Ali 500MHz za giga module, random uzete... amlo li je? 😉

Nedjo:
A gde ima da se kupi ovaj Kingmax i kolika je cena?pozzz

Lanselot je napisao(la):
Nedjo:
A gde ima da se kupi ovaj Kingmax i kolika je cena?pozzz
Ima kod domaceg zastupnika! Poznata fima u Brankovoj 😉

eatmyshorts je napisao(la):
Kupio sam pre neki dan 1x1 Gb Kingston VR DDR 400 memorije i reko ajde da probam koliko to moze da se nasvira. I tako dodjoh do fenomenalnih 275 MHz, na 3-4-4-9 latencijama i sa 1T parametrom. Napon memorije 2.8V (ne moze vise zbog ploce).

Validacija: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=80635 :wave:
A jel to Prime stabilno ? :trust: Ili je stabilno za screenshot?

Obzirom da mu je za Trcd dao 4 kao i Trp-u uz Tras od 9, ne bi me iznenadilo da mu je i prime stabilno, ako su UCCC-i (PLUS radi mu u SingleChannelu)! Licno, za moj ukus, to je ipak odvec labavo! Dok nisam nabavio ove module sa -5B D moja opcija je bila Infineon jer moze da radi sa CL2-3-2-5 do 210! CL3 je blago iznad moje psiholoske granice prihvaljivog, ali me tesi frq.Trcd i Trp nikada ne bih staljao na 4! Tras veci od 8 je van pameti, bez obzira koliko visoko memara moze da izgura! No, to je samo moj licni ukus 🙂

Poslednja izmena:
drfedja je napisao(la):
A jel to Prime stabilno ? :trust: Ili je stabilno za screenshot?

Za sada je samo za slikanje, ali nadam se da cu imati za vikend vise vremena da isprobam memoriju, kao i da vidim koja je tacna oznaka na cipovima.

Nedjo je napisao(la):
Evo kod smene bez ikakvih napora radi kao DDR500 ("sinhrono" 😉) u DC sa 1T
Nema sumnje da mu za vise od toga treba Crucialov PCB i birani chipovi (sigurno je da Micron svojoj cherki-firmi daje birane primerke za Balistix! Ali 500MHz za giga module, random uzete... amlo li je? 😉

Koja setovanja? Koji je max?

Misko je napisao(la):
Koja setovanja? Koji je max?
CL3-3-3-8!
Procesor mi maksimalno na ovom hladjenju izvlaci 2.5 GHz, pa masinu drzim 10x250. Mozda mogu i vise, ali k'o nije proklet dosta mu je 🙂

Evo i novog rezultata od 280 MHz. Da moze ploca da izvuce josh koji volt... 😡

Validacija: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=81351

Memorijski cipovi imaju oznaku: K4H510838C-ZCCC :wave:
Isprobavao sam sinoc stabilan clock memorije i uspeo sam da postignem da radi na 250 MHz, 3-3-4-8, 1T na naponu od 2.8V. Radio je Prime95 jedno pola sata i u isto vreme sam pustio film preko BS Player-a i taman kad sam pomislio da je sve kako treba, pocnem pored svega da menjam skin za Windows i onda mi se ugasi kompjuter :wall: :crash: Pretpostavljam da je do kung-fu napajanja od 300W koje nikako da promenim. Inace radio sam i benchmark testove u Everest Ultimate edition 2006... :guitar:

Prilozi

• 280.webp
    280.webp
    21.2 KB · Pregleda: 60
Znaci ZCCC je!?! Pa lepo bogami Bice da je to poslednja rec u evoluciji DDR "keca"! Fenomenalan je skor! Bilo bi lepo da si u mogucnosti da probas Dual Channel rad...
Jel mozes da postujes sliku modula i sliku chipa?
U krajnjoj liniji chipovi su najbitniji u celoj prici (doduse ni PCB nije nezanemarljiv, kada dodje do overkloka). Zbog nestalnosti proizvodjaca po pitanju chipova koje stavljaju na module, jako je bitno da kupac kome je stalo obrati paznju prilikom kupovine. Recimo do skora su giga Kingstoni koji su se prodavali kod nas bili sa Infineon B5 cipovima, koji jesu dobri, jer mogu da zivuku LL na defaultu, ali ne mogu ovako visoko da idu, kao UCCC i sada ZCCC!
Evo KingMaxa sa Micronovim chipovima na koje treba obratiti paznju:

Poslednja izmena:
Nedjo je napisao(la):
Jel mozes da postujes sliku modula i sliku chipa?

Ajde probacu da izbunarim digitalac during the weekend 😉

Nazad
Vrh Dno