Šta je novo?

Kingston ili Patriot

marinko98

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2005
Poena
875
Imam priliku da u lokalnoj prodavnici IT-e opreme menjam svoja 4X1Gb modula(pqi) ddr2 na 800MHz za 2X2Gb modula takodje ddr2 na 800MHz, e sad posto vlasnik doticne prodavnice moze da nabavi samo memorije od dva proizvodjaca: Patriot i Kingston. Koju od ta dva da uzmem?, cena je 3100 din. za 1 modul od 2GB ddr2 na 800MHz za Patriot, a 3300 za Kingstonl plus da mu doplatim 3400 din. za celu transakciju. Cena mi nije bitna nego kvalitet, trajnost i pouzdanost. Imao sam nekada davno Kingstona i nisam imao nikakvih problema s njim, a za Patriot memorije sam citao da su ako ne najbolje, onda su medju najboljima. Vase preporuke i iskustava ce mi dosta znaciti u odbiru sta uzeti?

trazi ocz blade :)

Mnogo ti taj trazi za doplatu. Bolje uzmi prodaj ovde na benchu tvoju i dodaj koliko treba za 2x2, mada ne vidim svrhu prelaska, jedino ako planiras 8gb-a.

Znam da je puno, ali bar je tu u mom mestu, i ako ne rade kako treba(neispravne) lakse mi ih je zameniti jer ce biti pod garancijom.

Da planiram 8Gb, ali ne jos...

Trazicu ocz blede, ali kao sto vec napisah prodavac mi rece da moze da nabavi ova dva proizvodjaca.

Da li je ocz blade bas toliko bolja?, i koliko kosta modul od 2Gb ddr2 na 800MHz?

Poslednja izmena:
Preciznije 64bitni sistemi vide vise od 3.25gb memorije :)

A covek hoce kasnije 8 kako mislite da ih nagura u pci slotove

Pa sta je onda pitanje? Oc ga ne zanima... potpuno je nebitno. Niko ne moze garantovati da ce kingston da crkne a patriot da nece. Sve i da crkne, dobice nove. Nece da kupi negde drugo i prodje povoljnije - ok, kupi najjeftinije sto moze jer razliku u brzini nece osetiti.
.

Pa sta je onda pitanje? Oc ga ne zanima... potpuno je nebitno. Niko ne moze garantovati da ce kingston da crkne a patriot da nece. Sve i da crkne, dobice nove. Nece da kupi negde drugo i prodje povoljnije - ok, kupi najjeftinije sto moze jer razliku u brzini nece osetiti.
.

Nije mi bitna toliko brzina koliko puzdanost i trajnost, mene zbunjuje samo odnos cena u korist Kingstona, a pisalo se da je Patriot(stvarno se ne secam gde sam to procitao) medju najboljim memorijama.

Uzmi Patriot, sasvim su OK memorije. Kingston je skuplji uglavnom zbog imena (mozda i zbog latencija), ali to bez OC necesh ni osetiti.

Nije mi bitna toliko brzina koliko puzdanost i trajnost, mene zbunjuje samo odnos cena u korist Kingstona, a pisalo se da je Patriot(stvarno se ne secam gde sam to procitao) medju najboljim memorijama.

Dobro ali gde pise da razliciti proizvodjaci moraju da zacene isto slican proizvod. Kao sto pise u postu iznad, razlika moze biti jednostavno u brendu. A da odemo malo dalje, da li zaista mislis da te 2 memorije dolaze istom putanjom do lokalnog prodavca? I sve da dolaze male su sanse da prva ruka ima identicne povlastice sa obe kompanije. Dalje, ni kingston ni patriot ne prave cipove memorija nego micron, elpida, samsung, hynix itd. pa pouzdanost i trajnost mozes samo traziti u tim kompanijama i njihovim odnosom sa recimo kingstonom i patriotom. I pored svega toga, pricamo o elektronici gde ti niko ziv ne moze garantovati ispravnost u odredjenom roku (osim naravno kroz ponudjenu garanciju u smislu zamene). Hocu da kazem, pitao si da li da kupis crni ili sivi monitor. Sivi je jeftiniji ali se na crnome vise vidi prasina... Ne zanima te kakva je slika pa eto mozete li da mi kazete koji da kupim. Neki ce reci crni a neki sivi jer je svako imao razlicita iskustva, drugacije im se uklapao u interijer i sl.
Sustina je da ti samo kupujes pakovanje i sve da izvalis 300e na najskuplju memoriju kako su donedavno radili sa elpida hyper cipovima, cak imas puno vise sanse da ista krepa u kratkom roku jer se kao serija pokazala dosta lose i crkavaju moduli svih proizvodjaca.
Nemoj misliti da te sada napadam - ne, nego ti objasnjavam kako ne bi imao ovakvih dilema u buducnosti.

Poslednja izmena:
Upravo tako :) Trazis sto jeftinije sa sto duzom garancijom. Naravno, gledaj da ti ne uvale neko uber smece tipa 800mhz CL7 i to je to.
:wave:

Ja lepo rekoh uzmi LV module ocz blade ili gold sa novim 50nm elpidam a nisu mnogo skuplji a mnogo su bolji , hladniji i rade na manjem naponu(traju duze) a i brzi su ....

Vrh Dno