Šta je novo?

Kingston HyperX T1 4GB 2X2GB PC2-8500 DDR2-1066

Thierry Henry

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.11.2007
Poena
259
Zanima me kakva je ova memorija? Da li da uzimam jos 2gb ovog Hyperx sto vec imam ili da uzmem ovaj od 2x2gb jer je cena 80$. Da li ima neke razlike izmedju ova 2 modela?
I zamolio bih ako moze usporedba i sa ovom memorijom : OCZ Reaper Hpc Edition PC2-8500 DDR2 4GB 2X2GB DDR2-1066
Hvala!

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Pa gledaj ovako. U firmi gde ja uzimam komponente, na stanju imaju raspolozivo samo hyperx od 2gb 1066 u varijanti cl7. To je tuga tolika da ne moze biti veca. Hyperx 1gb 1066 su vec druga prica, na njima su najcesce elpide, i idu na 1100mhz. Tu opet postoji problem rada sa 4 stapa od 1gb ,moguce je da ti se lepo nece klokovati preko 1066mhz jer ces verovatno morati da dizes napon na chipsetu i memari za odredjen iznos. Ako si zadovoljan sa 4x1gb koji stvarno rade na 1066, boli te uvo, nemoj se cimati i prodavati tvoju memaru, radice lepo. ( takodje, ovo je bitno ako ne zelis kasnije jos memorije) Po meni najbolja je ipak varijanta uzeti 2x2gb na 1066, npr GEIL, OCZ, AXE Ram, ili Balistix-e, ti ce ti i uzvedbi od 2x2gb ( koji se po difoltu losije klokuju od 1gb-itnih modula zbog gustine zapisa i kompatibilnosti sa plocama) terati sigurno preko 1100mhz. Taj tvoj Asus, koliko sam cuo nije probirljiv nesto sa memorijom, a i procesor nije amd pa da ti pravi probleme na visokim frekv iste. Vidi od svega ovoga sta ti je najbolje u smislu da se manje iscimas oko cele stvari.
Pozdrav

Imam vec 2giga ovog sr*** pa reko da li da uzmem jos 2 ili dam ovo suraku a ja sebi uzmem druge.Drugo moja ploca podrzava samo do 1066 zar ne?
Mogu da uzmem Crucial Balikse imao sam ih Tracer 6400 i crkle obe u istom danu:d. Dobro mozda me zadesilo jer ipak dosta toga dobrog sam citao o Crucialu.
E hvala Bokaco na savetu samo sam izgubljen ima toliko modela a moja ploca kao sto sam napisao moze samo valjda do 1066 da prihvati ili se varam?
Oki hvala jos jedno pitanje na koju Mushkin mislis i koji Patriot ima modela ko g****:D? Sta se najvise isplati?

Poslednja izmena:
Pa gledaj ovako. U firmi gde ja uzimam komponente, na stanju imaju raspolozivo samo hyperx od 2gb 1066 u varijanti cl7. To je tuga tolika da ne moze biti veca

IMG_0222.jpg

:)

2x2GB Transcend AxeRam 1066MHz 5-5-5-15 1.90V (deklarisano na 2.0V, ali kod mene rade stabilno i na 1.9V), 1120MHz 5-5-5-15 2.10V, mogu i više uz aktivno hlađenje.

5 god garancije, oko 70e cena u radnji u Bgd-u. Gde ćeš bolje...

Poslednja izmena:
Brate juri neki MUSHKIN, PATRIOT ili Crucial Balisitix neki bahati AXE RAM ili G-SKILL ..

kakav kingston hyperx ... to samo mi ovde u smrdiji se lozhimo..

onako naj iskrenije..ti barem imash da birash i da birash...

evo shta se nudi 400km od Beograda po ceni od 90e, ortak treba da poshalje i ne mogu da dochekam.

http://www.links.hr/index.php?optio...&id_kategorija=05121009&id_artikl=051.207.142

I ja sam bacio oko na tu memaru, da ubodem 4 x 2Gb. Moraću da pošaljem kevu u šoping,Links joj dve ulice dalje od vrtića gde radi :smoke:

Brate juri neki MUSHKIN, PATRIOT ili Crucial Balisitix neki bahati AXE RAM ili G-SKILL ..

kakav kingston hyperx ... to samo mi ovde u smrdiji se lozhimo..

onako naj iskrenije..ti barem imash da birash i da birash...

evo shta se nudi 400km od Beograda po ceni od 90e, ortak treba da poshalje i ne mogu da dochekam.

http://www.links.hr/index.php?optio...&id_kategorija=05121009&id_artikl=051.207.142

ne vidim bas poentu za bacanje brda para na memoriju...

I sta sada ja da radim bre ljudi?:d:d:d
Niko mi ne dade neki konkretan odgovor hehehehe nemam pojma da li uopste da uzimam jos 2gb mada Firebird kazes rade na 1066 sva 4 stapa ili 2x2? Na koliko ti je proc trenutno?
Pocela je ova nVidia da me nervira 9800GT nista novije skoro ne mogu na very high:D
pa evo ima promocija za Power Color 4870 770MHZ 512MB GDDR5 za 250$:)
Jel ova dobra firma Power Color? Moram malo da vidim na netu neki review.

I sta sada ja da radim bre ljudi?:d:d:d
Niko mi ne dade neki konkretan odgovor hehehehe nemam pojma da li uopste da uzimam jos 2gb mada Firebird kazes rade na 1066 sva 4 stapa ili 2x2? Na koliko ti je proc trenutno?
Pocela je ova nVidia da me nervira 9800GT nista novije skoro ne mogu na very high:D
pa evo ima promocija za Power Color 4870 770MHZ 512MB GDDR5 za 250$:)
Jel ova dobra firma Power Color? Moram malo da vidim na netu neki review.

Power Color... jedna on 3 najboljih kompanija za ATI (ustvari sad su dosli XFX i ekipa :))
HIS,Sapphire i power color,nemozes da omanes :D

ne vidim bas poentu za bacanje brda para na memoriju...
Veruj mi to cje biti poslednja kupovina memorije u mom sluchaju IKADA. Sa 4gb ddr3 rama mislim da cju mocji da radim zaista sve shto sam i do sada radio a i u buducje [ ne bavim se matlab-om ili bilo chime shto bash bahato kida resurse]. Isti razlog zashto sam uzeo IFX-14 od Shikija. Svi mi govore ti si oboleo, dok je moj odgovor na sve to - kuler ?! Ne interesuje me vishe ta rech u zhivotu. To se mozhe recji i za recimo tu G-Skill memoriju [ili ako kojim chudom izleti neshto u tom fazonu]. Zaista me necje vishe interesovati ram..
:wave:

Ovo i mene zanima jer cu uskoro uzimati novu memaru isto 2x2GB hteo sam uzeti OCZ ali neznam dali mogu na ovu moju plocu jer imam GOLD module koji nece da rade.

Ajde dajte neki predlog a da radi na DFI ploci.

Dobro,razumeli smo se,(80e za 4Gb, milina).

Edit: memorija kupljena pre 5 min, dva kompleta po 4Gb. Sad samo da je burazer dofura. :banana:

Poslednja izmena:
Magicius hvala za odgovor.malo sam gledao neke testove ta 4870 je negde u rangu sa ovom 260 216 ili kako vec ova nvidijina u nekim testovima je jaca u nekim slabija zavisi od igre i optimizacije.Ali batice ta NV260 kosta oko 350$ sto po testovima uopste ne prikazuje, tako da mozda uzmem ovu Power Color pa da probamo iako sam bio zamrzeo ATI jos od Sapphire x1650pro sa kojom nisam mogao da igram mi omiljenu igru Act of War uvek neki BSOd u pm na kraju je prodao i uzeo 8800GT pa na kraju dao burazeru a sebi uzeo isto sra** 9800GT.Sada bih uzeo ATI jer se kako vidim malo povratio i poceo da stize "zelene".
Sto se tice memorije ta Geil od 80evra koliko je ona ustvari brza od ovog kingstona u realnom radu? Verovatno zanemrljivo ali eto cisto da pitam.
Takodje nisam dobio odgovor koji Mushkin(ima neka redline linija koja je oko 120$ za 4gb) ili neka druga memorija jaca?

Na benchmarku sam citao da je covek testirao 2 razlicite memorije Kingstona KHX i Geil-a narandjastog (Ultra ) i rezultat je bio da je Geil Neuporedivo brzi jer je mnogo brze podizao sistem.To je po njegovom testu.Da sam ja na tvom mestu ja bih uradio najbezbolniju varijantu a to je uzeo bi istu stanglu memorije kao sto vec imas i zavrsio bih posao.

Nazad
Vrh Dno