Šta je novo?

Kingston hyperX ddr3?

alex1974

Slavan
Učlanjen(a)
30.05.2007
Poena
375
Imam 2x Kingston/hyperX 2gb/ddr3 1600mhz CL9/khx1600c9d3
http://postimg.org/image/59b4m3qal/
Hteo bih da dodam jos 4gb.
Interesuje me da li treba da mi budu iste oznake "1600mhz CL9/khx1600c9d3" ili recimo moze Kingston 1600MHz KHX1600C9AD3B1/2G HyperX blu ili khx1600c9d3b1/4G.
Mislim sta treba da bude u oznakama da bi se poklapale sa mojim modulima?

samo gledaj da bude na istom naponu i da latencije budu ili iste ili nize i da bude ista po brzini ili brza nova koju budes kupovao.ne mora ni isti proizvodjac.

evo,pisao sam o tome juce:

treba stiki tema da se napravi za ovo,pisem bar treci put istu stvar u fazon 5 dana.

pozeljno je da je ista,jer se najlakse namesti tj najverovatnije da ce da radi iz prve.moze i razlicita,u 90 posto slucajeva ce da radi.ono sto treba da se gleda ako se pari memorija razlicitih proizvodjaca:

1.prvo i najosnovnije - napon.primera radi - ako je postojeca memorija na 1.5v a stavlja se memorija iste brzine i slicnih latencija (klokova,kako hocete) postoji sansa da nece ova sa 1.5v da rad na vecem naponu,a ova na 1.65 nece na tim latencijama i toj brzini da radi na 1.5v,i najcesce brzina mora da se obara na najmanju mogucu da bi radilo,ili nece uopste da rade.

2.brzina.primera radi hocete da dobudzite na postojecu 1600mhz jos.sejfest bet bi bio da se kupi brza sa zategnutim latencijama (primera radi 2133mhz cl9) koja ce 99,99999 posto da radi na 1600mhz na ama svakom naponu i latencijama.caveat je sto je najcesce skuplja brza memorija.

3.latencije (klokovi).slicno kao sa brzinom,gledati sto zategnutiju tj sa nizim latencijama,jer su ogromne sanse da ce da radi na podesavanjima postojece.

dualchannel i latencije prosecan korisnik u 99 posto slucajeva nece ni da oseti.takodje,brzinu oni koji imaju zasebnu graficku karticu i koji nemaju haj end racunar takodje.brzinu gledaju oni koji imaju amd APU,brzinu i latencije oni koji se bave profi sa posebnim softverom koji je zahtevan sa memorijom,i mi entuzijasti koji nemamo pametnija posla u zivotu bez da lickamo racunar i da nam sve bude tip top.

ako ko ima jos sta da doda konstruktivno,neka samo navali.i onda da se spakuje ovo u jedan stiki ovde i na "sta da kupim..." i sve bude lepo kao u bajci.

Nazad
Vrh Dno