Šta je novo?

Kingston Fury ili Beast?

Zekiyu

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2002
Poena
620
Zdravo,
planiram da uzmem z97 plocu (Asus, -A ili -PRo), i i7-4770k (+ Noctua NH-U14S).
Dvoumim se kod memorije,- da li uzeti

Kinston Fury 1866Mhz CL10 kit ili
Kinston Beast 2400Mhz CL11 kit?

Razlika u ceni je oko 2000 din.
Normalno je da ce biti OC...
Jos me zanima dal ce biti sudaranja kulera i Beast_a jer je Beast visi od Fury_ja?
Pozz

zavisi od kulera koji planiras da stavis.razmotri i cl vodene hladnjake,sa tim nemas problema sa visinom hladnjaka na modulima.

sto se tice memara,ako bas moraju ta dva onda beast,jer se taj 1866 kit nikako ne isplati,vecina obicnih 1600 cl9 ce i da radi na 1866 na cl10,poneki i na cl9.sweetspot po svemu su i dalje 2133mhz cl9.

Piše gore da ću uzeti Noctuu nx-u14s.
Zanima me dal je neko testirao ove memorije. Dal ce mi 1866 cl10 pogurati i7 do nekog srednjeg oc_a.
2133 cl9 nisam tražio a i sigurno su dosta skuplje..

Što se tiče memorija, razliku ćeš baš teško da primetiš. Jedino ako se baviš nekim 3d renderingom ili video obradom, možda ćeš da uštediš malo vremena, ali iskreno, ja bih išao na jeftiniju varijantu.
Imaš ovde test neke memorije, nevezano za ove dve koje si naveo, čisto zbog poređenja različitih modula. Na narednoj strani imaš i benchmarke iz igara.
Za oc ti je bitno samo da je memorija stabilna, nema više čačkanja FSB-a za oc kao kod c2d i starijih procesora. Jedino ako se budeš igrao sa bclk-om, imaće uticaj na memoriju, ali to i onako nije preporučljivo.

Evo ja bas danas zamenio moje HyperX Genesis za Fury iz potpisa.
Fury sam uzeo jer je visine kao i genesis pa staje ispod D14, za U14 nema problema memorija, sa fury pogotovo, a ako uzmes beast prvi slot moze da ti kaci samo ventilator (ne telo kucista) ali vent mozes da podizes gore.

Poslednja izmena:
Mislim da bi na nekim matičnim pločama na ,kojima su slotovi za ram malo dalji, mogao i beast da stane jer je u14 poprilično uzak.

Poslednja izmena:
Ako ti nisu toliko bitni M.2 i sata express, razmisli i o Sabertooth mk2 i rog ranger pločama, imaju za klasu bolje naponske od z97-a i -pro, a nisu toliko skuplje.
Da sam na tvom mestu uzeo bih mk2 jer ima za nijansu bolju naponsku od ranger-a i 5 godina garancije.

Kako da znam dal su mi bitni kad ne znam koji uredjaji bi pasali na M.2 ili na sata express???
Nisam dugo pratio m. ploce... Vidim da je i MAXIMUS VII HERO super ploca...
Recimo ona i mk2 imaju 8+2 n. jedinicu a Z97-Pro ima 12 faznu ?
Mada mislim da ce meni bilo koja zavrsiti posao... Necu juriti neke Mhz, nego za koju godinu da mogu da ubrzam sistem...

M.2 može da posluži za neki ssd ili wlan karticu i verovatno za još neke stvari, ali iskreno, nemam pojma. Sata express mislim da nema smisla, bar dok ne bude 2 puta brži od standardnog sata3.
HERO bi bila najbolja ploča od ovih, ali ako ne misliš da ideš preko 4.3-4.4 Ghz, bilo koja će biti dovoljna.
Za z97-pro nisam siguran što se tiče naponske sekcije, ali znam da je z87-pro imao "12 faznu" naponsku.
Pod navodnicima zato što pwm kontroler koristi 6 faza koje se mosfetima "dupliraju".

Vrh Dno