Šta je novo?

KINGSTON Flash 16GB DataTraveler SE9

dexrobi

Slavan
Učlanjen(a)
08.11.2009
Poena
310
Imam problem ili bar mislim da imam. Kupio sam pre desetak dana ovu flesku. http://www.itsvet.com/proizvod/kingston-flash-16gb-datatraveler-se9/comp_comp_memflashcard/71/2747 Naime prilikom rada se ne greje nego je vrela,tesko da moze da se drzi u ruci duze od 10 tak sekundi. Imao sam ja i pre flesku Sundisk od 4 GB i ona se grejala al ne ovoliko. Druga stvar evo je ovde http://hardware.benchmark.rs/memorije_i_diskovi/test_kingston_flesh_memorije_i_kartice gde cita 32,77 a upisuje 18,17 MBS pri istom testu kod mene ama bas sve isto cita 15 a upisuje 5???? Kupljena je u WINWIN,imam fiskalni racun e sad neznam dali je do nje,do mog kompa-al i druge bi se usijavale,ili cega vec??? Da je reklamiram ili sta nisam pametan? Hvala svima

Dobro al sta da kazem? Na njoj nema nigde da pise garantovana brzina upisa ili citanja? Da objasnim da se pregrejava? Sta ako neprihvate vec kazu mora da crkne ili sta vec?

Kaži i da se pregreva i da radi sporo, ako ne budu prihvatili obrni polaritet napajanja na tvom USB front panelu (konsultuj uputstvo ploče) i spali je.

Poslednja izmena:
Ne znam za to grejanje... ali sto se tice brzine, taj SE9 vazi za prilicno spor flash. Da ne kazem - uzasno spor.

Imam jedan ovde kraj sebe, i videvsi par testova, resio sam da i ne otvaram ambalazu, vec jednostavno da ga poklonim nekom prvom prilikom... a ovo sto je dobijeno na testu, tih (zaista neverovatnih) 32/18 MB/s je, veruj mi, cista slucajnost - naleteo jedan primerak, bukvalno jedan u 1000 i izbacio te brojke. Ali tesko da to moze da se ponovi, jer kazem, SE9 vazi za prilicno spor flash.
Uostalom, baci pogled, ovde je jedan testiran cisto onako usput... kilavih 18/4 pokazuje CDM:
http://forum.benchmark.rs/showthrea...us-MLC-NAND)&p=2935368&viewfull=1#post2935368
(a u kojem postu iznad ovog je drugi korisnik opisivao svoje iskustvo sa doticnim flesicem... i, pogadjas, isto kaze da je jako spor)

Ja mislio da priča o R400, my bad.
Da, to što su dobili na tom testu je garantovano čista anomalija.

Idi bre, pejo, uplasi me... znam da solidno pratis ovu materiju, zato me iznenadi da pricas za SE9 kako je brz fles :)
A ono ispade da si mislio ne neki sasvim drugi, i iz serije koja je poznata po brzini :D

BTW, vezano za ovu pricu - secam se kada se tako, pre koju godinu, pojavila prica oko izvesnog Apacer-ovog modela nize klase (ne secam se oznake, na zalost), koji je takodje vazio za "sporaca" (isto bez deklarisanih brzina), a koji je pak bacao neke povisoke cifre u to vreme... i to je bilo nekoliko komada na forumu prijavljenih, ne samo jedan komad. Naravno, ja brze-bolje pohitah da pazarim jedan, drugar takodje (ko zna jos ko odavde sa foruma)... i tjorak, moj fles je bio spor k'o puz, drugarov takodje. Bilo nesto vanserijskih primeraka i to je to :)

Aaaaah, yes... your memory serves you well :smoke:

OK Spora je. A sta sa grejanjem? Misim da nije normalno da bude vrela! Mlaka,topla u redu,a ovo nemoz da drzis prstima.

E, to vec ne znam, ko sto rekoh... mislim, jes' da je pakleno vruce napolju, i da sigurno treba da se greje u radu - ali bas da se opeces, to vec sumnjam da je normalno.

Za to bi, pretpostavljam, mogao da se pozoves na garanciju.

Jel vrela i kod nekog drugog u kompu ili samo kod tebe?

Kad je prikljucim na tv da pustam klincu crtani usija se. Na komp je nisam toliko dugo drzao,mada mislim da je ipak previse da je vrela.

Nazad
Vrh Dno