Šta je novo?

Kingston DT100 G3

Neky

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2007
Poruke
919
Poena
330
Jutros kupljen, očajne brzine... Upis .iso fajla veličine 1GB ide brzinom 2.9MB/s, čitanje je malo brže. Testirao sam na Linuxu i Windowsu, oba x64, uključeni drajveri i sve.

Ima li neko ovih problema, da li da ga reklamiram? J*bo USB3 ako tako radi.
 
Jeftini Kingstoni su kante. I drugi jeftini su isto, ali ovi su najgori.
 
Izvinjavam se zbog upada u tvojoj temi, da iznesem moj problem a mozda ce ti biti lakse da shvatis o kakvim se skart proizvodima radi.
Kupio sam KINGSTON Flash 16GB Data Travel R30 sto se tice performansi upis 23mb/s, citanje 25mb/s lepo radio 3 meseca i crko, pre njega sam kupio TRANSCEND Flash 32GB JetFlash 700 TS32GJF700 koji je imao upis oko 13mb/s, citanje 30mb/s i crko posle 10 meseci. I sta reci, stvarno nisam pametan koji flash kupiti a da ima pristojne performanse i da ne kosta koliko kosta HDD od 1TB? Imate li neki predlog?
 
Poslednja izmena:
A i to jes', jeftinoća... Merio sam malo brzine u realnom radu, i kaže sledeće: čitanje 44.2MB/s, upis 12MB/s za jedan "veliki" fajl. Nisam imao srca da kopiram neke slike ili slično :/ Da sam zadovoljan; nisam, ali nema mi druge.
 
Cekaj, u prvom postu kazes da upis ide brzinom od 2.9MB/s, a u ovom poslednjem pominjes 12MB/s... povelika razlika.


Mislim, malo je i jedno i drugo, ali sama razlika je ipak povelika.
 
I oba podatka su tačna :) Prvo merenje sam izvršio naredbom 'dd' iz Linuxa koja na kraju izbaci prosečnu brzinu, a za drugo merenje sam kopirao film, pa podelio broj MB i sekunde. Šta da radim s ovim, da li je to dovoljan razlog da ga vratim?
 
Da li bi mogao da proveriš brzine iz Total Commandera?
 
I oba podatka su tačna :) Prvo merenje sam izvršio naredbom 'dd' iz Linuxa koja na kraju izbaci prosečnu brzinu, a za drugo merenje sam kopirao film, pa podelio broj MB i sekunde. Šta da radim s ovim, da li je to dovoljan razlog da ga vratim?
Ova druga metoda je ipak merodavnija ;)
Mada mi stvarno nije jasna tolika razlika, ogromna je...

Nazalost, nema osnova za reklamaciju. Za taj fles - kao i sve ostale jeftine iz svoje game - ne postoje deklarisane brzine, koliko je meni poznato.
A onu "USB 3.0" deklaraciju ispunjava cim je u izradi koriscen takav kontroler. Glupo, ali tako je. Plus, ispunjava ti USB 3.0 deklaraciju za citanje, cim baca preko ~35MB/s, sto je nekakav maximum za USB 2.0. Ergo - to je USB 3.0 fles.

Ili "USB 3.0", kako volim da nazivam takve fleseve.
 
Konkretno što se tiče ove Kingston fleš memorije treba znati da ona spada u kategoriju "C" tj. u najsporije iz klase flash usb 3.0 uređaja. :)
Njena brzina je 40/10 ali u radu ne treba očekivati te brzine jer to sve zavisi od mnogo činilaca, npr. veličine fajla, tipa fajla, popunjenosti samog uređaja, kvaliteta i tipa usb konekcije na matičnoj ploči, zatim da li se koristi na produžnom kabelu ili je konektovan direktno na ploči..

Imajte u vidu i sledeće:

USB 2.0 - 60 MB/s
USB 3.0 - 650 MB/s

Evo vam jednog banalnog primera:

Ja koristim Samsung UHS-I U1 Plus od 16GB u Transcend RDP5 USB 2.0 čitaču kartica

Brzine koje sam dobio sa USB 2.0 su 30/23 a deklarisane brzine za ovu microsd karticu su 48/21 :rupa:

Preporučujem da testove radite u ATTO Disk Banchmark:

 
Mozda gresim, ali ovaj tvoj post mi deluje kao "otvaranje ociju" iliti "otkrivanje tople vode", kako se kome vise svidi... tako bar zakljucujem na osnovu one price o brzinskoj kategoriji ovog flesa, potom onoga od cega zavisi brzina, kao i ispisivanja specifikacija i maximalne propusne moci USB 2.0/3.0 port(ov)a.

Sve to znamo i sami, nije potrebno da se ponavlja. Sto se pak USB 2.0/3.0 brzina tice - to je teorija. Praksa kaze da te brzine koje si naveo podelis sa 2.
Praksa, mnogo puta potvrdjena, kaze da je neki plafon USB 2.0 porta ~35MB/s. Moze i 36, moze i 37, 38... nek' se, u nekom ludom slucaju nategne i 40 - to je to. Tvojih 60MB/s neces videti apsolutno nikada - ni u jednom slucaju, ni u jednoj aplikaciji. Nebitno koliko brz uredjaj imao. Eto, i ti sam imas primer, kartica sa 48MB/s deklaracijom ti ne prelazi 30 mega.

I za kraj - sto bi testirali u ATTO-u? Benchmark alat kao i svaki drugi (CDM, HD Tach, HD Tune) koji su vise odomaceni.
Zasto bi to radili, cisto kako bi *eventualno* videli sto je moguce vece brojke? Sta se ima od toga, sto se ne bi testiralo *pravim fajlovima*, dovoljno velikim (nekim filmovima, recimo)... to je ipak materijal koji ce se u velikoj meri prenositi tim fleskama, mozda neki ogromni isoi, mozda ovo, mozda ono... ali ATTO Disk Benchmark sasvim sigurno nece.
Ako me razumes na sta ciljam.
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno