Šta je novo?

Kingston 1066MHz i Gigabyte X38-DS5

uad

Čuven
Učlanjen(a)
17.07.2003
Poena
620
Apgrejdovao sam pre dve nedelje racunar i tek sam juce provalio da mi memorija radi na 800mhz. Proverio sam prvo da nije greska i procitam da je to samo mera predostroznosti proizvodjaca zbog kompatibilnosti sa nekim plocom koje ne podrzavaju ovu brzinu, a mozda i gresim.

E mene interesuje, kako da je stavim na deklarisanu brzinu tj. 1066MHz. Da napomenem da do sada nisam nista overklokovao, nemam znanje a ni interesovanje.

Zelim samo da radi na onoliko za koliko sam je i platio :) Predpostavljam da vam je vise muka od istih pitanja ali vas lepo moooooolim.

Naveo sam i model ploce zbog biosa. Racunam da je ovo neka cesta kombinacija ploce i memorije pa nece biti nekih problema oko objasnjavanja. Ako moze samo po seljacki, stavis ovu vrednos' ovde, stavis onu vrednos' onde :D Trazio sam po forumu objasnjenja ali vas ja nista ne razumem sta pricate, spansko selo je sve to za mene.

Ajde pa hvala unapred
Pozdarav

p.s. da napomenem da su cetiri modula od po 1gb Hyper X KHX8500D2, procesor je q6600 ako to nesto znaci

Poslednja izmena:
Ako nemas znanje ni interesovanje za oc onda batali posao jel ti i taj poduhvat spada jednim delom pod to. E sad sto je taj procesor i to sve greota drzati na def kad skoro svaki ide na 3.6 Ghz to je vec druga prica.

U svakom slucaju sa ctrl+f1 u biosu moras otvoriti dodatni meni i u podesavanjima moras manuelno namestiti memoriju da radi na toj frekvenciji, tim latencijama i dati joj napon koji joj treba po specifikaciji :wave:

Eto Proday ti je rekao sta da uradis.Ajd ja cu malo da pojednostavim. Posto taj procesor radi na FSB-u od 266 za memoriju izaberi mnozilac 4 i dobices priblizno 1066MHz. Pritiskom na ctrl+f1 dobices opcije za podesavanje tajminga njih postavi onako kako pise na samoj nalepnici na modulima (moja pretpostavka 5-5-5-15/18) i naravno sada ces morati povecati i voltazu za memoriju za koju ti isto pise na nalepnici (pretpostavljam nekih 2.2-2.3V). Posto u biosu imas samo da dodajes vrednost na vec postojecu (+0.1,+0.2V) pocinjes od 1.8V sto je dafault vrednost koju ploca daje memoriji. Znaci ako im treba 2.2V ti ces izabrati +0.4V. Tada bi trebalo da imas ono sto si platio.

Na novim GA-x38 pločama(barem je takav slucaj na ds4) se sa crtl+F1 dobijaju samo skrivene opcije gtl referentnih napona....sve ostale postavke sto se tice napona i setovanja FSB i delioca i tajminga rama i sl. opcije se vide bez pritiskanja ta dva tastera i po meni sva pohvala sto su se setili da prosire osnovni meni i da sto manje ima skrivenih opcija...smara svaki put da pritiskas ctrl+F1 kad udjes u bios ;)

Na novim GA-x38 pločama(barem je takav slucaj na ds4) se sa crtl+F1 dobijaju samo skrivene opcije gtl referentnih napona....sve ostale postavke sto se tice napona i setovanja FSB i delioca i tajminga rama i sl. opcije se vide bez pritiskanja ta dva tastera i po meni sva pohvala sto su se setili da prosire osnovni meni i da sto manje ima skrivenih opcija...smara svaki put da pritiskas ctrl+F1 kad udjes u bios ;)

Isti je slucaj i sa GA-P35-DS4 od F8 (pa navise) verzije biosa, nije potrebno pritiskati ctrl+f1 za tajminge.

uad: najbolje zamoli nekoga ko ti je tu blizu da dodje da ti to namesti i fino podesi masinu, ima mnogo finih ljudi u tom bg i spremnih da pomognu :wave:

Nazad
Vrh Dno