Šta je novo?

Kingmax DDR2 512MB PC667

Psoglavi

Slavan
Učlanjen(a)
19.09.2006
Poena
319
Kakva su vasa iskustva sa ovom memorijom? I inace sa 667Mhz?

Poslednja izmena:
Forumasi kazu da da treba bezati od Kingmaxa tako da sam ih poslusao i uzeo Apacer AM1 1gb 667 Golden sample sa zlatnim hladnjacima pre jedno 5 dana i mogu ti reci da sam za sada zadovoljan. Inace ona trenutno radi na 800mhz nap.1.95v(def 1.85v)

E, pazi vako...
Kingmax moduli su se nama u proizvodnji pokazali fenomenalno. Jednostavno rade (na default setovanjima) bilo dual channel bilo solo, nikakve reklamacije.
Delimir je koliko znam dva modula 667 od 1GB kupio za sebe, to bi trebalo da je ozbiljna reklama (ne hvalim ga, znam ga lično pa nemam potrebe za tim 🙂).
I ja imam dva modula od 1GB koji sasvim lepo rade na 800MHz.

Preporuka, samo što ćeš ih u Beogradu ozbiljno teško naći. Inače uskoro će se stanje sa memorijama normalizovati. Neće mnogo pasti cene ali će izbor biti bitno veći.

E, pazi vako...
Kingmax moduli su se nama u proizvodnji pokazali fenomenalno. Jednostavno rade (na default setovanjima) bilo dual channel bilo solo, nikakve reklamacije.
Delimir je koliko znam dva modula 667 od 1GB kupio za sebe, to bi trebalo da je ozbiljna reklama (ne hvalim ga, znam ga lično pa nemam potrebe za tim 🙂).

Preporuka, samo što ćeš ih u Beogradu ozbiljno teško naći. Inače uskoro će se stanje sa memorijama normalizovati. Neće mnogo pasti cene ali će izbor biti bitno veći.

Taj RAM jedino normalno radi na default vrednostima i na istim radi perfektno, sve i jedan komad koji sam probao na 800 Throtluje!
Ja sam od Marta do sada imao 4 modula na reklamaciji :trust:

E, pazi vako...

Nije valjda da proizvodite Kingmax module ? :d
Elem, salu na stranu, riknjavaju izgleda od povisene voltaze, na difoltu rade bez problema, a inace skoro sve 533 Mhz rade na 800 Mhz.

Nije valjda da proizvodite Kingmax module ? :d
Elem, salu na stranu, riknjavaju izgleda od povisene voltaze, na difoltu rade bez problema, a inace skoro sve 533 Mhz rade na 800 Mhz.

Što da ne?
Arilje, Beograd pa silikonska dolina (ne ova naša mada je lepša nego njihova) 🙂)

Mislio sam na "proizvodnju personalnih kompjutera", naravno.

Da li je neko probao Kingmax DDR2 800Mhz, uzeo sam ih sa C2D6300 i nesto bas ne mogu da postignem stabilnost na ASUS p5b dlx na 400 i vise Mhz. Restartovao sam komp jedno 150 puta, isprobao cudo kombinacija, napona, ovo, ono... i nista. Najvise me bune naponi. Malo ko ovde govori detaljno o parametrima kao sto su NBv, SBv, FSB term, .....

Da li je neko probao Kingmax DDR2 800Mhz, uzeo sam ih sa C2D6300 i nesto bas ne mogu da postignem stabilnost na ASUS p5b dlx na 400 i vise Mhz. Restartovao sam komp jedno 150 puta, isprobao cudo kombinacija, napona, ovo, ono... i nista. Najvise me bune naponi. Malo ko ovde govori detaljno o parametrima kao sto su NBv, SBv, FSB term, .....

Ja imam Kingmax Mars DDR2 800Mhz radi mi na 900Mhz 4-4-4-12 pri 2.1V ! Nece mi ploca vise od 450Mhz tako da verujem da bi memorija sa malo labavijim tajminzima isla jos dalje.

Ja imam Kingmax Mars DDR2 800Mhz radi mi na 900Mhz 4-4-4-12 pri 2.1V ! Nece mi ploca vise od 450Mhz tako da verujem da bi memorija sa malo labavijim tajminzima isla jos dalje.

Na koliko ti je postavljena ona vrednost za latencije, ne secam se sad naziva, posle cifre 12, da li je 4-4-4-12-4 ili 4-4-4-12-5? I da li ti je execute disable bit kod cpu config. enable, ili disable?

Koliko je kod tebe napon mem na 800mhz (4-4-4-12)?

Poz

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno