Šta je novo?

Kineski tableti [clones free, gde kupiti, modeli i utisci, reklamacije, itd]

bora bora

Slavan
Učlanjen(a)
02.04.2009
Poena
350
Posto je trziste kineskih telefona buknulo, prihvatljive cene a kvalitet raste, i gomila clanova je vec narucilo iste i vecina je bas zadovoljna, primetio sam da se to isto desava i sa tabletima. Gledam neke 10" modele, sa retina ips ekranima i 2 giga rama, i moze da se pazare fini modeli za 140-180eur + carina i pdv. Cena varira u zavisnosti od funkcija, tj da li ima zadnju kameru, gps, itd itd. Nase trziste je siromasno, imamo proverene nexuse i sl, i imamo ployer i jos neke kineske firmice sa veoma povoljnim cenama i gomilom bagova koji ni za poklon nisu. Priznajem da sam malo skeptican oko potencijalne reklamacije, sta ako nesto baguje, ipak je to tehnika, a i poznate firme ima raznorazne bagove pa se salju tableti na reklamacije, a sta onda ocekivati od ovih manje poznatih firmi, i sta raditi u slucaju da je uredjaj potrebno slati na reklamaciju? Neko moje misljenje je da bi trebalo naci neki proveren model, koji ceo svet kupuje i ne zali se na bagove i probleme...

Za sad mi je u uzi i jedini izbor sto se tice 9.7" retina tableta, upao ONDA V972, Quad Core A31 Cortex A7 1.5GHz; GPU PowerVR SGX544 MP2; 9.7 Inch Android 4.1 Retina IPS Screen 2G DDR3 Ram 4K Video, nedostatak blututa i gps po ovoj ceni od 172eur mogu da oprostim jer ima mini HDMI koji mi je vazniji od prethodne dve stavke koje imam na telefonu.

http://www.pandawill.com/onda-v972-...-ips-screen-2g-ram-4k-video-white-p70628.html

tu je i slican model bez zadnje kamere koja i nije toliko bitna kao prednja za skype i sl, rekao bih da je sve ostalo isto, a cena fenomenalnih 136eur, i opasno se razmisljam o narucivanju ako resim da prodam asus hd7 jer nisam neki zahtevan korisnik a 10inca i ips ekran sa sto boljom rezom je ono sto mi je primarno.

http://www.pandawill.com/onda-v971-...-ips-screen-2g-ram-4k-video-black-p72211.html

[YOUTUBE]AAKig-2n9Dg[/YOUTUBE]

ostaje jedino da se proveri podrska zajednice, feedback kupaca itd, da se vidi sta su mu vrline i mane, i da li postoji neki bolji model te velicine sa retina ekranom a ispod 200eur...

ako imate neke fine modele za podeliti, bilo 7, 8 ili 10inca, slobobno podelite sa nama.

nadam se da moderatori nece imati nista protiv ove teme, jer mislim da je itetako potrebna ;)

na merimobiles su jos jeftiniji nego na pandi, dakle:

ONDA v972 16gb 145eur link

ONDA v972 32gb 160eur link

dobra stvar sto podrzava OTA update sa 4.1 na 4.2, i OTG.

a preporuka i za AINOL Novo 9, slican kao ONDA v972 > 9.7" retina ips, quad core, sgx 544, 2giga ddr3, samo sto ima aluminijumska ledja i malko jacu bateriju.

16gb 158eur link

i PIPO M9 Pro, RK3188 Quad Core 1.8GHz Android 4.2.2, 10.1 inch HFFS Screen 1920*1200, 2GB RAM, 32GB, ima i GPS pored HDMI i OTG, najkompletnija varijanta, a cena je 195eur. link

postoji i non-pro varijanta, sa cpu na 1.6, isto mali400, 16giga, 1280*800reza sto je po meni malo, hdmi i otg, za gps nisam siguran, a kosta 167eur... link

Poslednja izmena:
Na ovo pitanje iz teme, moj naposteniji odgovor bi bio nigde. O kupovinama iz Kine svega i svacega , a i tableta mogao bih knjigu da napisem, a ovo bi bila sublimacija sveg iskustva.

Kada se sve stavi minus ono sto je lose i nepovoljno u ovakvim kupovinama , a sa druge strane stavi plus na ono sto je pozitivno , po meni minus ima veliku prevagu i to iako mislim da su domaci Uvoznici , prodavci i svi u tom kolu teski Lopovi, nekako su Kinezi ipak Veci.

Nabacicu ovde nekoliko stvari, od kojih ce vecina biti protiv kupovine iz Kine, a neke i za.
Prvo garancija . Apsolutno ne postoji nikakva garancija. Ne postoji garancija da ce uredjaj biti ceo ili ispravan po dolasku, ne postoji garancija da ce uredjaj uopste stici. Ne postoji nikakva garancija da ce raditi kako treba i koliko. Od svih postojeceh sajtova neki su ranije nudili neki oblik garancije radne, DX, vise to ne rade, uredjaji nemaju nikakvu garanciju. Svi ostali sajtovi ako tvrde da uredjaj ima garanciju - Lazu. Sto se tice dolaska, tu je za nijansu malo bolji Ali i Ebay, mada su i tu zloupotrebe moguce. Na klasicnim sajtovima, ako prodavac napise da proizvod ima X karakterisike , a dobije se nesto sto ima Z , moze se dobiti jedno Lazno izvinjenje. Ovo bi svakom normalnom bilo dovoljno da nikada i ne pomisli da kupuje macku u dzaku, zvanu Kineski tablet.

Druga vazna stvar je cena. Usled haosa u sistemima Kineskih Posta , u zadnje vreme se primecuje osetni poras cena tableta. Najeftiniji su oko 50 $ i najmanje isplativi za kupovinu, a skuplji ne nude ono sto bi trebalo da bi bili privlacni. Posto se na tablete placaju dazbine koje su X , tj. nepoznata u jednacini, tablet od 50 $ lako moze da ispadne po istoj ceni ili skuplji nego u domacoj radnji, takvi su oko 6.000 din.

Sa druge strane proizvodjaci kao Asus su svojim modelima pre svega HD7 dali Kinezima isuvise tezak zadatak da za 150 $ naprave takav tablet. Kinezi u svojim reklamama nadmasuju to , ali samo u snovima. Osnovna Prevara koju Kinezi rade u tabletima je Lazni kapacitet baterije. Na beteriji moze pisati sta ko pozeli i da ima Milion Mah , ali realni rad pokazuje stvarni razlog eventualne jeftinoce Kineskih tableta. Ljudi na forumu tvrde da eto RK 3066 vuce dosta struje, jedan od omiljenih SOC-ova u Kineskim tabletima, a kako ne vuce toliko kada ga HP stavi u svoj tablet. Zato sto HP stavi Pravu bateriju, a ne Laznjak na kojoj samo pisu Zilioni Mah.

Sta bi bio plus ?? Pa upravo Pohlepa i Glupost nasih uvoznika i prodavaca , jer u normalnim zemljama kao sto je Poljska na primer ama bas svaki Kineski model ,koje je neko Poljsko preduzece brendiralo kosto neuporedivo manje , nego da ga Poljak sam narucuje iz Kine. Iako se radi o istim modelima, a PDV u Poljskoj je 23 % za tablete.

Eventualni plus bi bio i neka egzotika, kao sto je tablet od 8.4 inca sa rezolucijom 800 X 480, takvi isti ekrani seceni na 9 inca koji su Kineski izum , se odavno kod nas prodaju Naivcima za skupe pare, jer ko se ne razume, kupuje jer je 9 , vece i jelte bolje od 8 inca.

Osnoni minus i sa time bih zavrsio je da je svaki Kinez potencijalni Prevarant i da ce iskoristiti svaku mogucnost koja mu se ukaze. Zna da mu niko odavde ili iz bilo koje druge zemlje sveta ne moze nista, i da je totalno nekaznjivo da bilo sta uradi. To je takav mentalitet, koji se nije menjao Stotinama godina, ko ne veruje, Novosti su pre par meseci objavili feljton povodom knjige o nasem coveku Grofu Savi Raguzinskom, prvom Ruskom Spijunu i osnivacu tajne sluzbe kod Cara Petra Velikog, koji je proputovao Kinu i opisao tamosnji narod, ukljucujuci i trgovce, tako da sam samo prepisao iz njegove knjige koja je stara vise stotina godina, a kao da je pisana juce.

http://novosti.rs/dodatni_sadrzaj/clanci.119.html:455791-Trgovci-laznim-zlatom
http://novosti.rs/dodatni_sadrzaj/clanci.119.html:455963-Brat-bratu-ne-veruje

Poslednja izmena:
na merimobiles su jos jeftiniji nego na pandi, dakle:

ONDA v972 16gb 145eur link

ONDA v972 32gb 160eur link

dobra stvar sto podrzava OTA update sa 4.1 na 4.2, i OTG.

a preporuka i za AINOL Novo 9, slican kao ONDA v972 > 9.7" retina ips, quad core, sgx 544, 2giga ddr3, samo sto ima aluminijumska ledja i malko jacu bateriju.

16gb 158eur link

i PIPO M9 Pro, RK3188 Quad Core 1.8GHz Android 4.2.2, 10.1 inch HFFS Screen 1920*1200, 2GB RAM, 32GB, ima i GPS pored HDMI i OTG, najkompletnija varijanta, a cena je 195eur. link

postoji i non-pro varijanta, sa cpu na 1.6, isto mali400, 16giga, 1280*800reza sto je po meni malo, hdmi i otg, za gps nisam siguran, a kosta 167eur... link

Sad sam malo detaljnije gledao ovaj Merimobiles. Sajt je cista prevara. Ako vec nameravas da negde kupujes, kupi bilo gde samo nemoj kod njih. Za 99 % proizvoda koje navodno nude , cene su suvise niske da bi bile moguce. Neki telefoni su navodno jeftiniji od 100 -200 % sto je naravno nemoguce. Cak se opis telefona , sa stavljanjem u korpu ne poklapa , sto se tice boje itd,itd. U paypal checkout-u , uopste ne pise sta si kupio , nego samo proizvod broj XXXXXX , sto je jos jedan znak prevare.

Poslednja izmena:
u temama za kineske mobilne telefone vazi za jedan od pouzdanijih sajtova...ima dosta feedbacka, snimaju klipove za svaki model koji prodaju sa opisom sta sve ima...cene su manje vise iste ili slicne kao kod ostalih prodavaca pomenutih telefona, s tim sto se kod drugih dobija gratis root, rom po izboru, folija, futrola itd, a kod ovih moras da doplacujes za sve te stavke...ja sam narucio lenovo a850 kod njih, dobio sam tracking broj i pre 2 dana je fon krenuo preko okeana a poslat pre nedelju dana...videcemo sta ce ispasti na kraju...

moje licno misljenje, kad vec gomila ljudi narucuje kineske telefone od 100 do 200eur, sto ne bi i tablete slicne vrednosti...ako cemo o sigurnosti, u vreme fileserve, megaupload i ostalih online file servera, kad se placalo za upload, i kad se zgrtale pare rapidserbia uploadera, a moglo da se prebaci samo na jednu banku da bi se digla kinta visa karticom, i ta banka posle 10 godina postojanja, kad je narokala pare, odjednom se ugasila pre no sto je isplatila pomenuti novac i odnela milijarde...zato jesam po malo skeptican, ali opet, ne zalecem se, sagledam situaciju realno pa se odlucim gde cu kupiti...da se nije desetine ljudi javilo da je kupovalo sa pomenutih sajtova, mozda bih i sumnjao da je sve namestaljka na sajtu racunajuci i feedback musterija i sve ostalo, ali poplava lenovo telefona kod nasih prodavnica me ohrabrila na takvu kupovinu u slucaju da ne daj Boze zatreba servis kao i iskustva forumasa...videcemo sta ce na kraju ispasti...mozda je ovo kao i rudarenje, isplati se u pocetku, posle kad se povecaju cene, carine i dodatni troskovi, nece biti mnogo povoljnije nego u domacim prodavnicama, ko ce ga znati, zivi bili pa videli ;)

Poslednja izmena:
slucajni double post - bag, molim moderatora da obrise ovu poruku.

Složio bih se sa Miglia-om. Sve i da tablet stigne onakav kakav je reklamiran i bez oštećenja, i dalje je to prilično rizična kupovina. Čak i oni modeli koji su relativno popularni i sa kakvom-takvom podrškom imaju i hardverskih i softverskih problema i često ti je jedina nada neki hobista koji će u slobodno vreme da prepakuje taj rom da liči na nešto. Da skratim, kad se ima u vidu da se za neznatnu doplatu može uzeti pravi, normalan tablet, Asus/Samsung itd, sa garancijom, servisom i podrškom, stvarno ne vidim zašto bi iko hteo neku kinesku mačku u džaku, čist mazohizam :)

Poslednja izmena:
Zašto mazohizam? Misliš da je Lenovo A390 kod našeg WW za 160e bolji nego kod Kineza za 60e? Ako je tako, kupi lepo kod WW, imaćeš i garanciju i eto, nisi dobio mačku u džaku. Ja sam naručio tri telefona, i android tv box preko Aliexpress, i sve je prošlo bez ikakvih problema. Već neko vreme razgledam tablete, ali mi se ne bacaju pare trenutno na to, nisu mi neophodni, a ne naručuje mi se nešto da bih se samo par dana igrao.
Gledao sam nešto skuplje modele, pre svega zbog procesora, i rezolucije ekrana, a zatim da imaju 3G, ne samo wifi, GPS...

PIPO M7 PRO mi je trenutni favorit. Ima sve od navedenog, stvarno odlične specifiikacije:
http://www.aliexpress.com/item/8-9-...-Quad-Core-1-6GHz-RAM-2GB-ROM/1304752428.html

zatim PIPO M9 PRO sa nešto većim ekranom
http://www.aliexpress.com/item/Pipo...-PC-10-1-inch-RK3188-Cortex-A9/844210030.html

Neki stariji koje sam ranije primetio, ali mislim da nisu više aktuelni
PIPO M3
http://www.aliexpress.com/item/2012...280x800-Screen-Rockchip-RK3066/653520398.html
i Ramos W30HD
http://www.aliexpress.com/item/Free...th-Samsung-Exynos-4412-CPU-2GB/737325730.html

Poslednja izmena:
Ako negde ima Lenovo tablet za 60€, odmah uzimam :D Inače taj PIPO M7 je koliko vidim 220$ bez carine i poreza, a sa svim troškovima biće blizu 300$; to je već poprilično, jer za sličan iznos ili malo više može neki od novih Asusa bez problema. Ali ko šta voli, slobodno :)

Gledam sad na jednom domaćem sajtu tablete od 20-30.000 dinara. Nijedan nema ni približne karakteristike kao M7 PRO. Imaju lošiju rezoluciju, i nemaju 3G, kao ni GPS. Nexus 7 LTE koji ima visoku rezoluciju, GPS i 3G(LTE), znači odgovara približno onome što tražim, košta oko 41.000 dinara. PIPO bez carine i PDV 22.000 dinara, u najgorem slučaju carine i PDV može da bude 29.000 din.

Nexus je bez LTE 31.000, praktično identična cena, a 3g modem se ionako može dokupiti za nekih 5-6000 ako baš treba. Meni je to jako mala ušteda za razliku u kvalitetu i podršci koja je ogromna :)

Prica koja vazi za telefone ne vazi ovde. Iz vise razloga. Prvo ovo nisu telefoni :D

Ozbiljnije, malo, svi ti telefoni sa Aliekspresa su skidani sa mreza, znaci manje vise polovni. Ko ne veruje neka ide na zvanicni sajt Lenovo na Kineskom i neka pogleda maloprodajne cene fabricke prodavnice, ako nadje neki Android od 60 $ neka odmah kupi 3 . komada i ja mu poklonim jos toliko :D

Tableti nemaju odakle da se "skidaju" pa je usteda dosta manja, a u normalnim zemljama je i nema. To sto su nasi uvoznici mnogo Pohlepni i zele da uz mali promet, zarade koliko im treba, umesto da zarade na primer duplo vise uz 5 puta veci promet, je bolest koja postaji u glavama nasih uvoznika, prodavaca i to nije vezano samo za tablete, i tesko ce se izleciti :) Svaki ovaj tablet Kung-fu koji brendira bilo koja firma iz Poljske na primer uz PDV od 23 % je jeftiniji nego sto ga bilo koji Srbin ili Poljak moze naruciti na komad sa bilo kog sajta. Ama bas svi modeli i te retine, LTE i cuda i troglavi zmajevi :) To sto kod nas uz jos PDV od 8 % ima neke vajdice u narucivanju, je upravo ta Pohlepa i Prokletsvo Uvoznika- trgovaca.

Tu je jos jedan vazan element, a to je velicina. Telefoni su dosta manji, postarina iz Kine je jeftinija i manje opterecuje ukupnu cenu, nasi carinici , vrsni poznavaoci Elektronike , cesto onaj od 300 $ puste da prodje kao da je 50 $ i slicno. Sa tabletima je sve to drugacije.

Jednostavno prica i poredjenje narucivanje Kineskog telefona i Kineskog tableta imaju vrlo malo dodirnih elemenata u realnom svetu.

Poslednja izmena:
Merimobiles je odličan sajt za kupovinu. Priče o "čistoj prevari" su potpuno neutemeljene. Konkretno, ja često kupujem kod njih i imam njihov "drop ship" nalog sa određenim popustom. Popust se odnosi na SVE cene koje su prikazane (čak i one koje su snižene, za akcijske proizvode, što nije slučaj kod ostalih).
Uz plaćanje određene dodatne sume možete uzeti dvogodišnju garanciju. Ukoliko ne želite da vam oni rutuju uređaj (uz dodatni trošak) možete ih kontaktirati na mail gde će vam dati detaljna obaveštenja.

O.K. moja ideja je bila da ukazem , na neke nemoguce cene , koje su u tom trenutku bile na sajtu, vise nisu, i to je ukazivalo na mogucu prevaru. Sada su te cene ispravljene i , verovatnije je da je bila neka greska, nego pokusaj prevare.

Znaci u mom postu je postojala iskljucivo zelja da se pomogne clanovima, a ne da se neko dovodi u zabludu ili da blatim tamo neki Uvazeni Kineski sajt.

meni je logicnije da stavljaju nize cene kad predmet nemaju na lageru, i ti onda narucis, kao ja zte, i posto si vec uplatio, oni lepo posle 2 dana kazu "izvinte, nemamo ga vise na stanju, zelite li umesto zte ovaj lenovo?" i ti onda nemas de, ne radi ti se povracaj novca, izaberes i eventualno doplatis za taj drugi model, u mom slucaju lenovo, i to je to...jeste ruzan trip, al ***...

Ako je tako i to je onda cista prevara. Nije ona najgora u smislu da ti posalju cepanicu ali te nasankaju da im ostavis pare za uredjaj koji u principu ne zelis da kupis.

mozda je to samo slucajnost sto se meni desilo, jer ipak se radilo o popularnom zte v967s, mada ako kupujes preko paypal, trazis refund i cao zdravo...samo sto se meni nije cekalo, i sto sam uplatio direktno visom, jer mi nije bio aktiviran paypal, pa nisam mogao da trazim refund...niti ih branim niti ih hvalim, samo opisujem sta se desilo...mada drago mi je da je tako ispalo jer mi se vise svidja lenovo koji sam narucio od zte koji sam hteo :D

Pozdrav svim članovima. Vidim da ovdje ima dosta ljudi sa iskustvom pa bi zelio da mi pomognete.
Imam oko 230 eura i volio bi kupiti neki kineski tablet. zanima me sta bi mi vi preporučili da uzmem ??
ja bi ako ikako moze da bude ilmeđu 9 i 10" da ima makar 2 GB ram, mislio sam da je 3G opcija bitna međutim vidim da postoje externi uređaji tako da mi to vise ne znaci nista. Takođe nije mim toliko bitna rezolucija posto sam surfajuci vidio da ovi retina display su jednostavno prespori danas.
Znaci prvo velicina pa ram i baterija

Unaprijed zahvalan
Tindrli

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno