Šta je novo?

Kineski pandan Samsungovim note telefonima/tabletima

matan

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2004
Poena
620
Na zalost ja ga ne znam ali bih bio zahvalan ako neko navede kineske telekone koji imaju funkcionalnost note telefona (lako hvatanje beleski, crtanje i dopisivanje na pdf i word fajlovima i slicno) i da im je velicina ekrana u rasponu 5.5-8 inchi.
Da li je neko imao prilike da koristi takve telefone?
Pozdrav

P.S. temu Kineski manje poznati brendovi (clones-free) sam procitao celu al tamo ovako neceg nije bilo...

Poslednja izmena:
Digitajzer i ekran kakav ima Note košta kao celi kineski telefon. Tako da istu funcionalnost ne možeš dobiti. Da nepominjem software.

Pogledaj Alcatel Scribe Easy, Scribe X i Scribe HD. Mada verujem da to nije ni blizu funkcijama koje ima Note.

Citajuci onu gore temu sam saznao da Kinezi izbacuju i jace telefone od samsungovih top telefona pa po analogiji pomislih da se i ovako nest moze naci...
Najradije bih uzeo nesto kao note 8 po mogucstvu nesto manjih dimenzija (manje ivice, moze i malo manji ekran...)

Pogledaj Alcatel Scribe Easy, Scribe X i Scribe HD. Mada verujem da to nije ni blizu funkcijama koje ima Note.

Svi su 5 tice a ja bih minimum ono sto daje note 2 mada naginjem ka vecim ekranima 6-8inci a da ima funkciju telefona...

Hvala na odgovorima...

Bolje je kupiti polovan Note I/II nego neko kinesko cudo.. moje misljenje.

A uskoro ce biti sve vise 6+'' ''phableta'' ali ce biti i skupi. Po oglasima najveci a najbolji takav uredjaj je Sony Xperia Z ultra, 470-510e nov uredjaj. A imas i slabiji i jeftiniji Samsung Galaxy Mega, mozda bi ti i on odgovarao, evo pogledaj specifikaciju :)

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5398&idPhone2=5540

Tu je jos i Huawei Ascend Mate ali se valjda nije jos pojavio kod nas..

http://www.gsmarena.com/huawei_ascend_mate-5237.php

Jedna od opcija jeste da na kraju bude note...

Pogledah na brzinu Galaxy Mega i Huawei Ascend Mate i ne vidim da ni jedan ispunjava ono sto trazim (naslov teme), tj. uredjaj namenjen za jednostavno hvatanje beleski, podvlacenje, docrtavanje, ne znam za ovaj Sony...

Inace sto se tice velicine ekrana i hardvera nasao sam kineze koji su mi favoriti ali ne jedan ne ispunjava ovu NOTE opciju...

Onda polovan Note II, odlican u svakom mogucem smislu za takav uredjaj. Jeste da je naslov teme vezan za kineske phablete ali.. ne mogu da se porede sa N II.

Poslednja izmena:
To što ti tražiš, u tom obliku pravi samo Samsung. Ostali su davno shvatili da je stajlus i Palm/PocketPC era prošla.

Citajuci onu gore temu sam saznao da Kinezi izbacuju i jace telefone od samsungovih top telefona pa po analogiji pomislih da se i ovako nest moze naci...

Dobio si pogrešan utisak. Totalno pogrešan. Ako izuzmemo neke modele od Huawei, Oppo, Alkatel i Meizu koji su polako izgradili brend ostali kinezi jednostavno ne smeju ni da se pomenu u istom postu sa velim brandovima kao što su Samsung, Sony i LG.
I ne znam gde si pročitao to što si sad napisao ali molim te više nemoj tako nešto da pišeš.

Note modeli koriste Wacomov specijalni didžitajzer i olovku, a Samsung ih ne proizvodi u NRK (nema odakle da se mazne) tako da nema.
Dobio si pogrešan utisak. Totalno pogrešan. Ako izuzmemo neke modele od Huawei, Oppo, Alkatel i Meizu koji su polako izgradili brend ostali kinezi jednostavno ne smeju ni da se pomenu u istom postu sa velim brandovima kao što su Samsung, Sony i LG.
I ne znam gde si pročitao to što si sad napisao ali molim te više nemoj tako nešto da pišeš.
Bolje ne kucaj o kineskim proizvođačima jer očigledno ne znaš :).

Ne lozim se uopste na najnoviji hardver ali da ne bude da lupetam evo nekih kineskih noviteta na trzistu sa 8mo jezgarnim procesorima po cenama malo nizim od note2/S4, kontam da nisam bas tolko pogresio :)...

Meizu MX3

Vivo X3T

E da, nije mi uopste ideja da ulazim u polemiku note2/S4 vs kinezi, sto se tice mene dovoljno sam shvatio da ima kineza za upola manje novca koji su po performansama malo ispod ovih samsungovih top modela... Jedino sto me interesuje da li ima kineza koji prave kvalitetne note telefone.

Sad sam naiso na No.1 N3, moracu malo da ga istrazim...

E da, da je note 8 malo manji, tj. da je suzio povrsinu oko okvira ekrana na par mm, ne bih se razmisljao...

@Duke, hvala na infu!

Poslednja izmena:
Bolje ne kucaj o kineskim proizvođačima jer očigledno ne znaš :).

Pratio sam temu "Kineski telefoni (clones free)" i vidim da si ti u toj temi bio veoma aktivan.
Ali treba biti realan: ti kineski telefoni pružaju stvarno dosta u odnosu na uložen novac ali i sam znaš da ne mogu da se porede sa Samsung, Sony i LG flagshipovima.

Ti kineski telefoni ce uvek da imaju nešto slabije od brand name telefona: mtk cpu, probleme sa gps-om, slabiji gpu, losiju kameru i los software i skoro bez podrške zajednice.

MTK SoC postaje sve bolji i bolji. Najveća mana jeste zatvorenost (tipično za Kineze) kao i oslanjanje na trenutno inferiorno grafičko rešenje tj. PowerVR čip. Ali je generalno A7 mnogo bolji nego bilo šta što su pre imali i bolje rešenje od slabijih Qualcomm čipova, o drugima da ne pričamo.

Problemi sa GPSom su najčešće neka svinjarija u dizajnu koji je relativno jednostavno rešiti kada neko provali kako... početničke greške što bi se reklo.

Sam hardver nije mnogo lošiji ali način na koji je zapakovan taj hardver i podrška su ono što čini kineski telefon lošijim rešenjem, barem za nas.

Pošto se već dopunjavam... evo primer: Desire 200 od 200 evra protiv kineskog telefona od 200 evra. Kineski telefon ga ostavlja u prašini po svim kriterijumima. Jeste Desire 200 jedno od lošijih rešenja u klasi i ta cena jeste u prodavnici ali je to poređenje solidan pokazatelj da su Kinezi jaki u tom nekom rangu cena do 250 evra. Preko nisu ali ih nešto ni nema.

Poslednja izmena:
Pratio sam temu "Kineski telefoni (clones free)" i vidim da si ti u toj temi bio veoma aktivan.
Ali treba biti realan: ti kineski telefoni pružaju stvarno dosta u odnosu na uložen novac ali i sam znaš da ne mogu da se porede sa Samsung, Sony i LG flagshipovima.

Ti kineski telefoni ce uvek da imaju nešto slabije od brand name telefona: mtk cpu, probleme sa gps-om, slabiji gpu, losiju kameru i los software i skoro bez podrške zajednice.

Heh, vidi se da pricas kao covek koji veruje samo propagandi. ja isto tvrdim da su samsung, lg i ostala boranija isto djubre, mozda cak gore od tih kineza koje spominjes

Takvi poput tebe su isto pre par godina , kada su bili aktuelni any-nesto telefoni blatili kineze kako nikada nece napraviti cestit telefon . A evo danas gledamo njihove brendove koji se uzdizu , i bice tako sve bolje i bolje ... Kako se ne zapitati sta ce biti za par godina ?

Heh, vidi se da pricas kao covek koji veruje samo propagandi. ja isto tvrdim da su samsung, lg i ostala boranija isto djubre, mozda cak gore od tih kineza koje spominjes

Jeste tako je.

Takvi poput tebe su isto pre par godina , kada su bili aktuelni any-nesto telefoni blatili kineze kako nikada nece napraviti cestit telefon . A evo danas gledamo njihove brendove koji se uzdizu , i bice tako sve bolje i bolje ... Kako se ne zapitati sta ce biti za par godina ?

Dobro i? Nijedan taj kineski no name brand ne može da pridje nekom Samsung, LG, Sony i HTC flagshipu.

Jeste tako je.

Dobro i? Nijedan taj kineski no name brand ne može da pridje nekom Samsung, LG, Sony i HTC flagshipu.

Mozda ne u top segmentu ali sve ispod toga je daleko od sjajnog , uostalom za par godina ces samo cutati . Ocigledno je da si tip coveka koji ne gleda siru sliku .
Licno bih jako voleo a sve ide ka tom smeru da se kineski brendovi jos vise uzdignu ( a na odlicnom su putu) i budu 100 procentni pandan trenutnim vodecim kompanijama . Konkurencija je uvek zdrava a kinezi imaju dosta toga da ponude vec sada ...

Evo kako izgleda vrhunski kineski Android smartfon:

Ne kapiram ovu polemiku, tvrdite da su samsung lg i ostali flagshipovi bolji od kineza. To je tacno. Ali kinezi kostaju mnogo manje, i u svojoj cenovnoj klasi šiju sve ostale "brand name" uređaje. Činjenica je da niko ne bi ni znao za kineske uređaje da su skuplji od brand name mašina.

Ja koristim Alcatel 992 i zadovoljan sam. Ovo mi je drugi pre njega sam imao 991. Jeste da je crko ali mislim da sam ga mozda i ja zeznuo sa autopunjacem ali kada sam ga odneo u servis bio sam iznenadjen uslugom i brzinom popravke. Sto se tice samog aparata ja sam zadovoljan i zavrsava mi posao. Ali u jedno sam siguran da na telefonu ovih karakteristika pise Samsung kostao bi barem 100eur skuplje. Ja gledam ovako: imam dve godine garancije i bas me briga da li ce da crkne ili ne. Kazem opet ja nisam neki zahtevan korisnik ali za GPS internet i pozive mi zavrsava posao 100%.

Mojne da se ljutis ali mislim da ne znas ajde necu reci nista ali da ne poznajes bas dobro o onome sto pises. Vidi ne zelim da ulazim sa tobom u neku polemiku nije mi to cilj, vec samo da ti kao i ostali kazem da nisi u pravu.
MTK SoC je odlican zapravo to nije Kinesko vec Tajvansko da se razumemo pod broj jedan, drugo nemaju problem telefoni sa MYK sa GPS-om vec je po sredi losa antena za GPS a to nema veze sa MTK, slabiji GPU, pa nebih bas rekao imas kineze sa extra GPU kao i Samsung..., losiju kameru hmm da to mozda ali zato sto ne ubacuju Carl Zeiss optiku ali brate to povecava cenu, nije problem da to ubace, ALI onda ces ti i slicni da njacu po netu kako je tamo neki kinez skup, e sad kad je tako vrhunska optika u kinezu nekom tamo onda je fon skup, ali kad je tako vrhunska optika u Nokii onda je u extra joj je kamera i tako primera ima jos mnogo dao sam samo primer optike, ja nisam cuo da je los software bas se ne secam da je neko kukao, i ima podrske zajednice, bar za one velike firme, ja ne verujemd a ce iko ovde kupovati neki kung fu model kineza, pored OPPO, ZOPO, MEIZU, XIAOMI, THL... svi oni imaju neku podrsku zajednice.

Dakle nemoj da se ljutis ne zelim da polemisem i nista lose nisam mislio samo sam hteo da ti kazem da bas nije tako lose kako ti pises, MTK je mnogo dobar i svaki novi je jos bolji od predhodnog, a procitaj ovu moju recenicu za godinu-dve pa ces videti sta ce tada kinezi napraviti odnosno Tajvnci a da ne kazem za 5-10 god. Secam se sta su mnogi do pre 3-4 godine pricali za ove iste Kineze, sad ti koje ja znam a koji su posteni(da priznaju da su pogresili)kazu da sam bio u pravu i vise ne podcenjuju Kineze odnosno njihove telefone, e sad da ovi kinezi kostaju isto kao ove sto ti kazes vrhunske marke uredjaja(BTW, taj za koga ti kazes da je extra marka je poceo tako sto su pravili usisivace, pa sve onda dalje)onda nebi mozda imalo smisla kupovati ovako dobar odnosno odlican uredjaj dobijas ali ne dobijas MARKU, sad neko placa ono sto dobije a neko marku, svako ima pravo na svoj izbor, a moj je uvek jasan.

To me uvek podseti na VW vozila od kojih dobija isto ako ne i manje od nekih drugih marki vozila ali kostaju bar 20% vise, ali neko voli da placa marku... sad sam malo otisao van teme ali samo sam hteo da docaram na slikovitom primeru.
Nemojd a se ljutis ....pozz

Ja sam u medjuvremenu shvatio da beleske u pdf fajlovima mogu da hvatam i bez olovke, tj. pomocu adobe readera a i da mi za to ipak treba ekran od 10inchi, tako da sam se odlucio za Asus Padfone 2 a nekih dodatnih prednosti note olovke sam se odrekao...

Telefonom i tabletom sam odusevljen...

Sto se tice kineza, zadrzavam dobro misljenje o njima...

Koja otkucana gomila gluposti u temi :S:.

Elem, najavljene je Note inspirisan telefon sa S-Penom (Sunle S570). Koliko vidim rekao bih da je isti kao i ZOPO ZP950+, ZOPO ZP950H, Hero H9600+, Hero H9610, Hero N9700+, СAESAR A9800, Revo HD MAX Hkphone, GFIVE G9 i Mlais MX86 samo što ima S-Pen, navodno 12 Mpx kameru i bateriju kapaciteta od 3.800 mAh :).

Vest je friška (od danas):
http://mtksj.com/html/mtkshoujizixun/5086.html

Zvanični sajt modela:
http://www.szsunle.com/index.php?c=msg&id=243&

Mojne da se ljutis ali mislim da ne znas ajde necu reci nista ali da ne poznajes bas dobro o onome sto pises. Vidi ne zelim da ulazim sa tobom u neku polemiku nije mi to cilj, vec samo da ti kao i ostali kazem da nisi u pravu.
MTK SoC je odlican zapravo to nije Kinesko vec Tajvansko da se razumemo pod broj jedan, drugo nemaju problem telefoni sa MYK sa GPS-om vec je po sredi losa antena za GPS a to nema veze sa MTK, slabiji GPU, pa nebih bas rekao imas kineze sa extra GPU kao i Samsung..., losiju kameru hmm da to mozda ali zato sto ne ubacuju Carl Zeiss optiku ali brate to povecava cenu, nije problem da to ubace, ALI onda ces ti i slicni da njacu po netu kako je tamo neki kinez skup, e sad kad je tako vrhunska optika u kinezu nekom tamo onda je fon skup, ali kad je tako vrhunska optika u Nokii onda je u extra joj je kamera i tako primera ima jos mnogo dao sam samo primer optike, ja nisam cuo da je los software bas se ne secam da je neko kukao, i ima podrske zajednice, bar za one velike firme, ja ne verujemd a ce iko ovde kupovati neki kung fu model kineza, pored OPPO, ZOPO, MEIZU, XIAOMI, THL... svi oni imaju neku podrsku zajednice.

Dakle nemoj da se ljutis ne zelim da polemisem i nista lose nisam mislio samo sam hteo da ti kazem da bas nije tako lose kako ti pises, MTK je mnogo dobar i svaki novi je jos bolji od predhodnog, a procitaj ovu moju recenicu za godinu-dve pa ces videti sta ce tada kinezi napraviti odnosno Tajvnci a da ne kazem za 5-10 god. Secam se sta su mnogi do pre 3-4 godine pricali za ove iste Kineze, sad ti koje ja znam a koji su posteni(da priznaju da su pogresili)kazu da sam bio u pravu i vise ne podcenjuju Kineze odnosno njihove telefone, e sad da ovi kinezi kostaju isto kao ove sto ti kazes vrhunske marke uredjaja(BTW, taj za koga ti kazes da je extra marka je poceo tako sto su pravili usisivace, pa sve onda dalje)onda nebi mozda imalo smisla kupovati ovako dobar odnosno odlican uredjaj dobijas ali ne dobijas MARKU, sad neko placa ono sto dobije a neko marku, svako ima pravo na svoj izbor, a moj je uvek jasan.

To me uvek podseti na VW vozila od kojih dobija isto ako ne i manje od nekih drugih marki vozila ali kostaju bar 20% vise, ali neko voli da placa marku... sad sam malo otisao van teme ali samo sam hteo da docaram na slikovitom primeru.
Nemojd a se ljutis ....pozz
Apsolutno se slazem za cip i grafiku sa tobom...Ustvari uskoro ce oni postati lideri...A sto se tice podrske zajednice neko rece, doci ce i ona kada se poveca prodaja, isto tako pre 3 i nesto godine niko ni pomisljao nije da ce Android postati lider, pored tada mocnog Symbian-a...Ali eto, desava se...Verujte mi ljudi Samsung ce jako brzo izgubiti vodece mesto, pojavice se za godinu dana marke za koje nikada nismo culi po duplo manjim cenama... A to je valjda za sve nas dobro...Inace ne bih razumeo ljude koji navijaju za neku prejaku multinacionalnu kompaniju samo zato sto oni imaju njihov telefon, umesto za svoj dzep...

Nazad
Vrh Dno