Šta je novo?

Kineski NEC!!!

audiofreak

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.07.2003
Poena
410
Vest

Evidence seized in raids on 18 factories and warehouses in China and Taiwan over the past year showed that the counterfeiters had set up what amounted to a parallel NEC brand. They had even networked partnerships with more than 50 electronics factories in China, Hong Kong and Taiwan. :zgran:

Eto otkud jeftini rezaci...

Wow. That’s on a whole other dimension. Two questions: if the goods were for sale and this has been going on for some time, how can we tell what NEC products are actually the real deal? And if it could happen to NEC, who’s to say who isn’t being scammed by a simailar setup? Scary business, literally.

Poslednja izmena:
Zanimljiv komentar bivseg "insajdera":

I actually used to work for NEC in a semi-conductor fab. I will personally assure that the bootleg products are superior. NEC is tanking, big big time tanking. They deserve it too, because of bad management choices, and poor treatment of employees.

I can honestly say that was hands down the worst job I’ve ever had. I usually beat out people in “my job sucks” comparisons.

This is great news, screw them.

One particular story involves a man working at a tool involving arsenic gas… drops dead. He’s replaced a few hours later after Line Maintenance determines the machine wasn’t an issue, doubles over in convulsions… they take a day to investigate, then attempt to staff the machine (without fixing it, just “investigating” it) with a woman that was 7 months pregnant.

This isn’t in China… this was fucking Roseville, CA.

They are incompetent and deserve to be wiped from the financial world. I could go on and on, but I’m currently at work (Intel) and I don’t want to get spotted posting on forums all day.

Kinezi su majstori u plagiranju, bez frke se u corbi nadje 50 fabrika iz celog regiona. mis'im stvarno...
Ja kupio NEC 3550A pre nekih 2 meseca... naravno mod u 4551A i sve radi ok sem sto mu je katastrofalno vreme pristupa disku. Ajd' sad, odoh da kopam po netu kako se prepoznaju ti kineski primerci.

I ja imam NEC-a 4550A modovanog u 4551A, ali mi zaista nije bitno gde je pravljen kad radi sasvim dobro. Uostalom, Kinezi se, uz sva kocenja i driblanja od strane Amera, samostalno setkaju po svemiru, i to bez "obrushavanja",...sto znaci da im tehnologija nikako nije za podceniti.
A kad malo bolje pogledam, ni Japanci ni Tajvanci i ostali koji vaze za klasu u tehnologiji, nesto bas i nemaju sopstveni svemirski program

e sad, pretera ga... tj. nije poenta u tome sto su kinezi u pitanju vec sto je u pitanju plagijat, furda, fusha. sigurno se secas recbak, reebak itd. umesto reebok patika. sumnjam da bi zeleo da platis recbak po istoj ceni kao i reebok.

a za njihovo setkanje po svemiru, sigurno im je JNC radio elektricne instalacije na raketi :) da je tako ne bi daleko dogurali. jos nesto, let u svemir je ovih dana vise politicki nego tehnoloski poduhvat...

Bilo kako bilo, oni lete .... i jos uvek ne padaju...
I ti NEC-ovi rade ko ludi kod velike vecine, ciji god da su i sta god da su
A i 90% nacije nam nosi "reebak itd. umesto reebok patika" (onih jedva 10% se obuvaju preko grane ! )
Ali, sta je tu je...kupujemo i koristimo ono sto mozemo i sto nam je dostupno, pa makar to bili i plagijati.

Problem sa plagijatima koji niko od vas ocigledno ne vidi je sto to u praksi znaci da nemate garanciju proizvodjaca jer nije on proizveo uredjaj.

cekaj... a mozda im NEC.. i ostali daju licence da to rade... pa mislim da bi se sve te kompanije pobunile... da su to stvarno plagijati ... kao reebak..itd... koliko vidim danas ih je sve manje.. stvarno...

nece se sigurno Nec ili ko vec odreci tog dela profita koji im pripada...
tako da su to ipak licence.. sto znaci da vazi garancija..

Dobro, je li iko pročitao ovu vest pošteno? Ovde se ne radi o reabok-reebok priči, ovde je sve piratizovano, uključujući i logo i mnogo važnije stvari. Biće to jak udarac na prodaju NEC-ovih proizvoda, čak i ako nije sve ovako kako piše.

audiofreak je napisao(la):
Problem sa plagijatima koji niko od vas ocigledno ne vidi je sto to u praksi znaci da nemate garanciju proizvodjaca jer nije on proizveo uredjaj.

Tacno, tu si potpuno u pravu, ali mislim da to vazi samo za uvoznike, eventualno prodavce. Mi obicni smrtnici ne reklamiramo nase krseve kod proizvodjaca vec kod onih gde smo to kupili....a kako prolazimo u tome i sami znamo
Sad nesto kontam, mozda bas zato i imamo toliko problema sa reklamacijama bilo cega kod nas.

Lepo sam ja odavno rekao da je NEC bezveze :d

Poslednja izmena:
vectorman je napisao(la):
Dobro, je li iko pročitao ovu vest pošteno? Ovde se ne radi o reabok-reebok priči, ovde je sve piratizovano, uključujući i logo i mnogo važnije stvari. Biće to jak udarac na prodaju NEC-ovih proizvoda, čak i ako nije sve ovako kako piše.

slazem se da se ne radi reabok-reebok prici, ova prica je dosta shira (morao sam malo da budem plastican u diskusiji sa jurke-tom), naime radi se o potpunom preuzimanju identiteta NEC-a. zaista bezobrazno, gubitasi su kupci i NEC a plagijatori extra-dobitnici...

no, ne nadjoh nista posebno o samim fake uredjajima, bilo je neko upozorenje na cd freaks-u da se prodaje neki fake NEC na ebay-u, medjutim tamo su ga sklonili... pored toga, naisao sam na neku aferu od pre par godina, kada su neki likovi kupovali poluispravne mem. cipove i nastampavali NEC logo?! sve ostalo je u vidu vesti koju smo vec procitali...

Ser_Zile je napisao(la):
ko god da ga pravi to radi odlicno!

Tacno tako Ser Zile !

@Dsk .-
Nema tu nikakve diskusije i plastike, samo gledamo stvari iz razlicitih uglova.
Radi se o tome da je to sto imamo za sada dobro, a zahvaljujuci vama koji vise citate i pratite dogadjanja u IT svetu, mi cemo, kada nam riknu ovi NEC-ovi koje imamo, kupiti neki drugi plagijat posto sada znamo da NEC vise nije NEC.

u pravu si, posmatramo stvari iz razlicitih uglova.

deo mog posla je vezan za racunare, samim tim smatram da sam duzan da budem upucen u ovakve stvari. danas je to dvd rezac, sutra moze biti graficka, memorija... plagijat nije original, niti je testiran niti mu se moze znati "narav". ko zna kakvu stetu mogu da izazovu, sumnjam da bi posle jurili kineze... srecom (ili nesrecom) uglavnom radim sa svojom opremom, ne daj boze da nesto crkne, pa onda poslodavcu da objasnjavam kasnjenje u fazonu uletela mi neka fake memorija (ili sta vec)... sto bi to njega zanimalo? ne mrzim ja kineze, samo poshtujem posao od koga zivim.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno