Šta je novo?

"kineske" multi-praktik slušalice

wladymeer

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2009
Poena
505
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-4690 (3.5GHz)
Matična ploča
MSI H97M Eco
RAM
Patriot 16GB DDR3 800 MHz
GPU
NVidia GTX 1060 3GB
Storage
Samsung 840 Evo 250GB • Gigabyte GP 480GB • Hitachi HDD 2TB
Zvuk
SSL 2+ • JBL LSR305
Monitor
Hisense H39A5100
Ostale periferije
Audio Technica M50x
Laptop
Apple Macbook M1 (16/256)
Tablet
iPad 2 / iPad 3
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S20 FE
Pametni uređaji
Soundpeats Sonic
Steam
djedroid
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Čisto da ne bude zabune, oba modela koja si naveo nemaju veze sa Wi-Fi (vidim da to spominješ), oni su wireless, tj. bežično se povezuju a povezuju se bežično putem bluetooth-a. Wi-Fi je takođe bežični način povezivanja.

Mislim da se na aliju može naći ista stvar za nižu cenu. Ne znam koja je razlika u kvalitetu u odnosu na te koje si našao ali evo na primer ovih:

https://www.aliexpress.com/item/2015-New-Fone-De-Ouvido-Wireless-Bluetooth-Earphones-Headphones-for-Mobile-Phone-Tablet-Pc-Mp3-Headset/32263239909.html?spm=2114.10010108.1000015.2.VKAubx&s=p

i

https://www.aliexpress.com/item/Wireless-Bluetooth-Headphones-Casque-Audio-Portable-Folding-Bass-Stereo-Headset-Noise-Cancelling-Built-in-Mic-TF/32709366759.html?spm=2114.10010108.1000014.10.VKAubx&scm=1007.13338.46806.0&pvid=ab77e71b-57f2-403d-97fc-efce8acb1bfa&tpp=1

Ovo me je zbunilo - za ovaj moj Uetone model piše sledeće:
Wireless Type:Bluetooth,WIFI,NFC,RF

zbog toga sam pomislio da ima i bluetooth i wifi - hvala - wifi funkcija mi je jedna od glavnih uz pristojan zvuk (ne mora neko ludilo od kvaliteta, već samo korektan zvuk)

Za oba ova tvoja modela piše Wireless Type: Bluetooth - može pojašnjenje gde si našao da su i WiFi?

Poslednja izmena:
Da, piše da Ueton imaju WI-Fi. Nisam to video. Kod tih Logitech slušalica mislim da ne piše Wi-Fi. Za ova dva modela koja sam naveo nigde ne piše da imaju mogućnost povezivanja sa Wi-Fi.

Zašto sam ti ih predložio iako ne piše da imaju Wi-Fi? Iskreno, ne znam za slušalice koje uopšte imaju mogućnost kačenja na Wi-Fi broadcasting, ako je to ono što tražiš. Ne kažem da ne postoje ali ih ja nigde nisam video. Za te Ueton, kao i za mnoge druge kineze, mislim da je oznaka Wi-Fi tu ili iz neznanja ili da potpomogne prodaju jer lepo zvuči.

Wireless samo znači bežično. Wireless ne znači automatski Wi-Fi. Wireless je i običan AM ili FM radio, mobilni telefon, bluetoth, Wi-Fi, sve što se emituje i prima preko antene pomoću radio talasa. Sad, to što slično zvuči i na početku se isto piše Wi-Fi i wireless, ume da zbuni. Dakle, može da bude wireless, tako što na primer ima bluetooth ali to ne znači da ima Wi-Fi. Takav primer je bluetooth slušalica za mobilni telefon koja se nosi u jednom uvetu.

Može se u kući bežično strimovati audio i video preko Wi-Fi mreže ali to je već neka druga priča. Da li za tu situaciju postoje i Wi-Fi slušalice, to je već pitanje. Onim kinezima koji pišu da im slušalice to mogu, ja ne bih verovao. Slušalice slične njima su samo bluetooth i u tom smislu su wireless. Ako ih kupiš i otkriješ da su stvarno Wi-Fi, bilo bi lepo da napišeš. Koliko je zvuk preko bluetootha kvalitetan, o tome ima mnogo diskusija.

Izvini ako sve ovo znaš ali sam više puta primetio da to mnoge zbunjuje pa će možda nekome koristiti.

Taj Logitech H800 definitivno nije WiFi, koliko sam ja shvatio to je wireless (preko usb prijemnika koji se kači na računar, i izgleda isto kao Unifying prijemnik za tastaure i miševe) + bluetooth, a ja ne bi nikad dao ~50$ za kineske krš bluetooth slušalice, za manje para možeš uzeti odlične polovne ili malo dodati za nove ali proverene firme...

Vrh Dno