Šta je novo?

Kineske BT slusalice

kamango604

Slavan
Učlanjen(a)
07.02.2006
Poena
360
Po novom zakonu o saobracaju je telefoniranje strogo kaznjavano resio sam da kupim neku BT slusalicu. Naleteo sam na neku slusalicu na Limundu koja navodno radi sa svim telefonima, dobra autonomija, koristi Nokia punjace, pritom smesna cena...Da li je neko koristio ovu slusalicu? Interesuje me kakav je kvalitet razgovora preko nje, ili da se drzim proverene skuplje brandirane varijante.

Po novom zakonu o saobracaju je telefoniranje strogo kaznjavano resio sam da kupim neku BT slusalicu. Naleteo sam na neku slusalicu na Limundu koja navodno radi sa svim telefonima, dobra autonomija, koristi Nokia punjace, pritom smesna cena...Da li je neko koristio ovu slusalicu? Interesuje me kakav je kvalitet razgovora preko nje, ili da se drzim proverene skuplje brandirane varijante.

Kako iko može da ti odgovori na pitanje ako ne kažeš koji je proizvođač, model ili daš link ili sliku? "Neka slišalica na Limundu" i nije baš najpreciznija informacija

Bluedio J9 slušalica, a ima i verzija koja podržava A2DP stereo bluetooth BLUEDIO AV890. I ja sam zainteresovan.

Poslednja izmena:

Susreo sam se sa dosta tih slusalica. Vecinom su genericke, znaci unutra sve isto a spolja samo oklop drugaciji.

Najveca mana koju sam ja primjetio je slab mikrofon. Znaci , onaj s kim procas ce da te cuje tise (naravno bilko je i modela gde to nije bio problem).

I mana koja se pojavljivala jos kod nekih je zujanje / sustanje.. smetnje.

Znaci konstantno susti ili zuji kada se prica preko nje.

Ja sam koristio jednu , kao NOKIA BH-320 i za te pare (8 eura) radila je solidno.

Ipak sam na kraju presao na Sony Ericsson bt slusalicu (dobio je sa telefonom na postpaid) i razlika je primjetna u kvalitetu zvuka.

Da bas sam gledao taj Bluedio J9.

Na netu sam nesto trazio i bas pise da je u principu sve isti djavo samo drugo pakovanje. U principu nije kao mnogo losa ali zaostaje za brandiranim. Uglavnom kupicu je i isprobacu pa cu vam reci kakva je. Plus slusalica ima 6 meseci garancije...

Kupio sam Bluedio J9.

Za sada, punjenje traje manje od sat, puca veza sa telefonom na oko 6m, izuzetno mali(sto mi se i ne svidja), lako koriscenje...Koliko traje bat to ne znam. Prijem je odlican kao i zvuk. Jedino sagovornik cuje mali eho ali to je zbog udaljenosti mikrofona.

Poslednja izmena:
A, pa to je suviše sitno. Odustajem onda od J9.

Koliko sam provalio, svi kinezi kod nas sto se prodaju su ove ili slicne velicine. Jos jedna napomena, jako je "neudobna" slusalica. Cesto mora da se namesta jer lako spada.

Ocena za sada 3+

Na kraju ćeš je baciti i kupiti krštenu slušalicu - kako to obično biva sa kineskim glupostima, čast izuzecima.

Kineske ili ne, sve se prave u Kini.

Meni je Logi (ne znam tačnu oznaku) crkao, jer ga nisam koristio ~2 meseca. Riknula baterija i ne može više da se napuni.
Koštao je preko 50€...ali svi ostali modeli su išli u ušnu školjku, ovo je jedini koji se kači spolja, što meni više odgovara. A i mikrofon dođe gde treba :)

logitechbtheadset.jpg

Sad ne znam šta da uzmem, a ove "žičane" što sam dobio uz Galaxy mi ne odgovaraju :(
Imam super Nokia HF na kablu, ali su 2.5, a Galaxy ima 3.5.....sve bolje od boljeg...

A nisi pokusao da otvoris i vidis koja je baterija ? (ako je vec "crkla" nece da joj skodi :D )

Ja sam rastavljao ove kineske:

xxx.jpg

i vidi se baterija. A moze se naci ....

Slažem se da se sve pravi u Kini, ali Anicool nije isto što i N95, iako veoma liče. Pretpostavljam da je slična priča i sa slušalicama.

Doduše, sve to može da se koristi, samo zavisi kakvi su čiji kriterijumi. ;)

Mom drugaru Logi kao tvoj je trajao godinama. Zamenio ga je Planstronicsom Voyager 500 svojevremeno, iako je Logi bio i dalje sasvim funkcionalan, a veoma obilato je korišćen.

ma te bt slušalice zrače ko nenormalne,ja sam imao plantronic i 2 puta je crkavala(oba puta različita) a da ne pričam kako je zračila.

^

Verovatno je toliko zracila da se maglila sofersajbna i opadao pritisak u pneumaticima, a?! :bottle:

Normalno da zrače, ali to zračenje je zanemarljivo naspram mobilnog telefona. 5-10mW, možda i manje. A ne zrače non-stop, već samo kad se razgovara.

Pažnja, pažnja, uključiti mozak. :)

BT slušalica ima domet 10m (u teoriji, realno dobaci 5-6), dok mobilni može da grune i desetak km - tj. hiljadu puta više. Doduše, mobilni radi na minimumu snage koji je potreban za pouzdanu vezu, ali to radi i BT slušalica.

ma te bt slušalice zrače ko nenormalne,ja sam imao plantronic i 2 puta je crkavala(oba puta različita) a da ne pričam kako je zračila.

A što nam ne ispričaš kako je zračila? Verujem da je priča uzbudljiva, možda i poučna...

Ja sam u poslednjih par godina x puta kupio BT sluske nekog "levog" brenda i svaki put bi se razocarao u kvalitet zvuka.

Taman sam odustao od eksperimentisanja, kad se pojavi ovaj noci zakon ;)

Probao bluetooth na tri modela navigacija i nigde mi se nije svidelo kako me sagovornici cuju, tako da sam na kraju kupio Jabra BT2010 -onu najosnovniju varijantu i za sad sam super-zadovoljan ...

Ova slušalica ima samo jedan "šav" i za sada ne vidim način da je otvorim, a da je ne izlomim.
Ako je izlomim, koga briga kakva je baterija unutra. S obzirom na oblik, možda je i 2032.

Nazad
Vrh Dno