Šta je novo?

Kindle Fire HD 8.9" Tablet

Kritika

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poena
320
Da li je ovo idelan tablet pogotovu kad je reč o čitanju knjiga i časopisa u PDF formatu pre svega zbog ovoga:

8.9" 10 point capacitive touch high definition color display; 1920x1200 resolution at 254 ppi, video playback up to 1080p, with IPS (in-plane switching) technology, advanced polarizing filter, and anti-glare technology

http://www.amazon.com/gp/product/B008GFRE5A

http://www.theverge.com/2012/11/21/3672846/amazon-kindle-fire-hd-8-9-hands-on-photos

http://www.theverge.com/2012/9/6/3298054/amazon-8-9-inch-kindle-fire-hd-press-images

DSC_2985-hero_verge_super_wide.jpg

http://mobile.benchmark.rs/mobile_vesti/kindle_fire_hd_8.9_jeftiniji_i_dostupan_u_vishe_zemalja

http://mobile.benchmark.rs/mobile_vesti/amazonovi_kindle_ureaji_konachno_stigli_u_evropu

Poslednja izmena:
Šta bi drugo preporučio koa uređaj za čitanje knjiga i časopisa a da je malo većeg formata?

Nzm koji cenovni rang ciljas, ali situacija je ovakva, vrv znas i sam..

10.1 je NO GO za citanje... Znaci dolaze u obzir samo 9.7 uredjaji, sto ce reci iPad.. Ali dozvoli da ti samo kazem zasto mislim da ovo nije SKROZ idealan uredjaj, po meni samo iz jednog razloga..

Tezak je skoro 600g.. Dok npr galaxy tab 8.9 star par godina je 400 i kusur g.. Znam pomisli covek ihh sta je to 100g, ali 100 po 100, postane zamorno za drzanje.. Inace meni je za te stvari ovo super, jos ta rezolucija, 1.5ghz A9 je skroz ok za te pare.. oko 200 i kusur evropljana, jel da??

Problem sa IPad uređajem ako se izuzme cena je i refleksija bez obzira na odličnu rezoluciju

Ovaj Kindle Fire HD 8.9" Tablet ne

10.1 je NO GO za citanje... Znaci dolaze u obzir samo 9.7 uredjaji, sto ce reci iPad..
Ne slažem se. Već godinu i po dana aktivno koristim svoj Toshiba Thrive AT100 tablet (10.1", 1280x800) baš za čitanje i odlično mi služi. Kupio sam ga uglavnom zbog čitanja stripova, i za stripove je 16:10 odnos idealan, američki comic book format legne gotovo savršeno preko celog ekrana. Dakle, 4:3 (iPad) ili 16:9 odnosi mi nisu odgovarali, hteo sam baš 16:10 i on je idealan za stripove. A i za čitanje knjiga je sasvim dobar. Sve više čitam beletristiku na tabletu, iako imam i Kindle 3 ebook čitač.
Jedino za čitanje magazina je bolji iPad, jer časopisi imaju šire stranice.

Ovaj tablet mi je zapao za oko pre svega jer je osnovna namena čitanje u pdf knjiga i časopisa.

6" je malo pogotovu kad je reč o pdf fajlovima. Ima tableta sa solidnom rezolucijom ali je problem refleksija.

Ovo je jedini sa karakteristikama tipa 8.9" 10 point capacitive touch high definition color display; 1920x1200 resolution at 254 ppi, video playback up to 1080p, with IPS (in-plane switching) technology, advanced polarizing filter, and anti-glare technology

Kako jedini, zar nije Samsung Galaxy Tab 2 isto sa anti-refleksivnim namazom ?

Neka me ispravi neko ako grešim ali mislim da se tehnologija dosta razlikuje.

Poered toga Kindle ima mnogo veću mogućnost podešavanja kad je reč čitanju bar prema testovima koje sam pronašao na netu

Poslednja izmena:
Ma, ako imaš nekoga da ti donese ovaj Kindle HD 8.9 od "preko bare", nemoj ni da razmišljaš o drugim varijantama. Odlična je ovo ponuda za jedva nešto preko 200 evra.
Tačno je da je u pitanju veoma modifikovan Android i da u početku nemaš pristup Google Play-u, nego samo Amazonovoj prodavnici aplikacija koja je znatno slabija po ponudi. Međutim, sve se to da ispraviti, može i da se ubaci Google Play, možeš i da instaliraš aplikacije preko APK fajlova, sve je moguće. A dobijaš sjajnu rezoluciju i ekran, jak hardver, pouzdan kvalitet, odličnu izdržljivost baterije (Pazi: punjač se ne isporučuje u paketu! Moraš da ga kupiš posebno ili da puniš tablet preko USB-a, što traje valjda oko 11 sati!).

Ma, ako imaš nekoga da ti donese ovaj Kindle HD 8.9 od "preko bare", nemoj ni da razmišljaš o drugim varijantama. Odlična je ovo ponuda za jedva nešto preko 200 evra.
Tačno je da je u pitanju veoma modifikovan Android i da u početku nemaš pristup Google Play-u, nego samo Amazonovoj prodavnici aplikacija koja je znatno slabija po ponudi. Međutim, sve se to da ispraviti, može i da se ubaci Google Play, možeš i da instaliraš aplikacije preko APK fajlova, sve je moguće. A dobijaš sjajnu rezoluciju i ekran, jak hardver, pouzdan kvalitet, odličnu izdržljivost baterije (Pazi: punjač se ne isporučuje u paketu! Moraš da ga kupiš posebno ili da puniš tablet preko USB-a, što traje valjda oko 11 sati!).

Realno jeste tako kako ti napis`a covek.. A za punjac brige bez, sigurno po svemu odgovaraju ovi sa galaxy tabove, sto znaci da i punjac imas za jos 10e..

Mene interesuje kako se snalazi sa pdf formatom, pogotovo bogato ukrasenim pdf fajlovima sa gomilom slika, teksta, grafikona? Negde sam citao da se nijedan kindle e-book reader ne snalazi sa takvim pdf fajlovima, mada su to bili uglavnom stariji tekstovi.

Mene interesuje kako se snalazi sa pdf formatom, pogotovo bogato ukrasenim pdf fajlovima sa gomilom slika, teksta, grafikona? Negde sam citao da se nijedan kindle e-book reader ne snalazi sa takvim pdf fajlovima, mada su to bili uglavnom stariji tekstovi.

Ovaj ima poprilicno noviji hw od tih e-book reader-a, tako da ne vidim zasto bi se slabo snalazio..

Pa tableti su kao stvoreni za PDF dokumente, tako da nema apsolutno nikakvih problema što se toga tiče.

Inače, ovde kod mene u Nemačkoj 8.9" je počeo da se prodaje početkom marta meseca na www.amazon.de. Zakašnjenje od čak 3 meseca u odnosu na USA !

Nažalost nikog, a razlika u ceni između nemačkog i američkog se najbolje vidi da je doplata za ukupno 32GB 30dolara u Americi a 30 evra u Evropi:wall:
Naručio bih ga sa Amazona ali nisam siguran da li je moguće sa onog iz SAD može ovaj uređaj da se naruči u Srbiju i drugo da li je na amazon.com moguće platiti u evrima. Jer ako su u pitanju dolari a na Intesinoj internet kartici evro naši čobani vrše čak tri konverzije tako da bi razliku u cenu itekako pojele te transformacije.

Inače na sledećem linku su dodatni resursi namenjeni za dev: Kindle Fire Development Resources

Realno jeste tako kako ti napis`a covek.. A za punjac brige bez, sigurno po svemu odgovaraju ovi sa galaxy tabove, sto znaci da i punjac imas za jos 10e..
i originalni je toliko 10 dolara odnosno 10 evra u zavisnosti gde se kupuje

Ovo nije klasičan e-book reader ali ni klasičan tablet jer mnogo sličniji e-reader-ima. Sa pdf se snalazi fenomanalno ima opcije čak i za podešavanja ivica. To i jeste prevashodna namena ovog tableta zbog čega se razmišlja o kupovini.

Pa tableti su kao stvoreni za PDF dokumente, tako da nema apsolutno nikakvih problema što se toga tiče.

Inače, ovde kod mene u Nemačkoj 8.9" je počeo da se prodaje početkom marta meseca na www.amazon.de. Zakašnjenje od čak 3 meseca u odnosu na USA !
Sa nemačkog amazona zbog gore navedenog razloga (nisam siguran da može sa amazon.com koji je mnogo jeftiniji) i planiram da ga naručim ali me brine naša carina

Poslednja izmena:
Uf to i treba da te brine.. :( Nemas nikog ko bi ti ga doneo, citajuci iskustva ljudi ja se ne bi upustao u taj poduhvat..

edit: Mozda je i najbolja solucija da ga platis, stigne nekom nasem tamo, pa ga on posalje busom, Lasta ili koji vec voze, za 20e vozac svercuje to bez greske.. :) A tebi carina uzima skoro 10e samo sto ti otvori paket..

Poslednja izmena:
Na Kindle Fire HD 8.9 varijantu bih išao samo pod uslovima koje sam naveo - dakle, da ga platim cca 210 evra na američkom Amazonu, da ga besplatno isporuče nekom mom prijatelju/rođaku u SAD i da mi ga ta osoba donese (tako da sigurno izbegnem carinu, špediciju i ostale lopovluke). Dakle, ukupan trošak da bude u vrednosti 210 evra.

Za onih 270 evra, koliko košta kod Nemaca, pa još poštarina do Srbije, pa moguća (tj. vrlo izvesna) carina - e u toj varijanti ispada preskupo. Vrlo verovatno bi ti išlo do cifre od oko 350 evra. Za te pare bolje kupi kod nas, sa urednom garancijom, neki lep tablet od 10 inča. Ako ti je 1280x800 slabo, onda potraži nešto bolje. Polako se pojavljuju modeli sa 1920x1200 rezolucijom, to je odlična gustina i za 10 inča. Biće takvih modela sve više.

Poslednja izmena:
Najveći problem što se svih Amazonovih tableta i e-readera tiče, je taj što Amazon ZABRANJUJE da se on prodaje u lancima tehničkih prodavnica i na bilo kom drugom sajtu koji nije amazon.

Kada bi Amazon dozvolio da se u svakom većem tehničkom lancu prodaje (poput npr. Saturna u Nemačkoj) prodaju njegovi e-readeri i tableti, sve bi bilo DALEKOOO lakše za izvesti. Ovako je to komplikovano baš, pogotovo za ljude koji nemaju nikog u inostranstvu koji bi to mogao da im donese i time ga spasi carine i dodatnih troškova slanja.

@ Kritika

Kontaktiraj me na privatnu poruku, možda mogu da ti pomognem što se naručivanja iz Nemačke tiče.

Najveći problem što se svih Amazonovih tableta i e-readera tiče, je taj što Amazon ZABRANJUJE da se on prodaje u lancima tehničkih prodavnica i na bilo kom drugom sajtu koji nije amazon.

Kada bi Amazon dozvolio da se u svakom većem tehničkom lancu prodaje (poput npr. Saturna u Nemačkoj) prodaju njegovi e-readeri i tableti, sve bi bilo DALEKOOO lakše za izvesti. Ovako je to komplikovano baš, pogotovo za ljude koji nemaju nikog u inostranstvu koji bi to mogao da im donese i time ga spasi carine i dodatnih troškova slanja.

@ Kritika

Kontaktiraj me na privatnu poruku, možda mogu da ti pomognem što se naručivanja iz Nemačke tiče.

Ne znam za nemacku, ali u USA situacija nije takva, i tableti i e-readeri su bili dostupni u mnogim radnjama, samo je bilo pitanje interesa/rabata i slicnih stvari.

Da l ije tačna informacija da se sa amazon.com ne može ispooručiti u Srbiju

Da l ije tačna informacija da se sa amazon.com ne može ispooručiti u Srbiju

Nzm za to, ali i da moze msm da ce ti poslati DHL-om, a tu krajnju cifru ne zelis da vidis veruj mi.. Ako ti covek vec nudi pomoc, da narucis preko germanskog amazona i da ti on nekako posalje posle, to ti je najbolja solucija i velika pomoc druga clana Koste.. :) Sve druge varijatne su ti neisplative i za te pare ces ovde moci da kupis ipad 3.. Jos davno sam hteo da porucujem Samsung Infuse iz Amerike, ali sam treba po nekim proracunima samo za dostavu da platim 80e + carina, koja je preko DHL-a neizbezna, tako da bi to stvorilo dodatne troskove oko nekih 150-200e + cena telefona tamo, tako da sam odustao od toga.. Opet ti kazem, ako je Kosta voljan da ti pomogne, ne razmisljaj puno.. :)

Ajde da neodemo totalno u off (dogovor o naraučivanju ćemo psotići putem pp) a ovde neka ostane čista tema u vezi sa ovim uređajem

Ma ok, nego sam samo hteo da ti napomenem da se ne zaleces u avanturu narucivanja iz Amerike, jer zna da ``boli``..

Opet pravim off ali danas čitam u Politici info o varijanti do 50evra bez carine ako šalje pravno lice odno do 70 bez carine ako je privatno (npr. poklon). A na nekom sajtu nađe računicu tipa za narudžbu knjiga nema navodno PDV ali ima pdv na gomilu carinskih dažbina, špediciju itd. Tako da iz SAD naručena roba teško da može da prođe bez 60-70 evra troškova samo potom pitanju

Poslednja izmena:
Opet pravim off ali danas čitam u Politici info o varijanti do 50evra bez carine ako šalje pravno lice odno do 70 bez carine ako je privatno (npr. poklon). A na nekom sajtu nađe računicu tipa za narudžbu knjiga nema navodno PDV ali ima pdv na gomilu carinskih dažbina, špediciju itd. Tako da iz SAD naručena roba teško da može da prođe bez 60-70 evra troškova samo potom pitanju

Pa pazi s obzirom da se ovaj uredjaj ne moze kupiti kdo nas i nije neki off pricati a njegovom nabavljanju i najboljoj varijanti za to..
To je upravo ono sto sam ti rekao gore, DHL-u das od 50-80e, naravno postoji mogucnost i ovim nekim drugim kurirskim sluzbama, ali msm da oni nemaju osiguranje u slucaju gubitka paketa, kao i broj za pracenje posiljke, tako da su opet ovi najbolja varijanta, ali takodje i jako skupa..

Nazad
Vrh Dno