Šta je novo?

[Kickstarter] Spintires

ABET

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
26.03.2007
Poena
720
Nisam odavno otvorio neku temu posvecenu kickstarter projektima a ovoj igri zelim da pisem ima vec godinu i po dana cini mi se ali nikako da se nakanim. U pitanju je simulacija kamiona ali ne onih fensi iz ETS nego ruskih off-road kamiona sto prevoze drva kroz ruske shume.

Po cemu je ova igra specijalna? Pa ima jedan detalj koji mi je odmah zapao za oko a iskreno, ne secam se da sam vidjao nesto slicno u drugim igrama (bar ne zavrsenim). Ko se seca prezentacije Atomontage engine-a provalice o cemu se radi. Inace, jos jedan engine ce imati opciju deformacije terena kako to radi ovde, u pitanju je Outerra engine koji se jos uvek razvija (teska alfa traje od 2008. pa sve do danas) i koji da je u boljem stanju bi verovatno pogonio novu ARMA igru.

Uvek sam mislio da je ovo ruska igra ali ispade da je engleski studio. Mada Rus je programer (ko ce drugi, samo Rusi znaju matematiku dovoljno dobro od game programmer-a i dovoljno su blesavi da svoje znanje troshe na video igre).

Traze sitnu lovu (ne znam zasto im treba bas toliko). Demo mozete naci na kickstarteru i torrentima ako hocete da probate. Voznja je super odradjena, grafika je fina mada je view distance ocaj i sve je nekako mutno sto je dalje 10 i vise metara od kamiona.

Spintires -- The ultimate off-road challenge!

Ovo su Ruski vojni kamioni.
Onaj prvi iz klipa sam uzivo video u Vrscu kada sam bio u vojsci.
Koliko se secam iz price, samo dva takva postoje u Srbiji.
Inace igra je na prvi pogled dosta zanimljiva.

Ovo su Ruski vojni kamioni.

Tacno. Ali sta se to u Rusiji proizvodi a da nije za vojsku ili da bar tako izgleda ili funkcionise? :p

Ural (GAZ), KAMAZ i MAZ modeli uglavnom. Mozda bude i poneka ceska Tatra. Kako god, ti kamioni su jako retki u igrama.

Zaboraviste legendarne ZIL-ove sa benzinskim motorima, moj drugar u vojsci stoji pored jednog i nezna uopste da mu motor radi, toliko je tih, kada je neko dao gas nebo i zemlja se sastavili!

Tech demo download

Za one koje je mrzelo da traze po kickstarter strani. Demo je veliki samo 50MB, imate jedan kamion. Ako budete imali problema sa instalacijom uradite take ownership instalacionog paketa i probajte ponovo.

Preporucujem da probate bar malo, da vidite kako je lako zaglaviti kamion. Ukoliko ne znate sta radite u toj situaciji preporuka je da ukljucite pogon na sve tockove (Q). Ko sto rece @smith_bre, tockovi su od gume, put je od zemlje. Gume se prljaju i prave brazde na putu, kada prodjete kroz vodu gume se kvase i kada izadjete na put stvaraju blato. Prenos sa prednje na zadnju osovinu se moze zakljucati i otkljucati po potrebi. Kamion pod nagibom nije zalepljen za podlogu kao u vecini igrica. Kamion je polu-automatik ali ako skupe pare uradice full manual podrsku (za kamione koji to imaju) kao i podrsku za G25/G27.

Preporuka da se igra na joypadu jer su komande na tastaturi preosetljive. Mane su kamera (pijana kamera) kao i nikakav draw distance. Ko ima volan neka proba, ali nisam siguran da li su podrzani volani.

Poslednja izmena:
Tacno. Ali sta se to u Rusiji proizvodi a da nije za vojsku ili da bar tako izgleda ili funkcionise? :p

Ural (GAZ), KAMAZ i MAZ modeli uglavnom. Mozda bude i poneka ceska Tatra. Kako god, ti kamioni su jako retki u igrama.

MAZ su ostali upamceni po legendarnim vojnim vozilima serije 535 i 537, koja su uglavnom koriscenja kao lanseri za topol balisticke rakete, ili za transportaciju tenkova. Imali su motore iz T34 tenkova, dakle 40k kubika i ko zna koliko obrtnog momenta. :D Bilo bi zanimljivo videti jedan od ovih modela u igri.

Taj jedan jedini kamion u tech demou je upravo MAZ-535 :)

Edit: Evo ga u akciji za one koji jos nisu probali tech demo.

Poslednja izmena:
Extra. :) Sad sam bas zaintrigiran da probam igru. Fizika mi deluje skroz ok, a i grafika uopste nije uzas, kao sto sam ocekivao da bude...

Demo je ok, i mane su bas kao sto G@W kaze... Mada, intersuje me jedno - jel uspeo neko od vas da prevrne ovo cudo? :d Ja probao, i samo sam uspeo da se zaglavim...:)

Treba biti umetnik pa prevrnuti ovo vozilo.

Poslednja izmena:
Probao, veoma interesantno, dali iko ima predstavu o koncepciji igre, takmicenje, trka, nesto trece, kampanja...

@G@W - nije stvar u tome... Ja zelim da ga prevrnem...:d

Probao, veoma interesantno, dali iko ima predstavu o koncepciji igre, takmicenje, trka, nesto trece, kampanja...

Trebalo bi da bude kao Euro Truck Simulator samo sto umesto autoputem prevozis robu po sumama i divljini. Roba je takodje u skladu sa karakterom igre, nista fensi. U demou toga nema jer je tech demo a gameplay demo. Mislim da je bilo u alfa verziji iz 2011. godine.

Jedva cekam kompletnu igru :), od rusa uzivo sam video, i seo u njega - Kraz 255b - cudoviste.. a maz 537 sa prikolicom je drugar prosle godine video u prolazu, pao na dupe :d...

Evo klipa gde pokazuju kako snimaju zvuk motora, bas na primeru kamiona Kraz 255:

Jos malo pa funded. U pocetku nije delovalo tako. Unapredili su tech demo jos jednom:

Spintires Tech Demo v3

Now includes:

- Extended Map

- More Map Assets.

- Tweaks to UAZ

- Graphical Improvements

- Performance Improvements

- Chassis now interacts with terrain

Moji utisci su sledeci:

- Mapa je bas fino uvecana, sad moze i da se divlja naokolo. Ubacili su kao neki mini poligon, super je za divljanje kamionom.

- Upravljivost UAZ-a je bolja ali je takodje i MAZ poboljsan, sad je prava zver. Ranije sam se mucio oko nekih bednih prepreka, sada kidam drvece iz korena i savladavam veliki jarak uz put, bez po muke.

- Sad celo vozilo moze upasti u rupu koju naprave tockovi, ne tonu samo tockovi vec i sasija. Dodat je efekat prskanja zemlje kada se prelazi kamionom preko velikih rupa, ali je prenaglasen (za moj ukus).

- Grafika je malo sredjena, view distance je fino povecan ali jos nije idealno. Hoce da secne svakih par minuta iz neobjasnjivih razloga.

Nadam se da ce skupiti barem 50K i steta sto bez 80k nema pogleda iz kabine sto bi po meni bilo odlicno da ubace.

skinuh danas verziju od sestog juna 2013 i bas sam se lepo navozao :)

Navozao sam se i ja, ali da budem iskren engine je super ali sama igra ce biti malo smor. Bilo bi bolje da prave off road trke kao nekada Monster Truck Madness ili Motocross Madness (cenim da je engine dobar za simulaciju svih prevoznih sredstava).

Bah ne moze da se skine nemaju protok :)

Sto ce da bude smor? Ako je poenta da se od tacke A preveze tovar do tacke B a put je kao ovaj u demou bice strava. Balansiranje izmedju sporije voznje i pogona na samo 4 tocka ili brze voznje i pogona na sve tockove uz vecu potrosnju goriva... Ono bice tu dosta zavrzlama ako dobro dizajniraju "staze". Meni je malo neoobicno posto se gume ne vracaju u neutralni polozaj vec ostaju okrenute onako kako ste ih okrenuli. (kada se pusti skretanje)

Meni je nekako osvezavajuce, kamera je totalno sasava al mora biti jer ovde za razliku od svih ostalih "trkackih" igara nije poenta da se da gas do daske nego da se vozilo iscupa i kaljuge :)

Verovatno ti kamioni nemaju servo volan...

Sto se tice kamere jeste bangava, ali se moze zakljucati i od poslednjeg builda se moze postaviti da bude tacno iza ledja vozila (malo je pipavo ali moze).

Verovatno ti kamioni nemaju servo volan...

Maz 535 i 537 imaju servo pojacivac na prednja 4 tocka. Pa kako bi drugacije bilo moguce upravljati cudovistem koje je prazno tesko 22t, a sa tovarom moze da dostigne 100 tona?... :)

Ne verujem da su oni to ne vracanje ostavili zbog nemanjka servo pojacivaca (a eto imaju ga, kako napisa Vuk_) vec zato voznja u ovoj igri nije kao u ostalim igrama. Iskreno ja sam kameru jako retko drzao iza "ledja", obicno je bila ili od napred ili sa neke strane, uglavnom tamo gde bi se ukopao. E sada zamisli kada budes imao i prikolicu pa neka krivincuga, pa neki jarak, pa drvece, pa kisurina. Najmanje ce ti trebati kamera pozadi vec sa svih strana da sa jedne da ne upadnes u blato sa druge da ne kliznes u jarak, pa da se ne zaglavis na ono drvo pa dok ides unazad da ti se prikolica ne iskrivi na pogresnu stranu (vozio sam na selu traktor sa prikolicom ali jako je hebeno kada se ide unazad, ti oces da skrenes na jednu stranu al prikolica ne slusa pa krene da skrece na drugu :d ) Tako da mi je odluka o ne vracanju tockova i kameri kakva je potpuno razumljiva.

Jel ubacivao neko modove? ja pratio uputstva sa neta ali nikako mi ne polazi za rukom, uvek mi meni u igri ostaje isti sa istim izborom vozila, maz ili dzip..

Vrh Dno