Šta je novo?

Kernel i program

• Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 9456

Guest
Imam 2.6.35-28-generic i pod njim ne radi TV time ni gnome radio, kada udjem u verziju 2.6.35-27-generic oba programa rade. Da li je moguce podici masinu sa 2.6.35-28-generic kernelom a u pozivu programa Tvtime i gnomeradio pozvati 2.6.35-27-generic jer pod njim rade. TVtime napise da mu fali /dev/mixer i /dev/video1 ja ih na diru /dev ne vidim ni u jednoj varijanti kernela ali programi ipak rade pod 2.6.35-27-generic kernelom.

Ako se to ne bi radilo pod virtuelnom mašinom mal oje verovatno da je tako nešto moguće. Osim da konkretno nađeš u čemu je problem pa da prilagodiš taj noviji kernel

Ovde je najgore naci neku informaciju. Gledam uporedo Ubuntu 10.10 i drugi koji je izveden iz ubudntu 10.10. Sve isto, sve se slaze a kod jednog ladno u audio setovanju vidi tv karticu a kod drugog ne. U 10.10 tv i radio rade u svim varijantama kernela a ovde samo u 2.6.35-27. Jedino sto mogu da predpostavim je da je u kompajliranju 2.6.35-28 izbacen TV radio a stavljen sminkeraj skripte koja Ubuntu verziju pretvara da lici na XP (skriptu sam obrisao sa panela). Inace radi se o distribuciji GnackTrack.

Moguće, ali ako do sad nisi petljao sa kernelom alnda je velika verovatnoća da nešto pođe nizbrdo tako da ipak nije preporuka da to radiš. Sa ovom distribucijom koju pominješ nisma se do sad sretao

Stavio sam 2.6.35-28-CK kernel i sad sve radi, ocito je autor malo poiskljucivao neke stavke u kernelu. GnackTrac je pentest GDM distribucija, sad sam je doterao pa sam ubacio ceo ubuntu-desktop, ipak vise volim GUI gde god moze.
Autori-pakeri rade svasta, pravi pentest distribuciju; prepravljeni BackTrack ali sa podrskom za ext4 i onda ubacuje glupost da prepravis GUI da lici na XP.
Sa CK kerenlom radi, probao sam pentest framework 3 u lokalnoj mrezi, odradio je.

Bitno je da šljaka;)

Backtrack kernel ima dosta interesantnih modifikacija u odnosu na vanilla kernel i kernele koji dolaze na standardnim linux distribucijama. Uglavnom se radi o modifikacijama mreznih drajvera koje 'pospesuju' pentesting, isto kao sto taj Kolivasov kernel koji sad koristis radi slicne stvari ali za desktop okruzenje. Tako da, kako god okrenes, necega moras da se odreknes (osim ako nisi raspolozen da manuelno ubacis i backtrack i kolivasove patcheve).

Nazad
Vrh Dno