Šta je novo?

Kerio i Messenger problem

• Začetnik teme Začetnik teme set
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

set

Čuven
Učlanjen(a)
14.06.2003
Poena
619
Instalirao sam Kerio firewall 4.42 i kada se pokrene sa windowsom [posto to nigde ne mogu da iskljucim, nema ga ni u jednom programu na listi za startup]
ne pojavi ikonu u trayu vec samo radi u pozadini i moram da ga ubijem iz task managera, a kad ga posle sam pokrenem sve je u redu.

a MSN Messenger 7.5 instaliram i radi dva dana u redu i od tad nece da se uloguje, samo pojavi da trenutno ne moze da se uloguje i tako vec 3 dana. Probao sam da ga reinstaliram, i prethodne verzije ali nece.

pomoc!!!!

Nema ga u listi jer se pokrece kao servis 😉
Proveri u File->Admin->Miscellaneous->Firewall Engine Service kako je podeseno startovanje KPF-a...

Crni: jel mislis na kerio, ako jeste nema uopste File meni, niti bilo kojio drugi meni. a ni ovo sa ovog tipoka za messenger ne pali i dalje nece

set je napisao(la):
Crni: jel mislis na kerio, ako jeste nema uopste File meni, niti bilo kojio drugi meni. a ni ovo sa ovog tipoka za messenger ne pali i dalje nece
Da, mislim na to 😉
Udji u Administration konzolu, pa Miscellaneous->Firewall Engine Service...

da ali gde mu se nalazi ta konzola jer on evo sad nece uopste da se pokrene, tj pokrene se ali ne pojavi ikonu u trayu vec ga samo ima na spisku u task manageru, i ako ga ubijem odatle opet se samo tu pojavi ali ne i u trayu

resio sam problem messengera, izgleda da je bilo do jave ili flash-a jer sam reinstalirao sistem pre par dana pa nisam njih instalirao i sad instaliram i sam se ulogova

set je napisao(la):
da ali gde mu se nalazi ta konzola jer on evo sad nece uopste da se pokrene, tj pokrene se ali ne pojavi ikonu u trayu vec ga samo ima na spisku u task manageru, i ako ga ubijem odatle opet se samo tu pojavi ali ne i u trayu
U Start meniju 😀
Ili u SysTray-u 😉
Pa pokreni prvo KPF, pa udji u njega, pa onda konfigurisi...

btw koji AV koristis?

vidi sliku i molim te objasni mi gde se nalazi to podesavanje jer ja stvarno ne mogu da nadjem gde se iskljucuje

a Av je KAV 5.0.390

Prilozi

• kerio.webp
    kerio.webp
    53.9 KB · Pregleda: 47
Poslednja izmena:
Izvinjavavam se 😉
Potpuno sam prevideo da se radi o 4.42 verziji kod koje bi pomenuta opcija trebalo da se nadje pod Preferences na tvojoj slici :S:

Inace, KAV I KPF se ne vole bas mnogo, pa KAV ume da pravi probleme 🙁
Proveri da li ti je u KAV-u ukljucen network protection i ako jeste ugasi ga 😉

ne mogu da verujem da me opet zeza messenger opet nece da se uloguje, kada idem na troubleshooter sve je ok ali opet nece da se uloguje.
a sto se tice KAV-a u pravu si Crni bio je ukljucen network protection

nasao sam resenje za ovaj moj problem pa evo ako neko bude imao isti problem tj gresku 80072ee6. Otvoriti Start-> Run i ukucati regsvr32 msxml3.dll i restartovati messenger i to je to, radi!!!

Nazad
Vrh Dno