Šta je novo?

KDS vec nekima prikljucen ?

Artz

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2000
Poena
619
Danas sam video u Beogradskom programu da su vec instalirali KDS negde kod Tosinog bunara. Prikazali su i nekog lika (Iron Maiden maica, masna kosa, neobrijan...), verovatno standardan profil jednog Benchmark -ovaca :) On je tu kao nesto pricao, super ide dobro, najbolje domaci sajt -ovi. Koliko sam uspeo da vidim dok se skidao neki fajl download je isao oko 84 KB u IE -u. Mnogo je nesto to veliko. Verovatno je kompresovao u letu.

E sad moje je pitanje, da li neko zivi tamo i da li zna ne sto vise o tome? Tj. da li je ovo bilo malo zamazivanje ociju od RTS -a ili stvarno ima nekog napretka u uvodjenu KDS -a?

Inace tip koji je pricao o KDS je jos rekao da ce zavrsiti Tosin Bunar i Rakovicu do kraja godine i vec zapoceti centar.

Kod mene pocinju sa razvlacenjem kablova u zgradi za par dana...Inace, kod Merkatora sam.

Kod nas u Ns, već odavno razvlače kablove, ali odavno razvlače i pare. Thomson kablovski modem oko 10.000 dinara. Plus MB.

P. Cineman

Cineman je napisao(la):
Kod nas u Ns, već odavno razvlače kablove, ali odavno razvlače i pare. Thomson kablovski modem oko 10.000 dinara. Plus MB.

P. Cineman

Tacnije vise od 12k traze za modem , a do sada su pokrili 5% grada (Liman1,2 i malo nesto ka centru) . Kod mene se sprema nova centrala telefonsta i jedva cekam da je probam mada sada imam jedini u ulici i sire tonsku ali nije digitalna :( zato ce nova biti :D

Ser_Zile je napisao(la):
Tacnije vise od 12k traze za modem , a do sada su pokrili 5% grada (Liman1,2 i malo nesto ka centru) . Kod mene se sprema nova centrala telefonsta i jedva cekam da je probam mada sada imam jedini u ulici i sire tonsku ali nije digitalna :( zato ce nova biti :D

Kaži mi da li znaš da li će u neko skorije vreme da Grbavica dobije novu centralu i da li je tu već moguće prikjučenje na kablovski internet.

P. Cineman

Kablovsi net i nova centrala to nije isto . Pricacemo o ovome u sredu jeli ?

Yes, of course.
Znam da nije isto, nego nisam dobro postavio pitanje...

Pozdrav, Cineman

Valjda ce i kod mene ubrzo poceti. Kanal je raskopan duz ulice Jurija Gagarina, i pre neki dan su veci deo kanala zatrpali. Iz autobusa sam na jednom delu uspeo da vidim da je u kanalu deblji crni kabl, cisto da budem siguran jer ko zna sta je moglo da bude...

Artz je napisao(la):
Koliko sam uspeo da vidim dok se skidao neki fajl download je isao oko 84 KB u IE -u. Mnogo je nesto to veliko. Verovatno je kompresovao u letu.

E

Nije stvarno je toliki (oko 70)
, sto je najludje probao ja sa vise otvorenih prozora, u stvari sa dva i u jednom i u drugom mi je islo oko 70 kilobajta po sekundi. E da ima ortak, cale mu ima veze.

Re: Re: KDS vec nekima prikljucen ?

Misko je napisao(la):
Nije stvarno je toliki (oko 70)
, sto je najludje probao ja sa vise otvorenih prozora, u stvari sa dva i u jednom i u drugom mi je islo oko 70 kilobajta po sekundi. E da ima ortak, cale mu ima veze.

Znaci ti ga poznajes. Da li znas mozda znas stvari oko prikljucka, modema, cene i sl. Inace vec 70 KB je vise od 512Kbit -a. To je zaista mnogo. Predpostavljam da su kod njega pravili test pa mu je bio omogucen maksimalan protok.

ali

mozhda je to tako u startu kad ima malo korisnika
videcete kad se poveca broj,mora da budu manje brzine

Kod kablovske obično ceo blok zgrada deli neki fiksni protok, pa što se više korisnika prikači postaje sporiji. Bar je tako po Americi...

Prihavatam da delim 512k sa celom mojom ulicom....50ak kuca....ako moju ne racunamo ima jos 2 ili 3 kompa....ali ko zna kada ce to da stigne do mog dela Zemuna, pa jos do moje ulice koja ima manje stanovnika nego neka cetvorspratnica :( A Tosin Bunar mi 50m vazdusnom linijom :(

Kod mene u zgradi bi trebalo da pocnu sa radovima za 2 nedelje. Sumnjam da ce odmah biti i mogucnost interneta, ali ce bar tv kanali biti kako treba... videcemo

ZorMi je napisao(la):
Kod kablovske obično ceo blok zgrada deli neki fiksni protok, pa što se više korisnika prikači postaje sporiji. Bar je tako po Americi...

Da da ..bash sam prichao sa ortakom koji je u Kvebeku..
Kaze 50 dolara mesechno flat rate bez limita uploada/downloada
sa 8Mb/s linkom i to kuci!!!
ahhh...:(

zilet je napisao(la):
Ma sad će to brzo i kod nas, i biće još bolje...

P. Cineman

Re: Re: Re: KDS vec nekima prikljucen ?

Artz je napisao(la):
Znaci ti ga poznajes. Da li znas mozda znas stvari oko prikljucka, modema, cene i sl. Inace vec 70 KB je vise od 512Kbit -a. To je zaista mnogo. Predpostavljam da su kod njega pravili test pa mu je bio omogucen maksimalan protok.

Mislim da to nije onaj rascupani sa maiden majcom, ustvari siguran sam 100% :D. Prica je isla ovako, u zgradi se uvodila kablovska TV, ne znam tacno koja firma, mogu da se raspitam, on se iskesirao i dobio formulu od neta, zamisli koji filing kako se upali komp, odma si na netu ;). Download bruka. Mogu da se raspitam za detaje koliko para, koja mrezna/modem koliko se placa mesecno itd.

pa sta cekas ?

Pa sta cekas da te ljudi zamole :)
pitaj i javi rezultate
svi ih zeljno iscekujemo
bar mi koji smo potpisali ugovor :)

A da li neko moze da mi kaze da li ce se kablovski net uvoditi nevezano za broj ljudi u zgradi ili u privatnim kucama

ljudi, bice super ako ste sami u bloku i koristite net.

a zamisli nakaci se 10 ljudi u zgradi, pa svi delite isti link? :D :D :D javlja mi se da ce za jedno godinu dve mnogi plakati za modemom :D

Pa uvek ce moci da se vrate na modem, jer dial up ISP ce jos dugo da sljakaju....
A kada krene KDS ocekujem da ce biti pomalo i rasterecenije linije...

S obzirom na one cene koje sam do sada video ja bih kablovski koristio samo za postu....onaj najjftiniji paket...cisto da mi odmah skine mail....

definitivno je preskupo koristiti ga za svakodnevni surf, i ja cu verovatno za mail i ponekad za forume kad bas ustreba

Nisam bas siguran da ce KDS mnogo da pomogne, cak iako bi ga dosta nas dobilo brzo po povoljnim cenama (a nece se desiti ni jedno ni drugo). Najveci problem ce ostati linkovi do inostranstva, zato sto veza sa svetom kosta ko djavo, a backbone je misaona imenica... Ali dobro, i ako u lokalu brzina bude bila dobra, i to je velika stvar, bar cemo ici na bench kao ljudi :)

mislim stvarno ako hoce da doprinesu necemu, mogli bi da stave besplatno koriscenje yu domena, cisto da se potpomogne mreza unutar same jugoslavije, ne samo zbog nekog tamo surfovanja vec i zbog poslovanja (u ovo se treba sto pre ukljuciti, totalno smo u 12 veku sa time)

Miroslav je napisao(la):
mogli bi da stave besplatno koriscenje yu domena, cisto da se potpomogne mreza unutar same jugoslavije,

Mislis da se mreza unutar juge optereti do iznemoglosti? :(

Geek_master je napisao(la):
Mislis da se mreza unutar juge optereti do iznemoglosti? :(
naravno! samo tako ce da uvedu nove resorse, ili ce da opet stave limit na domaci saobracaj :D

zilet je napisao(la):
Pa da to ti je potpuno normalno, inace cable tih karakteristika, mozesh dobiti i za manje pare ...

Ono sto je novo kod njih i postaje sve popularnije, je net ponovo kroz phone line, protokol i nacin rada je razvio Bel (inace najveca Kanadska, rekao bih i svetska, tel. comp.), pri komunikaciji se koristi poseban modem koji vam iznajmljuje Bel, brzine koje se postizu premasuju ili su u nivou cable interneta, ali takav internet ima prednost nad cable strukturom, jer ne dolazi do pada brzine, bez obzira koliko korisnika je u vasoj zgradi ili kvartu, sto kod cable znatno spusta performase. I naposletku ovakav net je jeftiniji od kablovskog ... Pa vi sada vidite gde smo mi ...

p.s. da ne pricam da je vec moguce uzeti linkove, koji kao nosilac koriste el. vodove...

Nazad
Vrh Dno