Šta je novo?

KDS NS - kablovski internet

Zoran021

Slavan
Učlanjen(a)
06.06.2005
Poena
330
Interesuje me kakav je kvalitet kablovskog interneta kod KDS -NS , a provajder je NS Piont ?Zanimaju me iskustva drugih koji imaju ovaj internet kod KDS-a !Pozdrav !

Ja imam loša iskustva s njima i to jako loša!

NSpoint kao provajder je po meni dobar. Pingovi su ok, download je takođe ok. Imaš mogućnost da uzmeš Statičnu javnu IP adresu, torrenti čak idu brzinom oko 25-26k u proseku (256 paket), a običan dowload oko 30-31k. Jedino što su uveli sad neku vrstu prekoračenja zbog "heavy dowloader"-a, tako da ako prekoračiš 8gb za 10 dana prebace te na lošiji link (ova informacija nije zvanična tj. ne proverena je).

E sad KDS-NS je vlasnik instalacija (kablova) i tu mogu da kažem samo sve najgore, tj. da živim u Americi obogatio bih se od tužni protiv njih :) . Kablovski internet koristim kod njih već 3-4 godine jer nisam imao drugog izbora za brzi internet. Za to vreme sam stalno nailazio na probleme koji se peridično pojavljuju kao po pravilu! Ako mi net radi mesec dana dobro, onda računaj da ti neće dobro raditi bar sledeća dva meseca... Moji problemi za sve ove godine su se manifestovali isto: gubljenje paketa (i to u veliko broju) u određeno doba dana (sad je to 20h do 22h kad mi najviše net i treba) a ponekad i po ceo dan ne radi kako treba.

E tu dolazi tehnička podrška KDS-NS-a za koju mogu da kaže da ne postoji e evo i zašto ( podrška NSpoint-a je dobra, ali ovo su problemi KDS-NS-a i oni tu ne mogu da pomognu). Konkretan primer je pre tri meseca (a svaki kontakt i ranije je bio isiti kao i ovaj primer). Problem je bio gubljenje paketa u periodu 20h do 22h. Telefon se podrška KDS-NS-a ne može dobiti iako imaju dve linije, ali su stalno zauzete, tako da sam otišao lično. Tamo su bile dve devojke koje rade na prijemu i koje se javljaju (tj. ne javljaju na telefon pošto kad zazvoni samo podignu slušalicu i stave na čekanje dok onaj sa druge strane ne spusti slušalicu jer mu se niko ne javlja i zato su telefoni zauzeti). Te radnice naravno da nemaju pojma o čemu ja pričam i zapišu kvar na neki papirić i kažu da će preneti tehničkom osoblju za kablovski internet. E naravno niko ništa ne radi po pitanju kvara 5 dana niti me zove i onda ja ponuvljam ovaj postupak narednih 45-50 dana (ovo sa danima ne preterujem čak mislim da sam smanjio). Kad god sam tražio da pričam sa nekim zaduženim za kablovski internet uvek je odgovor bio da taj nije trenutno tu. Svaki put sam ostavljao poruku da me neko stručan nazove, nikad me niko nije nazvao za ovih 4 godine koje koristim kablovski internet. Kvar je ispravljen nakon 60 dana i naravno da me niko nije nazvao da kaže izvinite što ste čekali imali smo nekih problema, ma da kažu bilo šta uljudno i da objasne u čemu je probelm. Tek sam kasnije saznao od podrške NSpoint-a šta je bio kvar koji uopšte nisu zaduženi za taj deo... Radilo je mesec dana odlično i sad opet isti problem... I tako u krug od kad ja koristim internet kod njih...

Koliko sam čuo nemaju svi ovakvih problema tj. na nekim delovima grada su instalacije bolje, pa ne postoje ovakvi problemi, ali ako bi nastao problem i sa tim instalacija doživeli bi sramnu tehničku podršku kao i ja...

Moj predlog je BEŽI OD NJIH ŠTO DALJE!

Evo i ja da kazem da na poslu imamo slicna iskustva. Prilicno su skupi a usluga moze biti ok ali i jaako losa. Recimo da oko 13h jednostavno net stane. Ne mozes stranicu ni jednu da otvoris i tako 5-10 minuta... Necu da pominjem da kada pada kisa strepimo dal ce biti linka ili ne...
Desava se povremeno da ispadnemo sa neta ali sada su ipak to malo proredili (ranije se desavalo da prodje dan-dva pre nego sto opet dobijemo link).

I svaki put kada ih pohvalim nas link pocinje da zeza :)

SilverN je napisao(la):
Ja imam loša iskustva s njima i to jako loša!

NSpoint kao provajder je po meni dobar. Pingovi su ok, download je takođe ok. Imaš mogućnost da uzmeš Statičnu javnu IP adresu, torrenti čak idu brzinom oko 25-26k u proseku (256 paket), a običan dowload oko 30-31k. Jedino što su uveli sad neku vrstu prekoračenja zbog "heavy dowloader"-a, tako da ako prekoračiš 8gb za 10 dana prebace te na lošiji link (ova informacija nije zvanična tj. ne proverena je).

E sad KDS-NS je vlasnik instalacija (kablova) i tu mogu da kažem samo sve najgore, tj. da živim u Americi obogatio bih se od tužni protiv njih :) . Kablovski internet koristim kod njih već 3-4 godine jer nisam imao drugog izbora za brzi internet. Za to vreme sam stalno nailazio na probleme koji se peridično pojavljuju kao po pravilu! Ako mi net radi mesec dana dobro, onda računaj da ti neće dobro raditi bar sledeća dva meseca... Moji problemi za sve ove godine su se manifestovali isto: gubljenje paketa (i to u veliko broju) u određeno doba dana (sad je to 20h do 22h kad mi najviše net i treba) a ponekad i po ceo dan ne radi kako treba.

E tu dolazi tehnička podrška KDS-NS-a za koju mogu da kaže da ne postoji e evo i zašto ( podrška NSpoint-a je dobra, ali ovo su problemi KDS-NS-a i oni tu ne mogu da pomognu). Konkretan primer je pre tri meseca (a svaki kontakt i ranije je bio isiti kao i ovaj primer). Problem je bio gubljenje paketa u periodu 20h do 22h. Telefon se podrška KDS-NS-a ne može dobiti iako imaju dve linije, ali su stalno zauzete, tako da sam otišao lično. Tamo su bile dve devojke koje rade na prijemu i koje se javljaju (tj. ne javljaju na telefon pošto kad zazvoni samo podignu slušalicu i stave na čekanje dok onaj sa druge strane ne spusti slušalicu jer mu se niko ne javlja i zato su telefoni zauzeti). Te radnice naravno da nemaju pojma o čemu ja pričam i zapišu kvar na neki papirić i kažu da će preneti tehničkom osoblju za kablovski internet. E naravno niko ništa ne radi po pitanju kvara 5 dana niti me zove i onda ja ponuvljam ovaj postupak narednih 45-50 dana (ovo sa danima ne preterujem čak mislim da sam smanjio). Kad god sam tražio da pričam sa nekim zaduženim za kablovski internet uvek je odgovor bio da taj nije trenutno tu. Svaki put sam ostavljao poruku da me neko stručan nazove, nikad me niko nije nazvao za ovih 4 godine koje koristim kablovski internet. Kvar je ispravljen nakon 60 dana i naravno da me niko nije nazvao da kaže izvinite što ste čekali imali smo nekih problema, ma da kažu bilo šta uljudno i da objasne u čemu je probelm. Tek sam kasnije saznao od podrške NSpoint-a šta je bio kvar koji uopšte nisu zaduženi za taj deo... Radilo je mesec dana odlično i sad opet isti problem... I tako u krug od kad ja koristim internet kod njih...

Koliko sam čuo nemaju svi ovakvih problema tj. na nekim delovima grada su instalacije bolje, pa ne postoje ovakvi problemi, ali ako bi nastao problem i sa tim instalacija doživeli bi sramnu tehničku podršku kao i ja...

Moj predlog je BEŽI OD NJIH ŠTO DALJE!
Intersuje me u kojem si delu grada , ja sam u Pariske komune ?

Ulica Branimira Ćosića. U ovoj ulici se nalazi i sedište KDS-NS.

Izgleda da ću onda da pređem na ADSL posle ovoga što si napisao !

Ja nisam iz NS-a, niti znam kakvi su provajderi tamo, ali imam jedan savet za tebe Zorane. Po onome sto sam procitao ovde, kako kazu da neki nemaju problema sa KDS-NS, tj zavisi od naselja u kom zive, tj zavisi od instalacija u odredjenom naselju, e pa ti lepo pronadji nekog tvog komsiju koji ima iskustva sa njima i da ti kaze kakva je situacija sa tvojim prikljuckom, jer realno ako kabal dobro radi, to ti je mnogo bolje resenje od ADSL-a, a posebno ako igras igrice preko neta, tj ako planiras da igras igre preko neta, zato shto mu je mnogo manji PING, a i ne gubi na download-u. npr paket od 512kbps na ADSL-u protok mu je 54-55kB/sec , dok je kod kabla oko 60kB/sec.
znaci najbolje ti navataj nekog tvog komsiju, dal bilo ovde ili pokusaj na forumu od provajdera, ili pitaj nekog tu oko zgrada, jer cim zivis tu, sigurno znas dosta ljudi, pa nekoga ces naci da ima kabal makar vec par meseci, jer kako sam razumeo da ako ti jedan mesec dobro radi net, naredna dva ti nece raditi ako si na losoj mrezi, tako da ako neko ima 3 meseca kablovski net, moci ce sasvim precizno da ti kaze da li je tu kod tebe dobro ili ne. samo pripazi dobro da ste na istoj mrezi, desava se nekad da zgrada do zgrade ne budu na istoj mrezi.

pozdrav.

Evo opet da se javim. U cetvrtak i petak nisam imao Internet na poslu (celo radno vreme 8h, za kasnije ne znam). Nit nas je ko nesto obavestio nit smo dobili informaciju kad smo zvali podrsku. Kad god kazem lepu rec za njih oni nesto zaj..u. Od sad o njima sve najgore...

Izvinjavam se sto pokrecem matoru temu ali valjda mi necete zameriti:)

Zanima me samo jel zna neko kakav je kvalitet cable neta KDS-NS-a na limanu 4 posto hocu da ga uzmem? Hvala unapred

Poz svima! Moj prvi post na ovom forumu :)

Imam veliku dilemu a mislim da sam na pravom mestu..
Koristim kds kablovsku i jako se razmisljam da li da uzmem kablovski internet. Sada koristim sezampro internet sto me izadje 1300 rsd sa pdv-om. Pojavila se akcija kds da za 1500 sa pdv-om dobijamo kablovsku i internet, 1mbs, flat. S obzirom da kds-u placam oko 800 znaci da ce me flat internet izaci samo 700 din!
Problem je sto ne znam nikoga ko ga koristi pa ne bih da se zalecem.
Zivim u Veterniku (ako to nesto znaci) pa me zanima kakav je signal interneta i sta biste me vi posavetovali. Problem je sto ta akcija podrazumeva potpisivanje ugovora na godinu dana, a i morao bi da otkazem adsl koji bi kasnije tesko dobio.

Moji rodjaci na novom naselju su uzeli taj paket i ja sam bio zacudjen zbog te cene. Ali nemaju ni najmanjih problema sa netom, pre toga su imali neki 256/128 jedno 2e godine i sve bilo ok...Ocigledno je da zavisi od mesta do mesta.

Na KDS sam vise od 3 godine, u pitanju je paket 1536/128 trenutno. U pocetku je bilo dosta problema, mnogo su oscilovali sa kvalitetom, ali to je bili davno..u zadnje duze vreme sve radi OK bar sto se tice mojih potreba, znaci surf i po koji torent skinem svakih par dana..na rapidshare skida punim plucima :) Sta znam, ako imas mogucnosti vidi mozda SBB da uzmes, bolji su paketi tamo..ja sam odavno na KDS, dobro je i ne planiram da menjam nesto. Poz

@Child:
Za kvalitet kablovskog neta u Veterniku je najbolje da se raspitaš kod nekog od komšija koji već koriste net. Ako se dobro sećam kod vas su nove instalacije postavljene posle 2003. i to bi trebalo da bude ok. Ako Ti nešto znači na Novom Naselju njihov net radi provereno dobro. Sbb ima veće brzine i nekoliko TV programa kojih nema u ponudi KDS NS, ali im ovi pariraju nižom cenom.

Nazad
Vrh Dno