Šta je novo?

kdeinit could not launch

Neky

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2007
Poena
330
Htedoh da instaliram KDE4. Oznacim task-qt4 i task-kde4 pakete, skinem, instaliram, i ne mogu da pokrenem ni prosli KDE a ni KDE4. Uvek dobijem isti error; ako startujem KDE dobijem "kdeinit could not launch" a kad probam KDE4 analogno bude "kdeinit4 could not launch". Ne znam sta da radim...probao sam da reinstaliram kdebase i kdelibs pakete, ali ne pomaze. Ne treba mi KDE4, mada moze, ali bar KDE stari da proradi. Trenutno kuckam iz XFCEa...i ne svidja mi se.

KDE upisuje detaljnije greške kod starta u ".xsession-errors" fajl u tvom home diru.

Ništa za ovo, vratio sam se Slackware-u, mnogo je stabilniji od PCLOSa, onako uopšteno gledano.

To jednostavno nije istina, petljao si se sa paketima koji su jos uvek u testing fazi, otud ih ni nema u zvanicnom repository otud i nestabilnost. Niko sa PCLOS foruma ne preporucuje upotrebu testing repository-a osim ako ne znas sta radis....

Reći ćeš mi hvala ako ikad budeš koristio Slackware ;) Brutalno je stabilniji i brži, primeti se "golim okom". To što sam ja instalirao testing pakete je druga stvar...i to što si rekao stoji u ovom slučaju, ali u mnogim drugim - ne.

Slackware je bio prvi linux koji sam instalirao na masinu davne 1999. god. I dalje ga koristim u nekim drugim "ukusima" Zenwalk i Slax
Brutalno stabilniji i brzi... hm tesko, jedino ako si sam kompajlirao kernel i softver koji koristis

Slackware je bio prvi linux koji sam instalirao na masinu davne 1999. god. I dalje ga koristim u nekim drugim "ukusima" Zenwalk i Slax
Brutalno stabilniji i brzi... hm tesko, jedino ako si sam kompajlirao kernel i softver koji koristis

S obzirom da bi se u tom slučaju koristio isti kompajler kao i u vanila paketima, teško da bi epitet "brutalno" stajao.

Nazad
Vrh Dno