- Učlanjen(a)
- 09.01.2011
- Poena
- 505
Ako nekoga zanimaju detalji o mom korišćenju Plazme, ovo su neki od bagova/nestabilnosti sa kojima sam se susretao na različitim sistemima/okruženjima, a koji su mi pali na pamet sad:
Sve navedeno se dešava(lo) na Windowsu, uglavnom na istom hardveru na kom koristim i Plazmu. Većinu programa koje koristim, koristim na svim sistemima. Nešto od ovoga se dešava i u enterprise verziji OS-a u enterprise okruženju (radna stanica, kontrolisan OS i aplikativni softver, nije dozvoljeno prčkanje od strane korisnika). Neki od ovih bagova se pojavljuju u Cinnamonu. Na Plazmi mi se ovakve stvari ne dešavaju, ili su ređe. Čini mi se da je slično i sa GNOME okruženjem, mada Ubuntu sam koristio dosta manje, pa nisam ni imao mnogo prilike da vidim.
Ne kažem da je KDE Plasma najstabilnije okruženje niti da bilo ko treba da pređe na ovu kombinaciju (Tumbleweed + KDE). Ne kažem ni da su alternative lošije/nestabilnije. Samo govorim kakvo je moje iskustvo na hardveru koji imam/koristim. Informacije o programima koje koristim, izgledu, widgetima i podešavanja sam ostavljao ovde, nije out-of-box, nije prazan sistem.
- Menja se redosled definisanih jezika. Na listi se pojavljuje neki koji nije izabran (ubedljivo najgora stvar za mene)
- Ne prikazuje se tačno vreme (vremenska zona)
- Jedan od 2 ekrana se ne pali posle buđenja iz sleep moda (pomaže čupanje naponskog kabla, nije do monitora)
- Ikonice u system tray-u se dupliraju ili nestaju
- Ikonice u system tray-u ne prate podešavanja (hidden / visible)
- Nema mreže nakon buđenja iz sleep moda.
- Raspoređivanje ikonica u start meniju ne funkcioniše (duplira se, ne pojavljuje se)
- Prilikom gašenja jednog monitora, prozori sa njega ostaju nevidljivi, ne prebacuju se na primarni
- Promena podešenih podrazumevanih programa, čak i bez ažuriranja ili instaliranja novih
Sve navedeno se dešava(lo) na Windowsu, uglavnom na istom hardveru na kom koristim i Plazmu. Većinu programa koje koristim, koristim na svim sistemima. Nešto od ovoga se dešava i u enterprise verziji OS-a u enterprise okruženju (radna stanica, kontrolisan OS i aplikativni softver, nije dozvoljeno prčkanje od strane korisnika). Neki od ovih bagova se pojavljuju u Cinnamonu. Na Plazmi mi se ovakve stvari ne dešavaju, ili su ređe. Čini mi se da je slično i sa GNOME okruženjem, mada Ubuntu sam koristio dosta manje, pa nisam ni imao mnogo prilike da vidim.
Ne kažem da je KDE Plasma najstabilnije okruženje niti da bilo ko treba da pređe na ovu kombinaciju (Tumbleweed + KDE). Ne kažem ni da su alternative lošije/nestabilnije. Samo govorim kakvo je moje iskustvo na hardveru koji imam/koristim. Informacije o programima koje koristim, izgledu, widgetima i podešavanja sam ostavljao ovde, nije out-of-box, nije prazan sistem.