Šta je novo?

KBCNet Problemi sa Cloudflare

GizmoJones

Cenjen
Učlanjen(a)
18.12.2011
Poena
159
Da ne duzim, preselio sam pre nekoliko dana i uveo KBCNet u stan, promotivni paket 4/1...za sada. Od prvog momenta kada sam prikljucio moj racunar na KBCNet imam Cloudflare CAPTCHA stranice za neke od web adresa koje sam posecivao sa drugih provajdera bez bilo kakvih problema, a nisu u pitanju bilo kakvi piratski ili drugi sadrzaji sumnjivog izvora. Na primer http://vivaldi.net. Da li neko ima iskustva sa ovim? Koliko sam uspeo da shvatim Cloudflare ima adresu koja mi je dodeljena od KBCNeta uvedenu pod listom malicioznih adresa i vrsi proveru da vidi da li covek sedi ispred monitora ili bot. Koja je procedura da se ovo resi, jer vec postajem nervozan od nesposobnosti korisnicke podrske KBCNeta, koji bi ako moze da 100 puta resetuju ruter u nadi ca ce sve proraditi kako treba, a ako ne proradi onda mora da je zbog pretrazivaca koje koristim ^_^. ISao sam cak i na Honey Pot Project da uradim Whitelisting moje IP adrese, ali ni to nije pomoglo. Moj racunar je potpuno cist sto se tice eventualnih malware *****rija, proveren sa nekoliko programa medju kojima i KIS, NOD32, MalwareBytes Antimalware...

Ako neko ima neki savet rado bih saslusao i pokusao kakav god on bio. Hvala unapred.

I meni se to dogodilo nekoliko puta, ima dan - dva pa nestane. Mora da si dobio nečiji prljavi IP.

Hvala na odgovoru, na zalost evo vec 5 dana bez promena, pisao sam cak i podrsci Cludflare-a i potvrdili su ono sto si rekao da mi je dodeljena losa adresa. Javio sam KBCNetu da kontaktiraju Cloudflare i to rese, medjutim jos uvek nema promena, a navodono su administratori u kontaktu sa Cloudflare.

Nisam se nikada raspitivao ali možda mogu da ti dodele novi IP, 'sobzirom da je stalni.

promeni paket,uzmi neki wadsl,imas na sajtu pa vidi,al kvaka,gubis "promotivnu" :) cenu 4/1 kabl paketa...

Hvala na savetima, resio sam tako sto sam direktno kontaktirao CloudFLare i zatrazio od Honey Pot Projecta da urade Whitelisting mog IP-a. Trebalo je nekoliko dana da Cloudflare azurira svoju listu na osnovu Honey Pot-a, ali sada je sve u redu.

Nije mi jasno kakvi likovi rade u KBCnet-u kada ovo nisu samo mogli da rese....

Ostalo je malo ako ijedan od onih starijih od pre nekoliko godina a i oni uglavnom idu na instalacije. Počeli su stvarno da opadaju u podršci. Već nedelju dana im se predajnici u Kumodražu gase oko ponoći pa nema neta do 7 - 8 u jutro. Stavili na neku staru kućerinu gde malo malo pa neki električni požar a instalacije užas.

Problem sa promotivnim, ondnosno kablovskim paketom KBCneta je sto se dobije privatna, a ne javna IP adresa.
To znaci da verovatno svi korisnici kablovskih paketa idu preko jedne javne IP adrese, kao da ides kroz proxy.

Svi provajderi dobijaju paket IPa, od - do ali ih nema dovoljno za sve korisnike tako da je svejedno dali je privatna ili plivajuća i uvek će se naći nekoliko koji je šeruju. Moja se povremeno pronađe u nekom selištu u Nemačkoj ! Moj komšija havata isti predajnik na kumodraškom brdu a ima drugi IP.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno