Šta je novo?

KBCnet @ 5GHz

Dark_AveNGER

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2004
Poena
630
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Vec neko vreme na sajtu KBCnet-a stoji da su poceli sa radom na 5GHz.
Da li ima nekog ko je kod ovog provajdera a da koristi tu brzinu?
Da li neko zna koju opremu prodaju?
Pise da se dobija parabola (26dB) ali nista vise od toga?? Sva oprema kosta 13.5K din. nije nimalo jeftino pa me zanima da li se isplati ulagati u tako nesto?

5GHz-a nije brzina, već frekvencija.
ali slobodno me ispravite ako se varam.

Vidim da trenutno koristiš WiFi. Da li imaš problema, pa razmišljaš o prelasku na frekvenciju od 5GHz ili se samo raspituješ?
Ukoliko nemaš problema sa konekcijom, nemoj ni da razmišljaš o zameni.

@scheilinkin - Da, u pitanju je frekvencija, napravio sam lapsus, hvala na ispravci.

@PJ - Kod njih sam ali se raspitujem kako radi nova oprema? Za sada mi sve radi sasvim korektno na 2.4GHz... U stvari, najvise me zanima sta to oni daju za 13.5K dinara??

Poslednja izmena:
Uopste, veze na 5 GHz zbog opreme kostaju znatno vise.

Najjeftinija opcija je Ubiquitty, i to izadje nešto preko 100 evra, sa ugrađenom antenom od 14 dB.

Druga opcija je Mikrotik Rouerboard, ali mislim da to ne može da bude ispod 150 evra komplet.

Moze. Ubiquity bullet 5 + antena 20 nesto decibela + utp kabl + montaza + dzabe net 30 dana... za 12600 din. To stoji na sajtu provajdera koga ovom prilikom necu imenovati da ne bi ispalo da ih reklamiram :)

Listao sam redom sajtove WiFi ISP-ova da bih našao.....i na kraju, na mom provajderu :d
OK, koristim i KBC net na drugoj lokaciji, ali kod kuće Maksnet.

Piši slobodno, nije reklama, samo povoljnija ponuda. Osim ako nisi zaposlen tamo :trust:

Nazad
Vrh Dno