Šta je novo?

Kazaa: problem sa download-ovanim mp3

SuperStarr

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5650 (6c/12t) @ 3,7Ghz
Matična ploča
MSI X58
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
256Gb 850Pro + couple of AliExpress SSD's
Zvuk
Creative
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Sve cesce mi se desava da kada skinem nesto preko Kazaa-e, (mp3) fajl bude corrupt-ovan. Naime, pesma krene "lepo" i posle par sekundi pocnu iz zvucnika da piste cudni jako visoki tonovi, zvuci od koga mi ker dobije nervni napad! :mrgreen:
Najzanimljivije je da greske nisu uvek na istom mestu.
Probao sam da mp3 putim sa WinAMP-om (2.77 full) i WinMedia Player-om isti su rezultati. Jos cu probati da fajl otvorim SF-om, bas me zanima na sta cu naici...
Jel meni sa sistemom nesto ne valja ili je ovo neka sabotaza Kazaa-e?

bilo je price pre par meseci da RIAA i MPAA udaraju sabotazu na kazu tako sto ce da "udju" u mrezu deleci lazne podatke korisnicima. Izgleda da je to proradilo.

To je to :(
A može se provaliti kada transfer umesto normalnih 4-5k skoči na 14-15k. Onda ti bude jasno da u stvari modem uspeva da izvrši kompresiju, odnosno da nije pravi mp3 u pitanju.

Nije mi skakao transfer, verovatno zato sto sam i surfovao uz put...

Evo o cemu pricam:

U pitanju je sabotaza. Nova KazaaLite 2.4.3 ima Bad IP blocker i to je jedini lek, ali nazalost ne radi uvek mada ga stalno update-uju. Jedino sto mozes jeste da ponovo skines pesmu. Izbegavajte pesme tj. fajlove koji se nalaze kod ogromnog broja korisnika.

Smith je napisao(la):
Izbegavajte pesme tj. fajlove koji se nalaze kod ogromnog broja korisnika.
Mojne ložiš ljude... :)
Ne treba da izbegavaš da skidaš pesme koje imaju mnogi, ali bi bilo bolje da izbegavaš da skidaš od više korisnika. Znači ako kreneš da skidaš skidaj samo od jednog. E sad kako, to je druga stvar... :)
BTW čini mi se kao da niko ne čita ono što ja pišem na ovom forumu... :)
Ah da, interesantan link (i program): http://methlab.tech.nu/

Marko37 je napisao(la):
...

Mojne ložiš ljude... :)
Ne treba da izbegavaš da skidaš pesme koje imaju mnogi, ali bi bilo bolje da izbegavaš da skidaš od više korisnika.

To svakako, ali je malo nezgodno naći onog sa dobrom vezom od njih 200. Ako skidaš fajl koji imaju mnogi korisnici to znači da je to popularno i samim ti podložno sabotiranju. Isto tako je veća verovatnoća da ćes naleteti na sabotažu kad neki fajl ima njih 200. Ako shvataš o čemu kovorim. Ja se recimo trudim da skidam 192bps verzije mp3 pesama zbog toga što će onaj ko sabotira najverovatnije sabotirati verziju od 128 jer je manja pa će je i više ljudi skidati.

Kako god da okrenes, skidajte sa Kazaa dok jos mozete za Dž, jer ce uskoro poceti da se placa! :(

Mislim da i oni vide da ni to sabotiranje nije tako jednostavno, jer jednu pesmu mozes naci u vise varijanti (citaj razlicitim stepenima kompresije), jer cim pesma ima drugaciju velicinu ne mogu se grupisati. Znaci oni bi trebali svaku pesmu distribuirati u vise desetina velicina, a oni se stim sigurno nece opterecivati jer sudski goniti nekog ce imati puno vise efekta u zastrasivanju.

Uvek ima i alternative kao sto su:
Soulseek (http://www.slsknet.org/slsk149c.exe)
eMule/eDonkey
DC++ (??nisam probao pa ne znam sta i kako radi),itd.

Smith je napisao(la):
...To svakako, ali je malo nezgodno naći onog sa dobrom vezom od njih 200. Ako skidaš fajl koji imaju mnogi korisnici to znači da je to popularno i samim ti podložno sabotiranju. Isto tako je veća verovatnoća da ćes naleteti na sabotažu kad neki fajl ima njih 200. Ako shvataš o čemu kovorim. Ja se recimo trudim da skidam 192bps verzije mp3 pesama zbog toga što će onaj ko sabotira najverovatnije sabotirati verziju od 128 jer je manja pa će je i više ljudi skidati.

Upravo to i radim (nisam ni ja od juce :mrgreen: ). To je u neku ruku mac sa 2 ostice. Ti skidas veci fajl (192 u odnosu na 128Kbps), samim tim ti treba vise vremena, i kad skines ono KOSKA!
BTW, koristim Kazaa 2.4.1, probacu sa verzijom 2.4.3...

Matthias je napisao(la):
...Uvek ima i alternative kao sto su:
Soulseek (http://www.slsknet.org/slsk149c.exe)
eMule/eDonkey

Konkretno, jel si probao nesto od alternative, sta je najbolje?

Jao.... Ljudi... Ja sam mislio da je to samo kod mene. Ne znate kakve sam sve kodeke jurio, mislim... ove nove pesme koduju u nekom novom kodeku a ja furam i dalje WinAmp 2.8. I tako instaliram najnoviji, i opet isto... 5 od 10 ovih novih MTV hitova mi je imalo te high freq tikove, da ogluvis kada slusas na mp3 plejeru recimo. I jadnom iRiveru sam morao da ubacujem novi FW, a nije pomoglo... Sto ranije ne videh ovaj tred...

I da, jedino resenje je skdianje pesme ponovo... Pomaze i preview pesme - u Shared folderu, otvorite .DAT fajl u Mp3 plejeru, tikovi su najcesce na 20-40% pesme...

U Soulseek-u uvek skidas od jednog, skinuo sam mnogo albuma i do sada se nije desavala "sabotaza". Tamo se lepo vidi ko ima koliko pesama, pa i prema tome mozes da sagledas.

Soulseek, jel ima neka spec. podešavanja ili je plug'n'play?

Heinz je napisao(la):
Soulseek, jel ima neka spec. podešavanja ili je plug'n'play?

Zar nije najjednostavnije da ga skines i probas? :)
Inace, nema extra podesavanja, vrlo jednostavno.

iNCUBUs je napisao(la):
...

Zar nije najjednostavnije da ga skines i probas? :)
Inace, nema extra podesavanja, vrlo jednostavno.

Logicno.. Da naprave neki advanced program, ne bi imali prodju kod prosecnih usera koji jedva znaju i da pokrenu IE.... A cim neko dolazi na Benchmark, ima IQ veci od broja patika pa sam siguran da nece biti problem da se podesi programce.. :mrgreen: :beat:

:wave;

Dobro, ne znam da ga podesim. Aj` reci mi samo 1 stvar: kako da ga podesim kad mi zablokira comp u roku o 5sec? Znaci zamrzne sve totalno, ni ctrl+alt+del ne pomaze!
:hump:

Smith je napisao(la):
...To svakako, ali je malo nezgodno naći onog sa dobrom vezom od njih 200. Ako skidaš fajl koji imaju mnogi korisnici to znači da je to popularno i samim ti podložno sabotiranju. Isto tako je veća verovatnoća da ćes naleteti na sabotažu kad neki fajl ima njih 200. Ako shvataš o čemu kovorim. Ja se recimo trudim da skidam 192bps verzije mp3 pesama zbog toga što će onaj ko sabotira najverovatnije sabotirati verziju od 128 jer je manja pa će je i više ljudi skidati.

Zadnjih par dana konstantno nesto vucem sa Kazaa-e i ova tvoja konstatacija se ispostavila 100% tacna. Drugi nacin je da pustis u Kazaa-inom Media Playaeru pesmu dok je skida i vidis ima li anomaljija. U slucaju da ti ne da da cujes nista sve dok ne download-ues skroz (oce i to) onda je 99% "koruptovana".
Predlog: Kada odradite Search, trazite sta ce te da skidate od pozadi (od kraja) i da ima sto manje usera (ne vise od 2-3). Naravno, ovo ide na ustrb konekcije (manje usera = sporiji download).

Nazad
Vrh Dno