Šta je novo?

Kazaa Lite I Xp Sp2 ???

• Začetnik teme Začetnik teme djoni
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

djoni

Slavan
Učlanjen(a)
11.02.2005
Poena
319
Problem : nedavno sam reinstalirao windows i presao sa sp1 na sp2. Sve je bilo ok do momenta kada sam instalirao Kazaa lite 2.4.2, koja ,naravno, stoji na statusu "connecting" i NEMA TEORIJE da se konektuje...
Sto se samog sp 2 tice, disableovao sam mu ceo security center, firewall, automatic updates ....sve-i to odmah po reinstalaciji sistema . Nikakav drugi firewall ne koristim. "Connection fix" koji je radio posao na sp 1 sada prijavljuje error i ne moze da se ucita u registry...
Malo sam koristio "search" i iz Control p anel - System- Advance - Performance - DEP odradio da se ne odnosi na sve exe fajlove iz folgera Kazaa lite- nije pomoglo ni to. Konekcija je eunet adsl, ali takva je bila i sa sp1 pa je sve radilo ko sat....
Znam da ce mnogi reci da je Kazaa prevazidjena etc ali ja sam se navikao na nju odavno i molim za pomoc, i to detaljno ako moze ...znaci ako je do Kazaa lite - sta da menjam, ako je do windowsa - opet sta da uradim , step by step...
Hvala na strpljenju, pozzz

Izbaci tu spajvercinu i instaliraj eMule, kao sav normalan svet.

Ok , hvala , ali kao sto sam napisao gore, navikao sam na kazaa, pa bi molio za odgovor koji ce resiti problem...a i zanima me u cemu je stos, znaci ima i znatizelje ...Najmanji problem je staviti emule i praviti se kao da prob nije ni postojao ...ali me zanima ZASTO NECE DA SE KONEKTUJE ...

Kada je izašao SP2 ja sam morao da sa Kazaa++ morao da pređem na neku Resurrection verziju pošto ovu prvu nisam mogao nikako da nateram da radi na SP2. Posle je Kazaa propala pa sam prešao na druge P2P.

Tako da ako baš hoćeš da nastaviš da je koristiš probaj tu Kazaa Resurrection i probaj da isključiš Windows Firewall ako je uključen (mislim da ne rade dobro zajedno).

Napisao sam gore ...sve je iskljuceno :i firewall i automatic updates, citav securiyi center na sp2 sam iskljucio...gde da nadjem tu kazaa resurrection ?

Ja sa SP2 i kazom nisam imao problema. Samo sa kazom... 😀

dr.Tiristor je napisao(la):
Ja sa SP2 i kazom nisam imao problema. Samo sa kazom... 😀

Bila je Kazaa dobra u svoje vreme... nisam je odavno koristio ali mislim da nema više veliki broj korisnika. A P2P bez ljudi koji ga koriste ne vredi puno...

Tako da se u slažem sa tim da treba da pređe na eDonkey / eMule. Ali pošto baš hoće da koristi Kazuu 😛 ostaje mu da proba sa različitim verzijama (ili da ne koristi SP2 u krajnjem slučaju).

Znam zasto sam rekao za kazu. Kada sam je instalirao, ZA pobenavio, te ovo, te ono.... Pa neki cudni procesi, pa ova aplikacija na net, pa ona... Sve mi to bilo cudno. I tako dodjoh na forum i otvorise mi oci...

Trosila mi resurse nenormalo, skeniram, masa spajvera....

Radila je ona ok, nisam imao problema, ali ti spajveri, pa 20% proca.... Neka hvala. Kada sam instalirao eMule, isklikcem, i zaboravim. Posle par dana dignem ga 😀 da vidim jel se sta skinulo i to je to. Jednom podesen.... I zaboravljen.

Poslednja izmena:
dr.Tiristor je napisao(la):
Radila je ona ok, nisam imao problema, ali ti spajveri, pa 20% proca.... N

Kazaa Lite, Kazaa++, KPP i još dosta drugih verzija nisu imale spyware-ove...

Kako god, da ne ulazimo u raspravu, ja se vozim na muli, i kuliram 😉

Kaza lite je bez spywarea - a ova Kaza resurrection /za sada/ šljaka na 98 /na poslu, isto nije htela da se instalira Kazaa lite, isto ADSL - ali emule radi normalno -samo malo posediš dok povuče download.../, popodne ću ovu resurection isprobati na sp2 da vidim da li će da šljaka . U svakom slučaju, hvala za savet, ostalo je stvar ukusa ...mada, nismo razrešili glavnu dilemu ....ZAŠTO obična Kazaa lite neće da se conectuje na sp2......

djoni je napisao(la):
....ZAŠTO obična Kazaa lite neće da se conectuje na sp2......

Bilo je reči da je to zato što joj nije dovoljno 10 half-open TCP konekcija (ograničenje uvedeno u SP2 da bi se usporilo širenje virusa preko mreže). Ali meni nije radila ni kada povećam taj broj. Na par mesta sam pročitao da je MS namerno sabotirao Kazuu... Najverovatnije jednostavno nije kompatibilna sa SP2 kao i nekoliko drugih aplikacija (neke verzije Nera recimo).

Ok, hvala na objasnjenju, znam da sam malo dosadan, al sta sad ....upravo skidam resurection na sp2, pa da vidimo ....

Vidi i ja sam ranije koristio kazu,dok nisam probao Bearshare.Rade na istom principu,samo je ne uporedivo brzi.Kucak u google bearshare skini poslednju verziju i uzivaj.Videces sve je skoro isto osim brzine 🙂

Ok, hvala,probacu ...resurrection radi na sp2 ali svako malo - puca veza - pa se rekonektuje ....U svakom slucaju, hvala na predlozima

djoni je napisao(la):
Ok, hvala,probacu ...resurrection radi na sp2 ali svako malo - puca veza - pa se rekonektuje ....U svakom slucaju, hvala na predlozima

Ne znaš šta da ti kažem... probaj neku drugu verziju onda. Ili pređi na neki drugi sličan P2P. Limewire ili Gnutella su slični kao Kazaa.

Nazad
Vrh Dno