Šta je novo?

Katastrofa sa hardom - molim za pomoc

Doll Parts

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2006
Poena
320
Kada sam upalio komp,odjednom nije hteo da butuje i prijavljivao je disk read error. Ubacio sam windows cd i krenuo da butujem sa njega i kada sam dosao do hard diska imao sam sta da vidim. Sve 3 particije prijavljene kao Unknown format i prazne. Pokusam da instaliram na onu trecu koja je ionako bila prazna,ali setup trazi da formatiram prvu na kojoj su uzasno vazni podaci za mene licno,sto normalno nisam prihvatio. Tu me oblije hladan znoj i ugasim komp. Stavim neki mali hdd koji se nasao pri ruci i dignem os na njemu i zatim prikljucim svoj hdd kad windows ga ne vidi... Instaliram partiton magic,kad on vidi samo 250G unallocated space-a..

Kontam da se desilo to da je pukao file sistem na disku i da su podaci jos tu samo nevidljivi. Ne bih da pocinjem nista na svoju ruku jer su mi podaci nemerljivo bitni pa molim za uputstva iskusnijih. Za svaku pomoc bicu beskrajno zahvalan.

Da skinem Acronis Disk Director Suite i da njime pokusam da popravim particije? Kolike su sanse da on napravi jos veci haos? Postoji li neki utility koji bi mogao iz windowsa da vidi foldere i da ih jednostavno iskopira na aktivan hdd? Postoji li neki freeware koji obavlja posao?

Vrh Dno